diumenge, 14 de juny del 2015

14/06/15. Vicent Sanchis. Què vota avui Unió? Duran i la majoria de l'actual comitè de govern d'Unió volen “plena sobirania”, però dins la llei espanyola. És a dir, no volen res. Fins i tot sor Citroën els avança per l'esquerra, amb dispensa papal...

Benvolguts,
Continuo col·leccionant i comentant articles sobre les eleccions d’UDC d’avui.
Llegiu-vos el curt article (com tots els de la columna Desclot) que conclou que els usurpadors del Comitè de Govern d’UDC de voler no volen res
i llegiu-vos els tres petitíssims comentaris dels lectors. Facècia pastors i cabres “también” que deia el malaguanyat Eugenio. El del dissolvent universal. El del % de catalans que mai no votaran CiU si saben que els seus vots poden anar a UDC, Duran, Espadaler, Casas, Sánchez Llibre i companyia...

Què vota avui Unió?
14/06/15 02:00 - Vicent Sanchis
Altres articles de l'autor
Els militants d'Unió Democràtica fan avui urnes confosos i marejats. Diu Ramon Espadaler que, si són independentistes, poden votar sí. I a rebentar de salut! Afirma Antoni Castellà que, si volen la independència, han de votar no. Queda clar? És a dir, si voten sí, el partit continuarà en el procés cap a “la plena sobirania”. I si voten no, també. Això no pot ser i no és possible. Perquè, si això és així, per a què voten? Podria ser que ho facin per decidir si volen més Duran. O això és el que els ha plantejat el president del seu comitè de govern, que ha decidit fer pasqua abans de rams i dotar aquesta consulta de caràcter plebiscitari encara que no sigui 27 de setembre. Però tampoc això queda clar, perquè Castellà ha retrucat que no hi ha en joc el liderat habitual i que, si guanya, el no, no té per què sentir-se ferit ningú. Que tots són germans. Més clar, aigua. Apa, cap a urnes amb un escapulari i que Déu els agafi confessats, pobres militants confessionals. Però, encara que els camins de Nostresenyor siguin inescrutables, entre tant allioli hi ha alguna cosa clara.
Espadaler, Duran i la majoria de l'actual comitè de govern d'Unió volen “plena sobirania”, però dins la llei espanyola i sempre pactant amb el govern de l'Estat.
És a dir, no volen res. Perquè dins la legalitat espanyola i pactant amb el govern de l'Estat, el que sigui, no hi ha res. Només disgustos. Fins i tot sor Citroën els avança per l'esquerra, ara que ha obtingut dispensa papal per a no dormir al convent.

Comentaris
Esteve Gelabert Fontanet (Sant Boi de Llobregat)  
L'embolic que ha fotut l'Espadaler em recorda aquella facècia del pastor del ramat de cabres blanques i negres i, que n'era propietari de les blanques, però i de les negres?: "tambien".
Miquel Altimires i Ros (Granollers)  
Quantes vegades Duran a dir que plegaria? És la tècnica de la por. Aquest no marxa ni amb dissolvent universal...
Montserrat Agullo (Cardedeu)  
Volent ser 'inclusius' CIU per a cada elecció més votants. Per què CDC no fa la prova i trenca amb Unió? Fins pot-ser jo els votaria. Molta gent mai donarà un % del seu vot a Unió. Les inclusions són enganyoses. Un no sap exactament què vota i com pot ser utilitzat el teu vot. EL 27-S els independentistes haurem de votar partits clarament sobiranistes sense fissures. Per què té tant poder en Duran? 4.000 militants respecte als més de dos milions d’independentistes em sembla una fracció francament ridícula. El que no em sembla tant ridícul i molt negatiu per Catalunya es tenir personatges com Espadaler, Ortega i altres alts càrrecs a la Generalitat. 

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada