dimecres, 23 de desembre del 2015

22/12/2015. Quatre notícies i articles d'opinió sobre la CUP

Benvolguts,
Aquesta setmana va plena de tot, entre els "trending topics" actuals hi ha la CUP i la seva relació amb JxS. En mostrem quatre exemples:



19 DE DESEMBRE DE 2015 00:00 H
Us imagineu rebentar la jornada de reflexió a l’estil del que va passar arrels dels atemptats de l’11M, els famosos i antics “SMS”? Us imagineu el que passaria si en unes hores s’anunciés un acord de governabilitat entre Junts pel Sí i la CUP? Esclataria la caverna comunicativa sencera, la de Madrid i la de Barcelona, les enquestes fraudulentes andorranes cremades de cop i la recuperació de les il·lusions perdudes per anar omplir les urnes demà mateix, tota la campanya electoral trencada per una sabia decisió....

Lamentablement, tot plegat és un somni pel que molts sospiràvem, aviat farà tres mesos del 27-S i tot sembla està per fer. Dies i dies de negociacions i tot més complicat que mai, i  l’actual situació té una clara explicació, la CUP ha destrossat la campanya dels partits independentistes amb  la seva decisió d’allargar les converses, de jugar amb les assemblees infinites i molt poc capacitades per practicar la democràcia. I i tot per no tenir la valentia, la direcció cupaire, de posar al capdamunt de la taula el sí o no a un acord de governabilitat camí cap a la independència.

Fins i tot per evitar el debat democràtic fan una “finta” sobre el #20D a veure si sona “la flauta” i els resultats “crispen” Junts pel Sí i eviten mullar-se. Què costava haver pres la decisió abans del 20D? L’escapoliment cupaire és més que evident, una victòria de Podemos a Catalunya, o el resultat molt diferenciat entre Democràcia i Llibertat i ERC podria evitar-li a la CUP la necessitat de prendre una decisió, circumstància que desitjaria la línia dura dirigida per Anna Gabriel. El resultat del 27D va donar a la CUP un lloc a la història, però resulta que la CUP no estava preparada per fer història, ni per aconseguir la independència.

Només si els independentistes recuperen la il·lusió pel somni d’una República catalana i omplen les urnes votant a Democràcia i Llibertat del president Mas i a ERC d’Oriol Junqueras, es podrà fer possible recuperar el camí cap a la independència. Perquè tant o més important era guanyar el 27-S com fer-ho aquest diumenge, i si cal, el proper més de març. O ho fem els independentistes o els unionistes ens passaran per sobre. Tot encara depèn de nosaltres, som clarament majoritaris i cal tornar a guanyar.
  

21 de desembre de 2015 11:05 h
La direcció de la CUP pren una decisió d'esquena a la seva assemblea per posar més bastons a les rodes a un acord de govern per assolir la República catalana

Sovint s'ha lloat la coherència de la CUP -Josep Cuní i els seus tertulians de la tercera via en són molt fans -, però avui dia queda clar que la coherència de la CUP està supeditada a la seva tàctica i que l’ideari polític dels cupaires ha perdut pes a favor d'una obsessió: fer fora Mas. El passat mes de novembre Mònica Terribas va posar en evidència a Anna Gabriel i les contradiccions de la dirigent de facto de la CUP en una entrevista a Catalunya Ràdio. Setmanes després no ens cal una entrevista per desemmascarar la direcció de la CUP perquè els fets parlen per si sols.
el responsable de comunicació de la CUP va penjar al seu facebook la nova consigna
el responsable de comunicació de la CUP va penjar al seu facebook la nova consigna
La coherència esdevé mentida

La CUP ha afirmat en múltiples ocasions que els comicis espanyols no afectarien en absolut el procés català ni les negociacions. Després de demanar l’abstenció, perquè ells ja estan desconnectats, i cridar implícitament a votar en Comú Podem, ara utilitzen el resultat electoral a Catalunya per pressionar Junts Pel Sí i els reclamen que busquin un candidat alternatiu a Mas. L’excusa: que els resultats evidencien un viratge del votant independentista cap a l’esquerra i que si l’oferta de Junts Pel Sí exclou Mas, l’acord tindrà més possibilitats de prosperar a l’assemblea de la CUP.

I tot això ho fan per via d’un comunicat, de matinada, després de negar-se a fer declaracions als mitjans públics del país, i d'esquena a la seva pròpia assemblea. Això sí, el Facebook del responsable de comunicació de la CUP, Jordi Salvia,  ja anticipava el comunicat amb un muntatge d'un cartell de campanya de DiL on es pot llegir "prescindible".

Una abstenció dubtosa

"I voleu fer president una persona que pertany a un partit que representa la quarta força a Catalunya?" Amb aquesta maquiavèl·lica pregunta iniciaven ahir seguidors de la CUP debats a les xarxes socials i via WhatsApp. Cal recordar que tot i que la CUP ha demanat demanar l'abstenció oficialment, la participació a Catalunya ha pujat i, segurament, molts dels votants de la CUP van fer cas a Quim Arrufat i han acabat votant a una coalició que no és independentista com és en Comú Podem.

La CUP ja no sorprèn

En declaracions a Rac1, Josep Rull ha dit que no el sorprèn res del que faci la CUP i que és una contradicció assegurar durant dies que les eleccions espanyoles no influiran de cap manera en el procés català i poques hores després dels resultats de les espanyoles donar per fet que aquestes han de condicionar el procés. Rull ha anat més enllà i ha arribat a afirmar que el debat que ara plantegen és de "mentalitat espanyola".

Junqueras intenta ser positiu malgrat la CUP

Oriol Junqueras ha volgut mantenir la calma davant les últimes posicions de la CUP. S'ha tornat a mostrar convençut que hi haurà acord i s'ha mostrat molt content de poder dir que hi ha 17 diputats independentistes a Madrid. D'altra banda ha deixat caure a la CUP i a enComú que "el referèndum a Catalunya per fer una Constitució és més fàcil que la proposta de referèndum a Espanya de Podem".

Albert Botran cita a Mao Tse-Tung

Un misteriós Twitt d'Albert Botran que cita Mao Tse Tung, alguns analistes el consideren un dictador tirànic que hauria estat responsable directe de la mort de més de 70 milions de xinesos, per referir-se al moment polític que viu Catalunya després de les eleccions espanyoles. No queda clar si per defensar anar per feina i bastir un acord de govern amb Mas president o tot el contrari.

Hi ha un gran caos sota el cel, la situació és excel·lent. Mao Zedong

  

21 de desembre de 2015 09:25 h
L’antropòleg Manuel Delgado i Ramón Cotarelo adverteixen el partit anticapitalista

Amb el 20D que ja és història, les mirades s’aniran posant aquesta setmana progressivament cap a la CUP, que decideix aquest diumenge a Girona si fa Artur Mas president o força noves eleccions. La pressió perquè arribi l’acord independentista i arrenqui ja el camí cap a la independència és més alta que mai, però no només per part de Junts pel Sí. L’històric militant de l’esquerra alternativa i antropòleg Manuel Delgado, que va formar part de la llista dels anticapitalistes el 27S, reclama de manera “imminent” l’entesa independentista. 
http://www.directe.cat/img/335/335/46764

http://www.directe.cat/img/335/335/46763

http://www.directe.cat/img/335/335/46762


'Calbot' de Cotarelo per defensar l'abstenció el 27S
“La situació d’inestabilitat política que s’augura a Espanya fa imminent un acord CUP-Junts pel Sí i una represa –ara ja irrevocable- del procés, davant no hi ha ningú”, ha sentenciat Delgado via Facebook. El partit que va encapçalar Antonio Baños el 27-S també s’ha endut el ‘calbot’ de l’intel·lectual Ramón Cotarelo: “Si els abstencionistes catalans s’haguessin imposat, ara els independentistes no tindrien la clau del govern a Espanya”. Una referència a la crida a no votar de la CUP, que si s’hagués complert, deixaria un escenari molt més estable a l’Estat, així que amb menys opcions de maniobra per l’independentisme.

Jordi Sànchez i Toni Soler també posen l'atenció als anticapitalistes 
En el mateix sentit, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, també reclama el pacte mitjançant Twitter: “Sabrem aprofitar l’escenari d’ingovernabilitat a Espanya o seguirem fent el ruc i dilapidant la majoria dels 72 i 1.930.000 vots del 27S?”. El periodista Toni Soler també pressió als cupaires, a qui avisa que “si hi ha temptacions de clavar-li el cop de gràcia a CDC, el procés s’omplirà d’incògnites”. Ho fa en un article al Diari ARA, on constata que “la CUP és al centre de totes les mirades”.

Només una de les quatre opcions de l'assemblea cupaire inclou engegar ja el full de ruta
De moment, però, l’únic que han fet és un comunicat reclamant a Junts pel Sí que proposin un candidat alternatiu més d’esquerres amb el 20-D a la mà. Mas no farà ara un pas enrere, així que si no hi ha cap sorpresa, la pilota és i serà a la teulada cupaire fins l’assemblea que se celebrarà d’aquí a sis dies a Girona, on només una de les quatre opcions sotmeses a votació inclou començar a executar immediatament el full de ruta: acceptar l’acord amb JxSí i fer Mas president. 


4. Quim Arrufat: ‘Ara toca República Catalana. És hora de fer via pròpia’
El membre de la CUP creu que els resultats del 20-D reforcen la unilateralitat
http://www.vilaweb.cat/wp-content/themes/twentythirteen-child/img/ico_temps_lectura.png Dilluns  21.12.2015  19:08
Quim Arrufat
Quim Arrufat, un dels diputats de la CUP durant la legislatura anterior i actualment membre del secretariat nacional, ha valorat els resultats de les eleccions d’ahir a Catalunya i l’estat espanyol amb una sèrie de piulets a Twitter. Ha dit: ‘L’estat serà ingovernable i les eleccions han donat més de 2/3 del congrés a PP, PSOE, C’s. Merkel + no referèndum. És hora de fer via pròpia. A Catalunya guanya el canvi social i democràtic. Si el procés no sap incorporar-ho, tindrà poc recorregut. La victòria d’En Comú Podem és històrica a Catalunya. Però a Espanya no té continuïtat. Ara toca República Catalana, democràtica i social.’
Aquí teniu les  piulades d’Arrufat:
Arrufat, just abans de les eleccions espanyoles, va dir que probablement no aniria a votar a les eleccions espanyoles, però que si hi anava votaria En Comú Podem. Alguns usuaris de Twitter li ho han retret, i això ha fet que afegís dos piulets:


 Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada