dimecres, 17 de juny del 2015

12/06/15. UDC. Duran, Espadaler, Pelegrí i Ortega, implicats en l’entramat de Construïm. N. de Gispert: "Estem dolguts per la implicació de part de la direcció d’UDC amb Construïm. Això és un fet gravíssim"

Benvolguts,
Avui 17 de juny ja som en una altra pantalla, que es diu ara. Però encara que la gènesi d’aquest enrenou a UDC ve de fa 40 anys (o de 80?), cal veure també els moviments més recents dia a dia. I aquesta és la informació del directe.cat del dia 12 de juny. I ens serveix per tornar-nos a preguntar si l’estament polític està tot corromput i ple de mentiders o algú se’n salva?
En el meu antic partit una escaladora professional agafada en flagrant i compulsiva mentida ens va obsequiar un dia a l’Executiva local amb una frase colpidora:
En campanya tot s’hi val!
El meu pensament en aquest moment va més lluny d’aquesta frase i crec que es podria extrapolar dient:
En política tot s’hi val!
Quins miserables!


12 de juny de 2015 10:10 h
Núria de Gispert respon amb duresa a la direcció de Duran

En un reportatge sorprenent, el Diari ARA revela que el líder d’UDC, Duran, els consellers Espadaler, Pelegrí i la vicepresidenta Ortega, entre d’altres càrrecs d’Unió, van estar implicats en la gestació de Construïm a través de correus electrònics, mentre s’esforçaven a negar en públic qualsevol lligam amb aquesta nova plataforma. De Gispert ha respost amb duresa a aquesta farsa
La cúpula d'UDC podria estar vivint els darrers dies a la direcció del partit abans de fer el salt a Construïm

La gestació de Construïm

El 14 de novembre de 2014 cinc persones vinculades a Unió Democràtica i e-Cristians registren legalment la plataforma Construïm. El 4 de març de 2015 aquesta plataforma és inscrita al registre de partits oficialment com a partit d’àmbit nacional. La seva proximitat a Duran, que va realitzar l’acte de presentació de la plataforma el 2014, va fer pensar a tothom que era la seva plataforma d’aterratge per si Unió esclatava. Duran hi ha anat treballant en un segon pla, mentre seguia com a líder d’UDC negant tota vinculació.

Els correus

El Diari ARA ha revelat que tant Duran, Espadaler, Pelegrí com Ortega i d’altres dirigents d’UDC com ara Montserrat Surroca, Sánchez-Llibre, Gambús, Casas, Font, Farreres i Silva, estaven al cas de tot el que s’esdevenia a Construïm a través de correus electrònics, mentre en públic i davant dels crítics es negava qualsevol vinculació ni participació. També es negava tenir coneixença del desenvolupament d’un projecte que ja va patir algunes baixes de renom, com la de Francesc Torralba i Jordi Giró, quan aquesta ha emprès un to excessivament crític amb el president Mas i el Govern de Catalunya després de constituir-se.

La militància d’Unió obre els ulls

Ningú no entenia fins ara com era possible mantenir un dirigent que està muntant paral·lelament un altre partit. Avui Núria de Gispert ha esclatat en una entrevista a La Xarxa que ha recollit el compte del corrent crític @HereusUDC1931, en la qual també ha tingut unes paraules per la vicepresidenta del govern, Joana Ortega. De Gispert es deu estar preguntant si Joana Ortega juga a dues bandes o és directament un talp de Duran des del primer dia.

N. de Gispert "No poden dir q no tenen cap lligam amb Construïm. Com poden mentir així. És molt gros fer això dins d'un partit"

"Estem dolguts per la implicació de part de la direcció d’UDC amb Construïm. Això és un fet gravíssim"

"Ens dos consells nacionals van negar el lligam entre Construïm i Unió. Ho trobo tan greu q demanarem explicacions"

"Em sorprèn la postura de la vicepresidenta. Ella va dir q s'havia tornat independentista de reacció. No l'entenc"


La plataforma d’aterratge per la cúpula

Unió ha tolerat massa perquè Duran ha exercit de paterfamilias durant masses anys, i l’ombra ha esdevingut molt llarga. El seu lideratge s’ha anat desgastant, i els suports interns han esdevingut els fills d’una revolta interna. És possible que l’operació amb la plataforma Construïm no sigui només la plataforma d’aterratge de Josep Antoni Duran i Lleida, sinó també d’altres dirigents com els que apareixen en els remitents d’aquests correus, i que, preveient una ruptura amb CDC, tota aquesta massa de gent marxi per integrar-se en aquest nou partit que s’acabarà presentant a les plebiscitàries del 27S?

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada