dilluns, 24 d’agost del 2015

22/08/2015. Sànchez: "Si l'Estat coacciona, declararem la independència immediatament".

Benvolguts,
Una notícia d'agència que cal llegir-la ben llegida: 

22/08/2015
PLEBISCITÀRIES
Sànchez: "Si l'Estat coacciona, declararem la independència immediatament"
El president de l'ANC destaca que el govern espanyol ja accepta "obertament" una possible separació
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat aquest dissabte que és partidari de declarar la independència en cas que el govern espanyol es negui rotundament a negociar la separació, si el resultat de les eleccions del 27-S donen la legitimitat democràtica als partits independentistes. Per Sànchez, si l'Estat "coacciona" i castiga la població catalana des de la perspectiva econòmica estaria trencant "els fils amb Catalunya. Si això passa, seria el moment clar d'agafar les regnes i declarar la independència immediatament".

En una entrevista a Europa Press, el líder de l'ANC ha afegit que l'obligació de l'Estat espanyol és continuar pagant les pensions, i que aquest fet no acaba quan Catalunya tingui un Estat propi, perquè poden haver-hi persones que visquin fora i hagin cotitzat tota la seva vida a Espanya. Sànchez ha aclarit que aquestes qüestions les està resolent el procés sobiranista per tal que la Generalitat pugui garantir els drets de totes les persones que viuen a Catalunya.

"La independència no deixarà orfes de pensions a ningú, al contrari", ha assegurat. "Ni tampoc cap empresa quedarà orfe d'una legalitat, legislació o jurisprudència en el moment de fer un canvi de legalitat espanyola a la catalana", ha reiterat Sànchez, que ha explicat que ja hi ha prevista una llei de transitorietat.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada