dilluns, 15 de maig de 2017

13/05/2017. Franquisme. Sergi Ambudio. L’unionisme es llança contra Manuela Carmena. S’acosta el 18 de juliol del 1936, ai! del 2017. Estem en un ambient d’Alzamiento? El franquisme sociològic contra Catalunya. Ara s’ha de dir: España antes roja i azul i naranja que rota! No creieu que hi ha una animadversió o una bel·ligerància semblant a la del 1936? El secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha posat en el mateix sac Convergència, Esquerra Republicana i Podem. Segons el diputat al Parlament, la formació de Pablo Iglesias és “la crossa” dels partits independentistes per “treure Catalunya d’Espanya i d’Europa”. “Els catalans per fi saben que votar Podemos és el mateix que votar independència.

Benvolguts,

S’acosta el 18 de juliol del 1936, ai! del 2017. Estem en un ambient d’Alzamiento?

Ja sabem que hi va haver un Alzamiento, o sigui un cop d’estat, el 18 de juliol del 1936, que no va triomfar immediatament i es va convertir en una guerra que va durar tres anys. La guerra que es va anomenar “civil” foren dues guerres: una guerra dels generals "africanistes", feixistes (franquistes) revoltats contra les esquerres del poble espanyol i una guerra dels feixistes (franquistes) revoltats contra Catalunya (amb el silenci i fins i tot la bel·licositat de les esquerres espanyoles). Perquè el Calvo Sotelo ho havia expressat molt bé: España antes roja que rota! I ara pel que sembla no hi hauria dues guerres sinó tant sols una i seria:

El franquisme sociològic contra Catalunya. 

Ara s’ha de dir: España antes roja i azul i naranja (franquisme sociològic) que rota!

No creieu que hi ha una animadversió o una bel·ligerància semblant a la del 1936?

Vegem l’article on es demostra que l'unionisme, altrament dit espanyolisme o franquisme sociològic o borbofranquisme o nacional-catolicisme classifica molt bé els que no pensen com ells, Podemos, independentistes catalans, independentistes bascs (?), EUiA. I l'unionisme diem va com els generals rebels del 36 contra les esquerres espanyoles (el poble espanyol no franquista)                                               , i contra l'independentisme català que ja és majoria destacada a Catalunya:

PROCÉS

L’unionisme es llança contra Manuela Carmena

Sergi Ambudio
Barcelona. Dissabte, 13 de maig de 2017


L’unionisme no vol ni veure el president de la GeneralitatCarles Puigdemont, passejant per Madrid. El proper 22 de maig, el cap de l’executiu català, acompanyat del vicepresident Junqueras i del conseller d’Exteriors Romeva explicaran en primera persona a la capital l’última proposta que es farà des de Catalunya al govern central. Si això ja ha irritat els ànims, que l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, hagi anunciat que assistiria a la conferència, ha provocat que tot l’unionisme en massa s’afanyi a criticar-la i retreure-li, amb especial duresa, la seva decisió.
El secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha posat en el mateix sac Convergència, Esquerra Republicana i Podem. Segons el diputat al Parlament, la formació de Pablo Iglesias és “la crossa” dels partits independentistes per “treure Catalunya d’Espanya i d’Europa”. “Els catalans per fi saben que votar Podemos és el mateix que votar independència”, ha reblat De Páramo, qui també ha assegurat que la formació morada a Madrid està encantada de rebre la delegació del Govern perquè “ja s’ha tret la màscara”.

Donar refugi als independentistes
Avui també ha dit la seva el portaveu adjunt dels populars a l’Ajuntament de Madrid, Iñigo Henríquez de Luna, a través del seu compte de Twitter. En la seva piulada, el regidor madrileny ha criticat la decisió de Carmena d’obrir les portes als sobiranistes i ha dit que l’alcaldessa de la capital de l’Estat ha canviat la pancarta que llueix a la façana del consistori i que dóna la benvinguda als refugiats per la de “Welcome independentistas”.
I. Henríquez de Luna @ihenriquezluna

En aquest mateix sentit també s’ha desfogat el regidor popular a Madrid Percival Manglano compartint una imatge retocada de la pancarta on es pot llegir la frase publicada per Henríquez.
Carmena luce un nuevo cartel en Cibeles.

Per la seva banda, la portaveu del PSOE al consistori, Purificación Causapiéja va rebutjar ahir que Puigdemont pugui pronunciar una conferència a una sala de l’Ajuntament. Va mostrar el seu “temor” pel fet que el lloguer d’un espai a la delegació de la Generalitat es pugui entendre com un “suport” a la causa sobiranista.

Ciutadans ha llançat avui retrets des de Catalunya, però ahir també van carregar amb força contra Carmena des del grup municipal madrileny. La portaveu de CsBegoña Villacís, va acusar la líder del govern de la ciutat de “posar-se al servei d’aquells que no volen ser espanyols”.

Clatellades des de la premsa
Les clatellades a Manuela Carmena han superat la frontera de l’esfera política i també han arribat des dels mitjans de comunicació editats a Madrid com l’ABC, que l'ha acusat de “fer caixa” amb l’independentisme, o OK Diario, que assegura que l’alcaldessa ha cedit l’ajuntament a Puigdemont perquè “promocioni el seu referèndum il·legal”. Sergi Ambudio

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada