dilluns, 26 de desembre del 2011

26/12/11. Declaracions ideològiques

Benvolguts,
En la meva reflexió anterior he citat el Col·lectiu 2014, que malgrat haver-ne sentit parlar i haver-ne llegit articles, crec que no havia mai comentat qui són!
Avui, per tant us presento la seva Declaració d’intencions i a continuació la meva Declaració ideològica i Presa de consciència, que vaig publicar en el Bloc el 30 de juny d’aquest any. Com podeu veure, la similitud és notable...

Col·lectiu 2014 de reflexió nacionalista
DECLARACIÓ D'INTENCIONS
El Col·lectiu 2014 és una associació sense ànim de lucre que vol promoure la reflexió a l'entorn de la “qüestió nacional” catalana. Catalunya viu uns temps de desconcert i desorientació pel que fa no només a quins han de ser els seus objectius nacionals, sinó també a com aconseguir aquests objectius. Potser tenim clar quin som i d'on venim però queda per respondre la pregunta d'on volem anar i, en tot cas, com arribar-hi.

El Col·lectiu 2014 manifesta la seva inequívoca filiació independentista. Entenem, però, la independència no com a punt d'arribada, sinó com a una etapa més en el procés de construcció nacional del nostre país.

El món viu immers en uns moments d'indefinició i d'afrontar els reptes que es plantegen dia a dia. Si ja els estats plenament consolidats tenen dificultats per afrontar aquests reptes, encara més dificultats tenen les nacions sense estat com Catalunya.

El Col·lectiu 2014 vol ser un espai de debat de tots aquests reptes que afecten les societats modernes. En tant que associació som independents de qualsevol partit. Manifestem únicament la nostra fidel vinculació a Catalunya i al seu progrés social i nacional.

Volem promoure la reflexió i l'anàlisi dels temes que afecten el nostre dia a dia: de l'economia a l'educació, de l'ecologia a la globalització. Així com, també, la reflexió sobre el que som i el que volem ser, i el nostre fet nacional.

Les eines per a dur a terme aquest projecte seran les publicacions, l'organització de seminaris, les noves tecnologies, les presentacions de llibres, les conferències. Volem posar a l'abast un “corpus” teòric i els elements de reflexió que ens permetin, més aviat que tard, assolir l'objectiu de la plena construcció nacional del nostre país. Una Catalunya lliure en una societat de nacions lliure.



A tall de Declaració ideològica.
Els que m’aneu seguint, o suportant, ho sabeu molt bé. Ja fa un any em vaig jurar a mi mateix dedicar-me intensament a promoure la presa de consciència del meu cercle d’amics i coneguts envers la necessitat de que Catalunya esdevingui un país independent.
Fins ara, a través d’aquests missatges de correu electrònic i usant el Bloc Reflexions com a arxiu de tot el que he anat comentant, jo que no soc polític, ni historiador, ni economista, he creat un argumentari divers però punyent sobre la nostra trista situació actual, política i econòmica. Ja heu vist que l’estímul diari per presentar les meves opinions són els esdeveniments socials, polítics, econòmics, etc, que expliquen els diaris o les vivències personals o col·lectives. Aquesta reflexió continuada m’ha dut a definir-me clarament:
Només actuaré socialment i políticament amb un únic objectiu: La independència de Catalunya.
Un cop assolida ja parlarem de dretes i d’esquerres, però en aquest moment totes les collonades de dretes, esquerres, indignats, aterrats i similars no ens han de distreure de l’objectiu únic.
Afinant una mica més, junt amb un petit cercle d’amics amb els mateixos neguits que jo, hem anat elaborant allò que ara se’n diu un Full de Ruta sobre els puntals sobre els que creiem que cal incidir per fomentar aquesta presa de consciència de la col·lectivitat. Si partim de la base que no es pot fomentar o lluitar per una cosa que no es coneix i atesa  la desinformació crònica que existeix a Catalunya sobre qui som i què volem hem arribat a la conclusió que per fomentar la consciència i l’autoestima hem d’incidir globalment en el coneixement de la nostra cultura i en particular en els punts significatius de la nostra història, de la nostra llengua i de la nostra economia. Creiem que són tres disciplines prou significatives com per engrescar el personal interessat. I no cal diplomar-nos a la Universitat en aquestes tres disciplines, només cal que amb lectures i conferències adequades anem esborrant els conceptes heretats del franquisme sociològic, o anem adquirint els conceptes que mai no hem tingut i que en condicions normals hauríem d’haver après i interioritzat.
Fins aquí la meva declaració ideològica del 30/11/2011.
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada