dimecres, 25 de gener del 2012

25/01/12. El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'Anuari Mèdia.cat

Benvolguts,

Almenys una notícia positiva enmig de tanta merda!

Fa una estona enviava un missatge: L’observatori crític del Grup de Periodistes Ramon Barnils demana fons per editar el segon anuari.


La xifra que preveien aconseguir per micromecenantge era de 3.200€ i es va assolir a última hora de la nit


El portal Mèdia.cat, l’observatori crític dels mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, va aconseguir ahir a la nit el finançament necessari per dur a terme el segon Anuari de temes silenciats. El projecte, que es va fer públic ahir, va assolir la xifra prevista de 3.200€ en poc més de 12 hores. Per tal de finançar el projecte, es va optar pel micromecenatge, és a dir que tothom qui ho volgués podia fer una aportació en els propers quaranta dies.
Els coordinadors de l’Anuari Mèdia.cat, els periodistes Roger Palà i Sergi Picazo, han valorat la recaptació com 'un èxit rotund'. 'La conclusió és que el periodisme sempre ha interessat', ha escrit Roger Palà en una carta d’agraïment dirigida als mecenes, 'però ara, sobretot, el que interessa són iniciatives que el facin visible i que potenciïn la vessant crítica i rigorosa de l'ofici'.

Malgrat haver-se arribat a la xifra prevista, els coordinadors han decidit ser més ambiciosos. La opció d’aportar diners en els propers dies seguirà oberta. Segons ha anunciat Sergi Picazo, en cas que s’arribin als 3.900€ es farà una web específica de l'Anuari Mèdia.cat amb un disseny propi i ben treballada. Si la xifra es supera i s’arriba als 4.500 euros, s’afegiran tres temes silenciats més, ampliant a 15 el nombre total de reportatges. Si, en canvi, la xifra que s’aconsegueix és la de 4.900 euros, l’Observatori preveu fer presentacions públiques de l'Anuari a Palma, València i Perpinyà. Finalment, si aquesta xifra és superada, tot el que es recapti a partir de llavors anirà directament destinat a finançar el Grup Barnils, Mèdia.cat i les seves activitats.

La
idea inicial era la de fer un Anuari de temes silenciats amb 12 reportatges sobre les qüestions més silenciades pels mitjans dels Països Catalans durant el 2011. Per tal que tothom pugui seguir fent aportacions, al web Verkami, especialitzat en micromecenatge, el projecte seguirà obert.



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada