dilluns, 18 de febrer del 2019

17/02/2019. ACN. Sondatges. La major part dels espanyols tria la via del diàleg per resoldre el conflicte català. Els sondatges del GESOP i el GAD3 mostren que només un terç dels consultats dóna suport a l'aplicació de l'article 155. La major part dels espanyols escolliria la via del diàleg amb els independentistes per resoldre el conflicte català, segons els sondatges que publiquen avui ‘La Vanguardia‘ (GAD3) i ‘El Periódico‘ (Gesop). El primer sondatge estima aquesta xifra en un 52,3% i el segon ho fa en un 52,6%. Amb tot, al voltant d’un terç dels consultats —un 34,2%, segons GAD3, i un 37,3%, el Gesop— avalaria l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. D’altra banda, els catalans que donarien suport al diàleg amb l’estat Espanyol sumen un 78,5%, d’acord amb GAD3, i un 86,7%, segons les dades del Gesop. Per contra, el primer sondatge comptabilitza els partidaris a Catalunya del 155 en un 13,5%, mentre que el segon ho fa en un 6,9%. Segons els sondatges s’han reduït els espanyols que consideren justificada l’acusació de rebel·lió i en la mateixa línia, s’han reduït els espanyols que considerava proporcionada la presó preventiva per als presos polítics


Benvolguts,

Nova enquesta d’opinió sobre el diàleg, l’empresonament preventiu i el 155, amb xifres comparatives de Catalunya i Espanya.

Es important la similitud de resultats de les dues enquestes!

Vegem els gràfics de GESOP i de GAD3 i les explicacions de l'ACN:




La major part dels espanyols tria la via del diàleg per resoldre el conflicte català

Els sondatges del GESOP i el GAD3 mostren que només un terç dels consultats dóna suport a l'aplicació de l'article 155
Per: ACN

 17/02/2019  

La major part dels espanyols escolliria la via del diàleg amb els independentistes per resoldre el conflicte català, segons els sondatges que publiquen avui ‘La Vanguardia‘ (GAD3) i ‘El Periódico‘ (Gesop).


El primer sondatge estima aquesta xifra en un 52,3% i el segon ho fa en un 52,6%. Amb tot, al voltant d’un terç dels consultats —un 34,2%, segons GAD3, i un 37,3%, el Gesop— avalaria l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. D’altra banda, els catalans que donarien suport al diàleg amb l’estat Espanyol sumen un 78,5%, d’acord amb GAD3, i un 86,7%, segons les dades del Gesop. Per contra, el primer sondatge comptabilitza els partidaris a Catalunya del 155 en un 13,5%, mentre que el segon ho fa en un 6,9%.

Segons el sondatge de ‘La Vanguardia’, s’han reduït els espanyols que consideren justificada l’acusació de rebel·lió. El passat novembre, el 58% dels espanyols ho considerava oportú i ara aquest percentatge ha baixat fins al 40,5%. El 45% refusa l’acusació de rebel·lió.
Inici del formulari
Final del formulari
En la mateixa línia, fa tres mesos el 52% dels espanyols considerava proporcionada la presó preventiva per als presos polítics, i ara només un 42% pensa d’aquesta manera. En canvi, un 44% creu que és desproporcionada.

Pel que fa a la figura del relator, una de les principals polèmiques de les negociacions entre governs, més del 47% dels espanyols consultats la veuen necessària com a ‘mitjancer en un escenari de diàleg entre partits’, mentre que un 44% la refusa. I en referència a les negociacions amb partits independentistes, un 51% dels espanyols considera que aquest diàleg no posa en risc la unitat d’Espanya, davant del 41% que sí que ho creu. 

Encara sobre el diàleg, el sondatge de ‘El Periòdico’ apunta que la majoria dels espanyols, un 53,5%, culpen la Generalitat del fet que el diàleg no arribés a fructificar. En canvi, un 22,9% pensa que el govern de Torra és el responsable que es trenquessin les negociacions, mentre que un 16,6% culpa les dues parts per igual. 

El 50% dels espanyols enquestats considera que el govern de Sánchez no ha fet concessions als partits independentistes davant del 44,4% que sí que ho creu. Sobre el judici de l’1-O que va començar la setmana passada, la majoria dels espanyols, un 59,3%, creu que serà just. Però a Catalunya, es registra un percentatge molt diferent. El 68,5% dels enquestats catalans creuen que no tindran un judici imparcial.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada