dilluns, 1 de maig de 2017

01/05/2017. Franquisme. Mentida. El Rajoy i tota la seva cohort explica repetidament que Catalunya no pot votar perquè la Constitució del 1978 no ho permet! Aquí demostrarem que la frase usada mimèticament per tots els que neguen que Catalunya pugui votar i que diuen que la frase “conjunto del pueblo espanyol” és a la Constitució del 1978 és mentida. Aquesta frase no hi és! Hem trobat que aquesta frase comença a ser usada pel PPSOE després del 2010 i del trinxat de l'Estatut pel TC.

Benvolguts,

En aquest Bloc Reflexions hem analitzat del dret i del revés l’assumpte que “La soberanía nacional reside en el conjunto del pueblo español, del que emanan los poderes del Estado”, i ens hem adonat que estan dient una mentida a consciència! I ho diuen tots, des del Rajoy, la SSS i la Cospedal fins el Pedro Sánchez i la Susana Díez. I ho reprodueixen els Mitjans de comunicación des de La Vanguardia fins l’Avui!

Vegem-ho:
El Rajoy i tota la seva cohort explica repetidament que Catalunya no pot votar perquè la Constitució del 1978 no ho permet! I segons les nostres indagacions aquest postulat és mentida! Ara demostrarem que la frase usada mimèticament per tots els que neguen que Catalunya pugui votar i que diuen que la frase “conjunto del pueblo espanyol” és a la Constitució del 1978 és mentida. Aquesta frase no hi és! A la Consti diu “el pueblo español” i l’afegitó “conjunto”, si cerqueu pel Google veureu que s’ha començat a usar en diaris i revistes i entrevistes a les patums del règim del 78 i discursos amb plasma o sense,  després del 2010, no abans. Per què?

Doncs perquè el 2010, és l’any que el TC va trinxar l’Estatut i a partir d’aquell moment els calien arguments per dir que no ens podíem independitzar perquè la Constitució del 1978 no ho permet!

Com que l’article 1.2 diu el que diu:

 Artículo 1.2.      La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado.

El problema que tenen els espanyolistes és que el seu raonament pretén demostrar que el destí de la pàtria espanyola, segons la Consti recau en el “conjunto del pueblo español” i realment diu “el pueblo español” que és molt diferent, perquè no són tots com els franquistes volen fer creure! I es pot interpretar com “els espanyols” i no “tots els espanyols” i en aquest cas els catalans som segons la Consti “una part dels espanyols” o sigui “els espanyols”!

Vegem-ho:
 “El comentarista Miquel Estruch diu: Enlloc de la Constitución Espańola hi diu que la sobirania rau en el CONJUNT del poble espanyol. Això de"conjunt" és un afegit interpretatiuperò no hi és en el redactat. El què hi diu és que la sobirania rau en el poble espanyol. I hom pot interpretar "poble espanyol" o bé en el seu conjunt o bé en la seva part. 

Si tan clar fos, ningú tindria la necessitat (ni la fixació, en molts casos) d'afegir-hi l'element "conjunt".

Aquest mot “conjunt” serveix al franquisme i borbofranquisme espanyol i al català per demostrar que a la Consti es parla del poble espanyol “en conjunt”. Però l’article 1.2 de la Constitución española de 1978 diu:

Título preliminar
Artículo 1
  1. España se constituye en un Estado social y democrático de Derecho, que propugna como valores superiores de su ordenamiento jurídico la libertad, la justicia, la igualdad y el pluralismo político.
  2. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado.
  3. La forma política del Estado español es la Monarquía parlamentaria.

Aleshores hem fet tres cerques amb el Google.
·       Una primera cerca intenta trobar si hi ha cap text que esmenti “conjunto del pueblo español”
·       Una segona cerca intenta trobar si hi ha cap text d'abans del 2010 (1980 per exemple) que esmenti “conjunto del pueblo español”.
·       Una tercera cerca intenta trobar si hi ha cap text d'abans del 2010 (1980 per exemple) que esmenti només “pueblo español”

Resultats:
Una primera cerca intenta trobar si hi ha cap text que esmenti “conjunto del pueblo español”.  I n'hem trobat una dotzena, mentides repetitives, còpies potser d’una mentida original, però totes de data 2010 o posterior.

https://www.pressreader.com/spain/la-vanguardia-català/20170221/281809988662183
21 de febr. 2017 - ... una reforma de la Constitució. Pedro Sánchez, no obstant això, ara combina la idea que “la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol”, ...
www.pressreader.com/spain/la-vanguardia-català/20170215/281487866103668
15 de febr. 2017 - ... que la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol i no és divisible. ... Govern espanyol la impugnació sobre la constitució de l'esmentada ...
www.elpuntavui.cat/.../1024474-iceta-defensa-la-nacio-catalana-dins-l-estat-espanyol-...
23 de nov. 2016 - ... de la mateixa manera que la del PSOE, passa per reformar la Constitució ... Espanya, on la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol”.
www.vilaweb.cat/.../mala-maror-a-ciutadans-arrimadas-surt-a-apagar-el-foc-de-les-de...
29 de nov. 2016 - ... sobre el referèndum, és a dir, que no es pot acceptar mai perquè la constitució diu que la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol.
www.vilaweb.cat/.../iceta-defensa-la-nacio-catalana-dins-lestat-espanyol-que-es-on-ra...
23 de nov. 2016 - ... de la mateixa manera que la del PSOE, passa per reformar la Constitució ... Espanya, on la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol”.
https://www.racocatala.cat/.../ens-podem-independitzar-fent-servir-constitucio-ningu-s...
24 de jul. 2010 - 25 entrades - ‎21 autors
Doncs això , la constitució diu que " La sobirania resideix en el conjunt del poble ... I la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol.
in.directe.cat/per-a-bons-patricis/blog/12458/vargas-llosa-nacionalista-catala
14 d’ag. 2014 - ... del nacionalisme espanyol "del libro" (vull dir, la Constitució de 1978). ... hi diu que la sobirania rau en el CONJUNT del poble espanyol.
reflexionsjafores.blogspot.com/2014/08/160814-vargas-llosa-nacionalista-catala.html
17 d’ag. 2014 - Enlloc de la Constitució Espańola hi diu que la sobirania rau en el CONJUNT del poble espanyol. Això de "conjunt" és un afegit interpretatiu, ...
cat.elpais.com › Actualitat
23 de des. 2015 - ... que té com a eix fonamental la defensa de la Constitució i del principi que la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol. El president de ...
esquerramora.blogspot.com/2010/01/la-sentencia-contra-lestatut-establira.html
3 de gen. 2010 - ... que reconeix la Constitució espanyola, però no pas al terme 'nació'. ... clar que la sobirania rau 'en el conjunt del poble espanyol, de forma ...
www.diaridetarragona.com/nacional/54229/buscador.php
23 de des. 2015 - Rivera, ha propuesto a Mariano Rajoy y Pedro Sánchez constituir ... en no defensar que "la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol".
www.leconomic.cat/.../699394-foto-i-brindis-amb-la-pepa-i-non-plus-ultra.html?...
6 de des. 2013 - En l'elaboració de la nostra primera Constitució del 1812 –text que per ... subratlla que la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol i que ..
però en cap coincidència del Google surt abans del 2010 que "la sobirania rau en el conjunt del poble espanyol".

Hem fet una segona cerca amb el text:
1980 "2. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado."
I hem obtingut la següent llista:
https://books.google.es/books?isbn=8497259211 - Tradueix aquesta pàgina
2. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado. 3. La forma política del Estado español es la Monarquía ...
https://books.google.es/books?isbn=8497259262 - Tradueix aquesta pàgina
2. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado. 3. La forma política del Estado español es la Monarquía ...
https://books.google.es/books?isbn=8495379678 - Tradueix aquesta pàgina
Julio Crespo MacLennan - 2004 - ‎History
2. La soberanía nacional reside en el pueblo español del que emanan los poderes del Estado. 38 El País, 17 de diciembre de 1980. 3. La forma política del ...
www.elderecho.com/.../EDL_EDEFIL20131031_0016.pdf
1.         
2.         
31 d’oct. 2013 - 2. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado. 3. La forma política del Estado español es la ...
aca-web.gencat.cat/aca/documents/ca/.../constitucio.htm
1.         
2.         
2. La soberanía nacional reside en el pueblo español del que emanan los poderes del Estado. 3. La forma política del Estado español es la Monarquía ...
bases.cortesaragon.es/bases/NDocumen.../Constitución.pdf
1.         
27 de des. 1978 - 2. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado. 3. La forma política del Estado español es la ...
sabus.usal.es/docu/pdf/11Constit.PDF
1.         
pluralismo político. 2. La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado. 3. La forma política del Estado español es la ...
https://es.wikipedia.org/wiki/Constitución_española_de_1978
1.         
2.         
La Constitución española de 1978 es la norma suprema del ordenamiento jurídico español, ...... de las Bases del Régimen Local. LOR: Ley Orgánica 2/1980, de 18 de enero, sobre Regulación de las Distintas Modalidades de Referéndum.
www.patatabrava.com/apuntes/leyes_politicas-f101966.htm - Tradueix aquesta pàgina
Ley Orgánica 2/1980, de 18 de enero, sobre regulación de las distintas modalidades de ... Ley Orgánica 3/1980, de 22 de abril, del Consejo de Estado.
https://socialessoto.wikispaces.com/.../16.1+TRANSICION.pp...
1.         
2. La soberanía nacional reside en el pueblo español del que emanan los poderes del Estado. 3. La forma política del Estado español es la Monarquía ...
I n’hem trobat moltíssimes!

Hem fet una tercera prova amb el text:
1980 "2. La soberanía nacional reside en el conjunto del pueblo español, del que emanan los poderes del Estado."
I hem obtingut el següent resultat:
La cerca (1980 "2. La soberanía nacional reside en el conjunto del pueblo español, del que emanan ...) no ha obtingut cap resultat.

Tenim moltes més dades però considerem que amb les que hem trobat de després del 2010 i d’abans del 2010 queda prou clar!

El franquisme espanyol ha intentat introduir el mot “conjunto” en l’article 1.2 de la Consti per confondre a l’enemic que som nosaltres.
Creieu que queda prou clar?

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada