diumenge, 14 de juny del 2015

11/06/15. Guiomar Amell. Una pregunta que és un xec en blanc. Un gran exercici de diàleg per part dels qui l'invoquen i no l'exerceixen. El camí de la legalitat per al poble català dins de l'actual Estat espanyol és inexistent...

Benvolguts,
Una nova carta d’una antiga militant d’UDC, Consellera nacional i contrària a la martingala que Duran-Espadaler-Ortega i companyia han orquestrat en forma de pregunta als seus militants. Aquella que si dius NO vols dir i si dius vols dir NO...

Una pregunta que és un xec en blanc
11/06/15 02:00 - Consellera nacional d'UDC i activista dels fets del Palau - Guiomar Amell
Notícies relacionades
Canals relacionats
Benvolgut Ramon, sé del cert que cap dels militants d'Unió que rebutgem la pregunta que figura que ens feu està en contra del diàleg. És més, el diàleg es va exercir dins del mateix comitè de govern proposant una formulació més precisa i clara, i no es va acceptar modificar ni una coma. Un gran exercici de diàleg per part dels qui l'invoquen i no l'exerceixen. Cap de nosaltres rebutjarà el diàleg si ens ofereix el tracte just i la sobirania que com a poble català reclamem.
El camí de la legalitat és un altre dels principis que invoqueu. Un camí que de forma reiterada i constant, sense anar més enrere, des de l'any 2010 ha estat sistemàticament boicotejat i rebutjat per aquells que l'ostenten i l'exerceixen. El camí de la legalitat per al poble català dins de l'actual Estat espanyol és inexistent. Ens ho han dit en Rajoy i tota la resta, pel dret i pel revés. Quan l'hem exercit ens l'han tombat amb bones i amb males arts. Campanyes contra l'Estatut prèvies a la seva aprovació i judicis presumptament legals per part d'un Tribunal Constitucional adulterat. Els passos subsegüents, declaració unitària del Parlament, peticions per convocar un referèndum... Cal que us en fem memòria?
És evident que com a catalans no disposem de cap camí dins de la legalitat que ens empari. Aquest camí sempre està sota el voler i el poder de Madrid, que ha reiterat les seves negatives.
Pel que fa a Europa, només hi ha una cosa certa, el respecte a la democràcia i a les realitats socials. Per tant, les seves actuacions de futur cal esperar que siguin determinades en coherència amb aquests criteris. Sense prejutjar cap altra consideració per molt legal que sigui, perquè els seus objectius han de seguir sent democràtics.
Aquest voler avançar sense posar límits a la sobirania que defenseu és fals. El mateix redactat de la pregunta descriu clarament les línies vermelles que s'imposa i a les quals se sotmet. Situa per tant la decisió en un atzucac i trasllada la decisió al comitè de govern, atorgant-li mans lliures per actuar quan i com vulgui, sense haver escoltat realment la veu dels militants d'Unió.
És per això que rebutgem la pregunta, que no vol escoltar el parer del militants sinó que reclama un xec en blanc.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada