dimarts, 24 de gener del 2012

24/01/12. A Duran i Lleida no el volen ni els seus

Benvolguts,

Al Directe.cat d’avui hi ha una notícia sobre UDC que em sembla important de ressaltar.

L’article ja comença malament: Si Duran és el polític més ben valorat pels espanyols al 2011, miauuuu, podem concloure que ha de ser el polític més mal valorat pels catalans! Ja recordeu que a Sud-Amèrica és una frase corrent la que diu que si alguna cosa és bona pels americans (els ianquis) és dolenta pel poble! I ja sabeu que a partir de la frase de l’Hèctor López Bofill que cal saber distingir entre amics i enemics, l’estat espanyol és el nostre enemic!
http://reflexionsjafores.blogspot.com/2011/10/12102011-amics-i-enemics.html

 L’article repassa la naixença i actuació política d’UDC i presenta el manifest signat per un  grup de militants històrics i recents d’Unió que presentaran en el proper consell nacional. Entre els militants Agustí Bassols i Josep M. Vila d’Abadal. Paga la pena també de clicar sobre el rescat de la fallida, que ja havíem comentat en les Reflexions.

En el manifest, de títol “La independència de Catalunya és una utopia?” hi ha punts molt interessants:

·       Explica que Unió va néixer l’any 31 com partit que en la seva declaració de principis exigia per a Catalunya la reconeixença de la seva personalitat nacional, en una autonomia plena i absoluta, dins d’una Confederació Ibèrica lliurement pactada (declaració semblant a la d’ERC del mateix any i per tant en les mateixes circumstàncies polítiques)

·       A l’any 1963, sent president en Coll i Alentorn, defineixen que entre els pobles de la península ibèrica s’ha d’establir una Confederació, que en cas que no fos volguda per la resta de pobles ibèrics la única solució seria la independència

·       Assumeixen que l’autonomia, des de sempre però més des de la sentència del TC, ha sigut justament un fracàs

·       Citen Portugal com a model de l’estat que volen

·       Diuen que UDC ha de liderar el camí cap a la independència

Per tant, pel que diu l’article i el manifest UDC no és UDC, o sigui que l’actual lobby que la domina, liderat per Duran i Lleida està format pels okupes que de fa anys la van portant per l’autonomisme, sense sortir ni una mica del camí de l’unionisme (curios mot!). No és l’esperit del 1963 ni d’en Coll i Alentorn!

Com a informació complementària podem afegir-hi totes les declaracions d’en Vila d’Abadal contràries al Duran i també llegir l’apunt de les Reflexions:  28/03/11. Les dretes independentistes comencen a emergir. Siguin benvingudes. En l’article es comenta que SiJ (Sobirania i Justícia) en la que hi intervé molt activament l’antic conseller de la Generalitat, d’UDC, Agustí Bassols, el primer signant de l’actual manifest, ha editat un llibret de títol Informe sobre la viabilitat econòmica de la independència de Catalunya que també es pot obtenir a través de l’enllaç.
http://reflexionsjafores.blogspot.com/2011/03/280311-les-dretes-independentistes.html

I ara l’article:
A Duran i Lleida no el volen ni els seus

Tot i que va ser el polític més ben valorat pels espanyols al 2011, a Duran i Lleida no el volen ni els seus. Després de trenta anys al capdavant del grup de CiU al Congrés dels Diputats, i de viure com un marquès, el polític de la franja ha perdut la confiança dels seus. És difícil refiar-se dels que tenen cara de Dijous Sant i fets de Carnestoltes.

Tips i cuits que Duran traeixi els principis fundacionals d’UDC, negant l’ànima independentista que va motivar la fundació del partit l’any 31, militants i càrrecs històrics han presentat
un manifest per debatre en el proper consell nacional, (1) en el que es desmarquen de l’executiva actual i deixen clar el pòsit i vocació independentista de la formació, mentre aposten clarament pel dret a decidir.

Al marge de les discrepàncies ideològiques, els militants d’Unió i els seus socis de federació també, han hagut de suportar episodis prou desagradables a causa dels flirtejos de Duran amb el sector negocis madrileny. Com quan CiU va pactar una esmena amb el PSOE i PP, en el sentit que l’Estat espanyol pagués el
rescat de la fallida d’algunes concessionàries d’autopistes de les rodalies de Madrid.

O afers com l’
estira i arronsa que es va produir l’any passat amb el diputat Alfons López Tena que va acusar Duran de pràctiques poc honroses. (3)

Seria una bona notícia pel país que aviat UDC tingués un nou líder clarament independentista i conseqüent amb aquest fet.

 Espero que us hagi agradat!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada