diumenge, 21 de maig del 2017

21/05/2017. Franquisme. Sindicat AMES. Joan Rueda. Franco a les aules. Hi ha un pseudosindicat de professors de secundària que ha ideat un informe en què denuncia que els llibres de text de cinquè i sisè de primària adoctrinen els nens, òbviament, en la línia sobiranista. En tot cas, el que és obvi és que l'informe només demostra la nostàlgia pels llibres de text del franquisme, que efectivament adoctrinaven en la religió del nacionalisme espanyol.

Benvolguts,

Hi ha un pseudosindicat de professors de secundària que ha ideat un informe en què denuncia que els llibres de text de cinquè i sisè de primària adoctrinen els nens, òbviament, en la línia sobiranista. En tot cas, el que és obvi és que l'informe només demostra la nostàlgia pels llibres de text del franquisme, que efectivament adoctrinaven en la religió del nacionalisme espanyol.

Com que ja hem analitzat fa un parell de dies la notícia d'aquest pseudosindicat friki, al qual s'han afegit afamats els diaris més seriosos d'Espanya, l'ABC i el Mundo, així com també els partits més frikis com els Ciudadanos, i finalment el Gobierno espanyol ha decidit iniciar-ne una investigació, afegim a l'article uns acudits escaients d'en Ferreres, el nostre ninotaire de preferència.








Vegem l’article:


21 maig 2017 2.00 h

Franco a les aules

Joan Rueda

El govern del PP fa cas d'un pseudoinforme d'un pseudosindicat unipersonal. Nostàlgia d'un passat en què s'adoctrinava en el franquisme

Hi ha un pseudosindicat de professors de secundària que ha ideat un informe en què denuncia que els llibres de text de l'assignatura de coneixement del medi de cinquè i sisè de primària adoctrinen els nens, òbviament, en la línia sobiranista. Després d'una setmana de campanya mediàtica, primer a l' ABC i, finalment, després que Ciutadans portés el suposat informe al Congrés, a El Mundo , ha donat l'excusa al Ministeri d'Educació per obrir una investigació. Vaja, que un informe friki ple de barbaritats històriques ha provocat un terrabastall polític a la capital del regne. El text que ha elaborat aquest pseudosindicat, l'activitat del qual respecte a la comunitat educativa catalana és participar en actes de Sociedad Civil Catalana amb l'aval d'experts en la matèria lingüística, tot i que el seu president (i únic membre conegut...) i habitual d'aquests actes és un gran expert, seriosament, en temes de biologia com ara la salut dels peixos d'aquari, no té pèrdua. Reproduir-ne totes les perles necessitaria tot un diari, i no pas una columna. Però, perquè se'n facin una idea, l'informe denuncia que es tracta Barcelona com a capital de Catalunyasense deixar clar que depèn d'un Estat que té una altra capital”. De fet, el text del llibre diu que “Barcelona és la capital de la comunitat autònoma de Catalunya on hi ha les seus de l'administració general de l'Estat”. Quin adoctrinament!

Explicar cadascuna de les bajanades vestides de realitat històrica que s'hi expliquen, quan els redactats dels llibres de text i el que expliquen els mestres a les aules són impecables –si es té en compte que parlem de textos per a nens i, sobretot, per a nens catalans, és a dir, posant l'accent en això més proper–, seria absurd.

En tot cas, el que és obvi és que l'informe només demostra la nostàlgia pels llibres de text del franquisme, que efectivament adoctrinaven en la religió del nacionalisme espanyol. Llàstima que el pseudosindicat unipersonal no sigui l'únic que té nostàlgia del passat.
Joan Rueda

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada