dilluns, 15 d’octubre del 2018

15/10/2018. HOMENATGE A COMPANYS. Carlota Camps. Torrent recorda que Catalunya torna a tenir presos i exiliats i en demana l’absolució. El president del Parlament, Roger Torrent, ha aprofitat l'homenatge a l'expresident Lluís Companys per recordar que hi torna a haver presos i exiliats a Catalunya i també per demanar-ne l'absolució. "L'única opció democràticament vàlida és l'absolució", ha reivindicat. A més, ha instat a l'independentisme a conjurar-se fins que els presos siguin lliures i per "lluitar pels nostres drets fonamentals, els drets civils i els polítics"."Avui, que tenim la presidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó, que tenim presos polítics i exiliats, hem d'aprendre també d'aquesta lluita", ha demanat en el 78é aniversari de l'afusellament de l'expresident català en mans del franquisme. Torrent ha recordat que Companys és" l'únic president democràtic afusellat a tot Europa" i ha defensat també que les "les democràcies que valen la pena són les que recorden els que han lluitat abans que nosaltres". Torrent també ha considerat que "no té cap mena de sentit que s'entri a debatre possibles acords de pressupostos a nivell de l'Estat si no hi ha moviments, si Pedro Sánchez manté la línia establerta per Mariano Rajoy".


HOMENATGE A COMPANYS

Torrent recorda que Catalunya torna a tenir presos i exiliats i en demana l’absolució

Carlota Camps

Barcelona. Dilluns, 15 d'octubre de 2018 
El president del Parlament, Roger Torrent, ha aprofitat l'homenatge a l'expresident Lluís Companys per recordar que hi torna a haver presos i exiliats a Catalunya i també per demanar-ne l'absolució. "L'única opció democràticament vàlida és l'absolució", ha reivindicat. A més, ha instat a l'independentisme a conjurar-se fins que els presos siguin lliures i per "lluitar pels nostres drets fonamentals, els drets civils i els polítics". 

"Avui, que tenim la presidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó, que tenim presos polítics i exiliats, hem d'aprendre també d'aquesta lluita", ha demanat en el 78é aniversari de l'afusellament de l'expresident català en mans del franquisme.

Torrent, que ha fet l'ofrena acompanyat dels membres de la Mesa de JxCat i el PSC, ha recordat que Companys és" l'únic president democràtic afusellat a tot Europa" i ha defensat també que les "les democràcies que valen la pena són les que recorden els que han lluitat abans que nosaltres".

En aquest sentit, ha assegurat que "el millor homenatge és seguir lluitant, és seguir treballant i seguir enfortint els principis democràtics que van fer que el president Companys morís assassinat en mans del feixisme". 

Acords des de l'autodeterminació
També el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d'ERCPere Aragonés, ha defensat que "és només des de la llibertat, des de l'exercici del dret a la lliure determinació dels pobles, podrem aconseguir acords, unions amb plena igualtat amb altres pobles i societats del món". 
Aragonés també ha reivindicat la figura de Companys i ha recordat el seu "compromís amb la justícia social, amb la república i amb Catalunya". "Aquests valors són els que van marcar la vida a Companys i són els que ens guien en la nostra acció política", ha afegit.

En declaracions a la premsa després de l'acte institucional, Torrent també ha considerat que "no té cap mena de sentit que s'entri a debatre possibles acords de pressupostos a nivell de l'Estat si no hi ha moviments, si Pedro Sánchez manté la línia establerta per Mariano Rajoy".

Així, el també conseller d'Economia ha defensat que mentre "s'apliqui la repressió" “no té sentit que es demani a unes forces polítiques que entrin en un pacte de qualsevol tipus per tal que garanteixi l'estabilitat". "Si creu que Oriol Junqueras, que és president del nostre partit ha d’estar a la presó, no té sentit que demani el nostre vot pels pressupostos", ha conclòs.

Carlota Camps  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada