dijous, 6 d’agost del 2015

05/08/15. Nerea Rodríguez. Romeva: "El 27-S ens juguem la dignitat d'un país al que han apallissat"

05/08/2015
Romeva: "El 27-S ens juguem la dignitat d'un país al que han apallissat"
Junts pel Sí presenta al Parc de la Ciutadella els candidats de la societat civil, amb Lluís Llach, Germà Bel, Josep Maria Forné, Eduardo Reyes i Oriol Amat, entre d'altres
Nerea Rodríguez
  Membres de la societat civil que formen part de la llista Junts pel Sí

Aquesta tarda s’han presentat al Parc de la Ciutadella de Barcelona, en un acte públic, els candidats de la societat civil de la llista sobiranista ‘Junts pel Sí’. En la presentació hi ha intervingut, entre d’altres, el cap de llista, Raül Romeva, qui ha advertit que “el 27-S ens juguem la dignitat d'un país al que han apallissat". En aquest sentit, Romeva ha destacat que en les eleccions del setembre “hem d'acabar la feina que no vam poder fer el 9-N".


Durant la seva intervenció, el cap de llista de ‘Junts pel Sí’ ha estat interromput nombroses vegades pels aplaudiments de la gent que s’ha desplaçat fins el parc de la Ciutadella, especialment quan ha afirmat que "el problema no és que no tinguem Estat, sinó que en tenim un en contra". Romeva també ha recordat que “el millor que tenim és la fermesa democràtica”, i ha avisat que “el govern d'Espanya no podrà tombar un resultat massiu democràtic a favor de la independència".

La presentació també ha comptat amb els caps de llista de les altres tres províncies: Lluís Llach (Girona), Germà Bel (Tarragona) i Josep Maria Forné (Lleida). També hi han assistit l’expresidenta d’Òmnium i número 3 de la llista, Muriel Casals; el president de ‘Súmate’ i número 6, Eduardo Reyes, i l’economista i número 7 de la llista, Oriol Amat. Tots ells han explicat els motius pels quals han acceptat anar a la llista sobiranista. Reyes, per exemple, ho ha fet pels seus fills, mentre que Amat va acceptar anar-hi perquè el seu pare li va dir que "era un moment molt especial i que havia de fer el pas".

El cap de llista per Girona, Lluís Llach

"Anem seriosament a guanyar"

Per la seva banda, Llach, que ha estat rebut amb forts aplaudiments, ha afirmat que “anem seriosament a guanyar.
Ens hem aplegat gent molt diversa per sumar”, i s’ha mostrat convençut: “Ens hem compromès a guanyar, i ho farem". Alhora, ha explicat que "ara que tinc 67 anys crec que tinc un gran privilegi, perquè els catalans hem decidit deixar ser aspirants a ciutadans per convertir-nos en ciutadans de ple dret".

L'economista Germà Bel ha explicat que va entendre que "havia fracassat en la meva idea de reformar l'Estat espanyol. I aquest fracàs m'ha decidit a fer el pas". Forné ha expressat que la seva il·lusió "és deixar als joves un país millor". Casals ha volgut destacar durant la seva breu intervenció que "els independentistes estem molt a prop de fer realitat el nostre somni"

Entre el públic hi havia membres del govern, de CDC, d'ERC i de les entitats sobiranistes. Així, hi eren els consellers Francesc Homs, Ferran Mascarell, Santi Vila; els dirigents de Convergència Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Corominas; els dirigents d'ERC, Marta Rovira i Lluís Salvadó; el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Quim Torra, entre d'altres. En canvi, no hi han assistit el president de la Generalitat, Artur Mas, ni el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Marta Rovira i Josep Rull durant l'acte

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada