dilluns, 2 de gener del 2012

02/01/12. Banc Sabadell. Quins pebrots...

Benvolguts,
Per començar l’any comentem alguns aspectes de l’usura:
Recordeu com fa un parell d’anys La Caixa cobrava comissions per gestionar les donacions desinteressades dels ciutadans a les ONGs dels països que havien tingut un tsunami o una erupció volcànica o un despreniment de terres que havia colgat de fang poblets sencers?
Doncs aquesta és la versió actual dels voltors del Banc Sabadell per fer un préstec a la Generalitat per poder acabar de pagar el 20% penjat dels funcionaris.
El Banc de Sabadell, interessos d’usura a la Generalitat
Finalment, i en el darrer segon, la Generalitat va poder pagar el 100% de la paga extra als més de 230.000 funcionaris.  Segons les informacions facilitades, tot va ser possible gràcies a un crèdit del nostre català Banc de Sabadell, peça clau en l’operació. I a quí certs mitjans li van donar quasi les gràcies i el van fer pujar als altars del patriotisme català.

Segons va manifestar hores abans el Conseller Mas-Colell,
el préstec era possible per l’obertura del crèdit que havia fet el Banc Europeu, obrint l’aixeta per les més de 500 entitats bancàries europees per tal  d’omplir les seves arques buides. Una oferta excepcional de prestar tots els diners que volguessin les entitats financeres a un fantàstic 1% d’interès i a retornar a tres anys.
Per això sorprèn que s’hagi intentat explicar aquest préstec com un gran favor del Banc de Sabadell al Govern de Catalunya. Si resulta que l’entitat ha prestat aquests diners a un 6% d’interès, cinc punts per damunt del que li ha costat a l’entitat obtenir diners d’Europa, sens dubte el Banc de Sabadell ha fet un gran negoci. Ja voldrien les petites i mitjanes empreses d’aquest país fer negocis amb la Generalitat amb uns percentatges de guanys tan elevats i sobretot sense cap esforç

I la meva pregunta i suposo que la de tothom, és: No hi havia algun banc o caixa, que pogués fer un préstec més barat?
I la resposta automàtica i evident és: No! Si n’hi hagués hagut cap, suposo que la Generalitat hauria anat al més barat, oi?
Per tant, enmig de la voràgine de la crisi, quan el Banc Europeu allibera diners a l’1%, se n’aprofiten els Bancs potents i coordinats, fent un càrtel i carregant un 500% sobre el seu cost!
Quan aquests diners no puguin ser tornats, per penúria total i per fallida de la Generalitat, els bancs podran estar contents d’haver provocat la crisi, d’haver ajudat a enfonsar les finances de la Generalitat i evidentment, d’haver-se aprofitat de la seva posició prepotent! Com els exemples ja comentats en aquest mateix Bloc de les pel·lícules Inside Job i Margin Call! Exemplar...

Hi havia un acudit ja fa temps que explicava d’un comprava a 10 i venia a 100 i amb aquest 10% ja anava fent...
Tasmbé hi havia un altre acudit d’un que va anar a demanar a un amic, que venia pipes a la porta d’un Banc (el Sabadell potser?), que li deixés cinc duros i aquest li va respondre que no podia ja que els seu tracte amb el banc és que ell no faria préstecs i el banc no vendria pipes...

Els agents financers ens han demostrat que la realitat supera la ficció! Quins pebrots!!!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada