dilluns, 29 de maig de 2017

27/05/2017. Marta Lasalas . Rajoy insta els empresaris catalans a frenar el referèndum. Sindicats. Patronals. Cambres de Comerç. Cercles d’Economia. Círculo eqüestre. BOE. Llotja del Real Madrid. Puente Aèreo. Transacció franquista del 1978: “Nosaltres els fatxes, l’exèrcit, els franquistes, l’església i les ultradretes, amb la inspiració divina del Franco, proposem la reinstauració de la monarquia amb una Llei d’Amnistia que ens perdoni, i amb la creació d’una Constitució (amb soroll de sabres)...

Benvolguts,

A Catalunya hi ha dues menes d’empresaris: els del BOE-Puente Aereo-Llotja del Real Madrid, i els “altres”. I els altres són la immensa majoria, encara que el del BOE siguin molts menys però rics i potents.

Les patronals, que venen a ser com els sindicats dels empresaris, també són de dues menes: La del BOE, Fomento del Trabajo Nacional i les de les petites i mitjanes empreses, Pimec, Cecot, Cambres de Comerç catalanes (que el Gobierno en una última pirueta els acaba de posar un barret per sobre, de Cámaras de Comercio de España, por Diós y por España, Presentes) i d’altres.

La patronal, de dretes, té altres suports com el Cercle d’Economia, i el Círculo eqüestre entre d’altres...

I com passa amb els sindicats, les patronals estan enfrontades entre elles perquè els objectius són diferents.

El Rajoy ha parlat de les “Reglas del Juego”: Rajoy, que ha replicat que el Govern no té por de res, s'ha limitat a reiterar que les regles del joc estan per ser respectades [vegeu la visió del Perich sobre aquest tema] i així es va decidir l’estructura del model de finançament quan es va pactar la Constitució. 

Ja sabem com es va pactar la Constitució, amb una Transacció franquista, amb soroll de sabres, explicada manta vegades. Amb un text i un corol·lari:

TextTransacció franquista: “Nosaltres els fatxes, la casta, els franquistes, l’església i les ultradretes, amb la inspiració divina del Franco, proposem la reinstauració de la monarquia i en contrapartida, tots plegats, ens donem una llei d’amnistia que perdoni tots els crims que els antifranquistes no havíen comès en 40 anys i que perdoni també tots els crims que nosaltres els franquistes sí que haviem comès durant  40 anys.” Por Diós, España y su revolución nacionalsindicalista.

I que permet aquest corol·lari vist des del nostre punt de vista:

Corol·lari. La transició la varen fer ells (la casta), i la varen fer per a ells. I a ells els ha anat molt bé durant 40 anys (Todo el mundo alaba la Transacción española!)

Vegem l’article de la Marta Lasalas on ens explica les mentides que en Rajoy, que té incontinència, esputa sense parar:

PROCÉS

Rajoy insta els empresaris catalans a frenar el referèndum

Marta Lasalas 

Foto: Laura Gómez
Barcelona. Dissabte, 27 de maig de 2017
 

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha emplaçat avui els empresaris catalans a intervenir per frenar el referèndum. Ho ha fet advertint que la “solució” al debat independentista català "no només és un tema del president del Govern", sinó que també és un problema dels diputats del Congrés i “de totes aquelles persones que creuen en el seu país”.

No només és un tema dels polítics, ha reblat per recordar tot seguit que el Brèxit “era legal, no passava res i ara estem parlant dels drets dels ciutadans britànics a Europa i de quants diners ha de pagar el Regne Unit per poder-ne sortir". El cap de l'executiu espanyol ha fet aquestes valoracions davant del món econòmic i financer català reunit en l'acte de cloenda de la reunió anual del Cercle d'Economia a Sitges.

El dret a l'autodeterminació no existeix
Davant dels empresaris, el polític gallec ha deixat clara la seva opinió sobre la reivindicació catalana: "El dret a l'autodeterminació no existeix" i el dret a decidir és a decidir de tots els espanyols. [Com se sap el Brexit el varen votar tots els estats europeus, oi Rajoy?)]
Ha reiterat que ni pot ni vol autoritzar el referèndum -"ni sent jo president del Govern es produirà", ha dit- i ha retret al president, Carles Puigdemont, que plantegi una negociació a partir de la premissa que el referèndum se celebrarà sí o sí i només és negociable la data i les condicions.
Així mateix, ha acusat el Govern i el Parlament de pretendre liquidar en un sol dia la Constitució, l'Estatut i la unitat nacional mitjançant la Llei de Transitorietat -"que hem vist publicada aquesta setmana en un dels grans mitjans de comunicació nacional", ha evocat en referència a El País- i que serà aprovada per tràmit exprés arran la reforma del Reglament de la Cambra.

Quin nivell de radicalisme?
"Per sorprenent i paradoxal que sembli és exactament així. Sincerament, creuen que és normal?
[El Congreso espanyol també té i ha usat un mètode exprés per a aprovar lleis]. A quins nivells de radicalisme arribarem amb decisions d'aquesta transcendència en mans d'uns extremistes com els de la CUP. Els sembla sensat i raonable?", s'ha exclamat conscient de l'acollida que aquest discurs obté en un fòrum eminentment econòmic.
Després de dedicar bona part de la seva intervenció a subratllar el creixement econòmic que viu Espanya [que és mentida!], Rajoy ha advertit que la independència seria “un trauma i les conseqüències econòmiques terribles[Les conseqüències econòmiques per a ells!].Faré tot el que estigui a les meves mans perquè el sentit comú s’imposi”, ha garantit.

Concert basc
Prèviament, el president del Cercle, Juan José Brugera, l'ha interrogat sobre les propostes del Govern espanyol per trobar una solució política a un millor encaix de Catalunya a Espanya. En el torn de preguntes, se l'ha interrogat sobre el concert basc i si Catalunya pot aspirar a una fòrmula similar. "El Govern té por d'obrir la caixa de Pandora que això representa?", se li ha demanat.
Rajoy, que ha replicat que el Govern no té por de res, s'ha limitat a reiterar que les regles del joc estan per ser respectades i així es va decidir l’estructura del model de finançament quan es va pactar la Constitució.
Marta Lasalas 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada