dissabte, 15 d’agost del 2015

13/08/15. Salvador Cot. #Companys, trending topic

Benvolguts,
En un anterior apunt ja hem explicat que el president Mas havia publicat ahir un article al diari francès Libération. Aquí hi ha nova informació...
Llegiu també els Comentaris. N'hi ha de sucosos!
Salvador Cot 
13/08/2015
President del Japó


#Companys, trending topic
"La República Francesa i la República Federal Alemanya han demanat perdó per la mort de Lluís Companys, però el Regne d'Espanya no té cap intenció ni tan sols d'anul·lar el consell de guerra sumaríssim que el va sentenciar"
La figura de Lluís Companys simbolitza, tràgicament, la perserverança col·lectiva d'un país al qual se li ha negat l'existència. Però tant o més identificatiu és el personatge de Pedro Urraca, el policia franquista que el va detenir i deportar, amb la col·laboració de la Gestapo, ara fa 75 anys. Urraca sempre va treballar al servei del mateix Estat i això va fer que es jubilés, amb paga i categoria, quan Felipe González ja era president del govern espanyol.

Aquesta continuïtat entre la dictadura i el règim del 78 ha fet impossible democratitzar plenament la dreta espanyola (i també l'esquerra!), que pensa des de sempre que la democràcia és una concessió de la qual cal administrar-se les dosis. La República Francesa i la República Federal Alemanya han demanat perdó per la mort de Lluís Companys, però el Regne d'Espanya no té cap intenció ni tan sols d'anul·lar el consell de guerra sumaríssim que el va sentenciar.

Pedro Urraca va morir el 1989 havent rebut la distinció de Comanador de l'Orde del Mèrit Civil i de l'Orde d'Isabel la Catòlica, així com la Creu del Mèrit Policial. Lluís Companys, per contra, continua condemnat dins la seva tomba de Montjuïc. Per això mai no agrairem prou la sensibilitat de José Luis Urraca, fill del policia i demòcrata exemplar, que va donar tot el fons documental del seu pare a l'Arxiu Nacional "per fer un gest de reparació moral a Catalunya".

El cas és que, tres quarts de segle més tard, la memòria de l'assassinat de Lluís Companys encara persegueix aquell règim i els seus hereus i, ahir, #Companys va ser trending topic a Twitter. I no descansaran. Fins que demanin perdó a la República.
Salvador Cot
Salvador Cot Periodista. Abans de dirigir elSingular havia treballat a Diari de Terrassa, Diari de Barcelona, TVE, COMRàdio, TV3, Avui i Nació Digital. Col·laborador de RAC1, Catalunya Ràdio i El Punt Avui.

Españistán
14/08/2015 20:45
L'Estat español porta molts anys eliminant proves que incriminin a la gentussa que está o ha estat a la policía, al exércit, al govern, etcétera... Hi ha molta gent que no sap que Franco era una vulgar imitació de Hitler, i que de miracle es va salvar de que els aliats no el jutgessin, grácies a la seva astucia i manipulació. Això sí que ho tenía. Paul Preston, l'historiador británic el va retratar molt bé a aquest assassí, que va aconseguir que la gent el prengués com el més gran patriota d'España (sic). Fa molt fástic aquest país. Tant aviat com puguem demanarem actes de reparació histórica a aquests porcs assassins i re-escriurem la história que el franquisme es va inventar per tapar les mentides i manipulacions de Franco. la Vanguardia i El periódico són diaris enemics a Catalunya.
Ni oblit ni perdó
14/08/2015 20:34
No es que Espanya no vulgui canviar, és que és obra d'un malalt genocida colpista, -Franco-, que va imposar una dictadura de 40 anys on va continuar torturant gent fins el día de la seva mort!!! ...i no pot canviar mentre encara cuegin criminals directes de la barbarie aquélla i continuï l'entramat directe de gentussa que sen va beneficiar. Espanya és un país profundament malalt, facha, manipulador i mentider: durant més de 40 anys han estat inoculant mentides a les ments de la gent per mitjà del NO-DO 24 hores. La transició no va canviar res substancial, tan sols va permetre l'intent de perpetuar aquells crims a lesa humanitat.
España: cau de merda
14/08/2015 20:27
Franco, el colpista nazi, va fer un cop d'estat a una república española absolutament legítima el '36 i va tornar el país sencer franquista per mitjà d'una política d'extermini del "enemic" republicà i de no reconeixement de cap més color polític que el seu, ni drets als vençuts ni res de res. Extermini, tortura, presó o camps de presoners... El govern PP actual és hereu ideológic directe d'aquella massacre i sap que té la batalla democrática perduda i que acabarà demanant perdó, ell o algú altre en nom d'aquella barbarie. Encara hi ha criminals franquistes pednents d'entregar a la jus´ticia argentina perque aquí el propi govern nazi español es nega a condemnar-los. Evidentment no poden entregar ningú perque tots ells són una máfia nazi que es protegeix a sí mateixa. Aquesta gentussa no ens pot aturar.
En memória
14/08/2015 20:14
Espanya és ilegal, és hereva d'un cop d'Estat, i ens diuen a nosaltres colpistes. Están malalts. Això Europa s'ho ha de fer mirar també del fet de donar ampara a un estat nazi que pretén sotmetre per mitjà de les seves lleis nazis a una nació que vol ser per la força de la majoría pacífica i democrática. Aviat, molt aviat. Guanyarem. No en tinguem cap dubte. Tan sols és qüestió de temps.

14/08/2015 19:40
Un periodista USA va preguntar a en Yagüe si era cert que havien afusellat els esquerrans de Badajoz i el militarot va respondre: "¡Claro que los fusilamos! No íbamos a dejar 4.000 enemigos sueltos a retaguardia".
Tomppa
14/08/2015 19:28
Tothom, sense excepció que defensa l'existència d'estat espanyola defensa feixisme. Qui diu en contrari no viu a realitat. Espanya es una creació de feixistes, serà sempre feixista perquè creació de feixistes no potser res més que ell mateix.
AliBay
14/08/2015 13:31
I no oblidem que, tot i ser el cas Companys un cas terrible, n'hi ha encara de pitjors i que tenen molt poques possibilitats de restitució. I penso, per exemple, en el cas García Lorca, assassinat ja no després d'un procés sense garanties sinó directament sense cap procés i que encara jau en una cuneta, ni en una tomba. Això els ho explico a coneguts meus, alguns de castellanoparlants que han estudiat l'obra lorquiana als seus països, i s'esgarrifen d'incomprensió.
david
14/08/2015 12:40
acabo de posar un tuit al respecte a pio moa dient-li: está Ud. bien chalado. Bloquéeme si lo desea, será un honor. Tiene la absoluta jeta de decir que "el golpista Companys presidió la mayor oleada de crímenes en la historia catalana. Por ello fue juzgado y ejecutado".
Magda
14/08/2015 11:19
La herencia del de les mans tacades de sang encara fan la seva feina a La Vanguardia i nosaltres tenim que comprar la vanguardia? Que la comprin els toreros hidalgos que els agrade la sang
BERNAT
14/08/2015 09:10
Espanya no vol canviar, el seu nacionalisme es fonamenta en l''orgull pel domini dels altre, encara que sigui sense cap benefici. SÓN AIXÍ I no pOden canviar,PERDRIEN MOLTS VOTS
Jordi Lògic
14/08/2015 09:01
Repeteixo que no estaria malament que la futura Declaració/Proclamació d'Independència de Catalunya es redactés amb la mateixa màquina d'escriure que va escriure la sentència de mort de Lluís Companys.
Jordi Estelada
14/08/2015 08:51
Companys va ser lliurat a la gestapo per j. Estelrich, una neta del qual, Laura freixas, escriu a La Vanguardia , i justament ahir publicava un article ominós contra el president Artur mas . Un cas més d'herència feixista entre generacions!
300/500
14/08/2015 07:52
L'article d'avui i del dia del Rato constata on estem i que tot segueix atado i muy bien atado. Hem d'empenyer el que calgui per tal de que la formula se la confitin ells solets i siguem capaços d'assumir la nostra responsabilitat per sempre més.
Jordi
14/08/2015 00:23
El problema dels actuals governants (i habitants) espanyols no és que siguin franquistes -de fet, en la seva immensíssima majoria no en són pas-. El problema és que són espanyols.
Albert
14/08/2015 00:19
El mes fort es que no parlem nomes de la ddreta, del PP. I el PSOE? o son com ells o el tenen molta por. Quin pais mes vergonyos. Tambe cridem Independència per vostè Sr. Companys
Hèrcules d'Alacant
13/08/2015 22:44
Els franquistes castellans continuen al poder, i mentre els franquistes castellans continuïn al poder, no poden permetre's el luxe de demanar perdó per cap de les criminals atzagaiades de llur heroi, l'assassí dictador fastigós, els hereus borbònics il.legítims del qual encara són al capdamunt de l'infecte femer castellà. Qui no vulgue eixir d'aqueixa catèrvola d'assassins com més enjorn millor, deu ésser algú qui com ells pensa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada