dijous, 6 d’agost del 2015

04/08/15. Directe.cat. L’Estat maltracta psicològicament Catalunya a través dels mitjans.

DIMARTS, 4 D'AGOST DE 2015 11:40 H
L’unionisme rabia per l’entrevista d’ahir a Oriol Junqueras, mentre als mitjans espanyols la presència d’independentistes és nul·la
TV3 és plural. Ho és i ho ha estat sempre. Els criteris de proporcionalitat de la pública són clars i responen a la representativitat dels mitjans. Tots els partits tenen presència a les entrevistes tant a la televisió com també a Catalunya Ràdio. A l’altre extrem de l’Ebre, la proporcionalitat desapareix.

TL d'Enric Millo aquest matí




Informe de novembre de 2014 de Mèdia.cat

Mentre en ple procés independentista, als mitjans públics catalans se’ls hauria de suposar un servei de país i decantat totalment per la independència, la cadena pública obra en conseqüència als seus principis i al codi deontològic de la professió, i segueix mostrant una proporcionalitat a les entrevistes i les tertúlies exquisida. Malauradament, les cadenes espanyoles segueixen jugant brut i no donen veu a un independentisme que pot acabar reformant de veritat un Estat decandent i amb tics cacis. Malgrat aquesta clara diferència de criteris, són precisament els diputats unionistes els qui critiquen TV3 per manca de pluralitat, enlloc de criticar les cadenes espanyoles. D’això se’n diu maltractament psicològic.

L’unionisme utilitza la queixa per intentar-nos absorbir cap al seu marc mental

Avui els partits unionistes treien escuma per la boca. Bon reflex d’això era el timeline d’Enric Millo, on havia repiulat diversos membres de la caverna, queixos de la “manca de pluralitat de TV3” per haver entrevistat Oriol Junqueras com a Cap de l’Oposició tot just després de que Mas signés el decret de convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya. Toni Cruanyes ja prevenia ahir quan deia que es realitzava l’entrevista a la que tenia dret un cop a l’any el Cap de l’Oposició. Iceta i d’altres polítics es queixaven que en aquells moment ja no era Cap de l’Oposició formalment, però el decret de convocatòria d’eleccions anticipades ha entrat en vigor avui.

La realitat: molts tertulians unionistes a la pública catalana, 0 a la pública espanyola

A cada tertúlia que es realitza  TV3 o a Catalunya Ràdio hi ha presència de tertulians unionistes. Aquests es queixen després que TV3 és la tele del procés, que no els donen veu, però el fet és que no triguen a parar la mà per cobrar per cada tertúlia en la qual apareixen. Aquest fet no s’ha produït a Televisión Española, on no s’ha convidat cap polític ni tertulià independentista per donar ni que sigui una mínima imatge de pluralisme. A les privades espanyoles, la xifra és de pràcticament zero. L’informe sobre pluralitat als mitjans de Mèdia.cat així ho denunciava el novembre de 2014.

Un partit que només té una alcaldia a Catalunya, és el partit triar per representar la opinió de la ciutadania catalana  als canals espanyols


Al mateix moment que Enric Millo retuitava al seu company Santi Rodríguez, a Joaquim Coll, a Xavier Rius, i a d’altres, Inés Arrimadas intervenia al programa de la Sexta ‘Al Rojo Vivo’ (canal que va propulsar a la fama a Pablo Iglesias), per explicar el decret de convocatòria d’eleccions anticipades del president Mas. Quina representativitat i credibilitat té un partit que només té una alcaldia a tot Catalunya i 9 escons de 135 al Parlament, per comentar aquest esdeveniment, més que un diputat de Convergència o d’Esquerra Republicana? Després hem vist a Iceta. Els diputats unionistes catalans són entrevistats com si fossin corresponsals de l’Estat espanyol a Catalunya. L’Estat espanyol té molta por, i per això recorre al principi del maltractament a aquest nivell.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada