dimarts, 9 de juny del 2015

08/06/15. Guifré Jordan. Els indepes d'Unió obren foc. Tot i que juguen en camp contrari ja que l’aparatxic del partit ho domina tot. Els indepes no han aconseguit tenir accés a les llistes de militants ni tindran accés a les actes de les votacions...

Benvolguts,
No sabíem segur si els independentistes d’UDC s’atrevirien a enfrontar-se a l’omnipresent i omnipotent gran botifler de l’Ordre Duran i Lleida. Avui veiem que sí que s’atreveixen i amb una empenta lloable. Tot i que juguen en camp contrari ja que l’aparatxic del partit ho domina tot: els indepes no han aconseguit tenir accés a les llistes de militants (ni saben quants militants són ja que darrerament s’ha dit en els mitjans de comunicació que eren poc més de 4.000 i diuen que en les darreres eleccions eren 10.000...) ni tindran accés a les actes de les votacions, sinó només als resultats...
Què vindrà darrere de les votacions del dia 14? Pot guanyar el NO que vol dir o el que vol dir NO. Si els indepes perden poden impugnar la possible tupinada? Si els oficialistes i de las JONS perden hauran de saltar de totes les institucions, ajuntaments, parlament i sobretot Govern català?
Els indepes estarem contents que la transparència i la llum i taquígrafs substitueixi l’obscurantisme inquisitorial dels Torquemada’s Boys! Si hi ha una escissió qui es quedarà les sigles del partit?
Si l’aparatxic perd cremaran els arxius com altres partits de dretes de les espanyes estan fent?
Tal com explica en Ferreres hi ha hagut molts partits de moltes territoris i de molts ajuntaments que han cremat documentació (el cos del delicte de les seves corrupcions) des del 24M cap aquí...

En Guifré Jordan en ho explica:

8.6.2015. 22:09 h
Els independentistes d'Unió obren foc
Molt dolentFluixInteressantMolt boExcepcionalNo hi ha cap vot
valorar_carregant carregant

L'acte de presentació de la plataforma dels independentistes d'UDC

La setmana decisiva en què UDC decidirà el seu futur en una consulta ha començat amb alt voltatge. Els dirigents de tots dos sectors gairebé monopolitzen el debat polític de les tertúlies i omplen pàgines als diaris. Aquest dilluns al matí ens aixecàvem amb una entrevista d'Espadaler a La Vanguardia, donant la visió institucional del partit; Joana Ortega a El Periódico, alineant-se amb la direcció i alimentant la confusió de la pregunta quan porta dos anys coquetejant amb l'independentisme; i Antoni Castellà, donant la visió dels que votaran No. Una posició nítida i sobretot organitzada.

Aquest dilluns la plataforma en defensa del No a la pregunta, que vol dir Sí a la independència, ha fet l'acte de presentació, en una mostra de força en tota regla i unes ganes de batallar sorprenents. Sorprenents, sobretot perquè dirigents històrics com Joan Rigol i Núria de Gispert s'arromangaran en una campanya diària per parlar sense pèls a la llengua. En l'acte de presentació de la plataforma 'Hereus UDC 1931', la presidenta del Parlament i un dels seus predecessors han parlat de la pregunta confusa, d'independència, de justícia social, de nova política, de voluntat d'assimilació d'Espanya en lloc de convivència i de tants altres arguments impropis de dirigents d'UDC.

Fins i tot estan presents a la xarxa sota l'usuari @hereusudc1931 i han fet un vídeo recordant l'independentisme de Carrasco i Formiguera, la clandestinitat del partit, les manifestacions antifranquistes, les mobilitzacion modernes independentistes, i fins i tot alguna altra marxa per defensar drets socials. Si algú tancava els ulls, per un moment semblaven membres d'una formació de l'esquerra alternativa.

Amb tot, el manifest l'han signat 1.019 militants, entre un 20-25% dels que tenen dret a vot, una xifra que no es coneix amb exactitud. La batalla serà difícil de guanyar, i més tenint en compte el control del procés que exerceix la direcció. No només els crítics no tenen accés al cens electoral, sinó que el comitè de control del partit els ha negat demanar una còpia de les actes d’escrutini de les meses electorals. Només els hi donaran quan es facin públic els resultats globals, així que teòricament la direcció tindria tota la nit per manipular els resultats i els crítics només tindrien la paraula dels militants presents als escrutinis per defensar-se.

Seria increïble, però en un moment tan crític i ja amb el gol de plantejar una consulta interna per tenir els crítics callats des del 9N fins el juny, quan gairebé no tenen temps de reacció, i després de mig any plantejar una pregunta trampa, no es pot descartar res. La batalla serà breu però intensa.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada