dissabte, 9 d’abril del 2011

09/04/11. Partal. Indignem-nos. No paguem!

Benvolguts,
No tinc temps de comentar-ho tot, però aquest article del Vicent Partal de títol Indigneu-vos. Organitzem-nos. No paguem, necessita pocs comentaris. I val la pena!
En Partal ens proposa una mena de Tancament de Caixes actualitzat i s’ha imaginat fins i tot la manera de fer-ho. Propugna que sigui la societat civil organitzada, ara que en comencem a saber, que parteixi de la desobediència civil programada i generalitzada.
Us transcric els dos darrers paràgrafs:
“Si un individu, indignat per la prepotència de l'estat espanyol, es nega a pagar impostos el mes de juny, segur que, al setembre o al gener, serà encausat per l'agència tributària o pels tribunals. No paga la pena. Però, què passaria, si parlàssem de desenes de milers de persones, empreses i institucions –també institucions– que es negassen a pagar, alhora i coordinadament?
Imaginem que una entitat, Òmnium per exemple, o els organitzadors de les consultes, cridàs a formalitzar una mena de 'llista Robinson' fiscal. En aquest cas, els decidits a no pagar, a títol personal, empresarial o institucional, en tindrien prou de fer-ho constar i d'apuntar-s'hi, deixant les dades als organitzadors. Arribat el dia, els organitzadors certificarien, simplement, si hi ha prou voluntaris per a dur a terme l'actuació o no. Que no n'hi ha prou? Doncs, no es fa res; continuem lamentant-nos. Que n'hi ha desenes de milers, centenars de milers..., la xifra que es considere suficient? En tal cas, n'hi hauria prou de dir: 'Deixeu passar el període de la renda sense pagar'.”

Oi que és suggerent? És de les idees senzilles que se’n pot treure partit!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada