dilluns, 18 de febrer del 2019

17/02/2019. Quico Sallés. L’alerta de la CIA d’atac gihadista per Nadal a Barcelona, secret oficial d’Estat. Les alertes de la CIA sobre possibles atacs terroristes de caire gihadista a Barcelona sembla que estiguin destinades a tenir una àurea de misteri. Si bé aquell virtual avís de l’agència nord-americana d’intel·ligència sobre una amenaça terrorista a Barcelona abans dels atemptats d’agost ha quedat emboirada per un tel misteriós, ara s’hi afegeix l’alerta emesa per Nadal a Barcelona. Segons el Ministeri de l’Interior, la informació sobre l’alerta emesa el 24 de desembre d’un possible atemptat amb un vehicle a la capital catalana és “Secret oficial d’Estat”. De fet, insisteixen que es troben sotmesos a la llei de secrets oficials l’Estat i l’acord del Consell de ministres de l’any 1996 de classificar aquestes matèries com a reservades. Curiosament, la qualificació de material reservat també es manté sobre l’historial i la identitat de l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, i la seva relació amb el Centre nacional d’intel·ligència tot i les peticions d’aclarinent des de les institucions catalanes.



Benvolguts,

Continua la negativa a subministrar o compartir tota mena d’informació sobre atacs terroristes haguts i per haver a Catalunya per part del Ministerio del Interior!


Vegem l'article d'en Quico Sallés:


L’alerta de la CIA d’atac gihadista per Nadal a Barcelona, secret oficial d’Estat

De nou, misteri en els avisos antiterroristes
 
per Quico Sallés

17/02/2019 

Les alertes de la CIA sobre possibles atacs terroristes de caire gihadista a Barcelona sembla que estiguin destinades a tenir una àurea de misteri. Si bé aquell virtual avís de l’agència nord-americana d’intel·ligència sobre una amenaça terrorista a Barcelona abans dels atemptats d’agost ha quedat enboirada per un tel misteriósara s’hi afegeix l’alerta emesa per Nadal a Barcelona. Segons el Ministeri de l’Interior, la informació sobre l’alerta emesa el 24 de desembre d’un possible atemptat amb un vehicle a la capital catalana és “Secret oficial d’Estat”.

Així ho ha anunciat el govern espanyol en una resposta el senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que va presentar una pregunta per conèixer els detalls d’una alerta sobtada i que va mobilitzar els cossos i forces de seguretat de l’Estat així com els Mossos que van obligar a canviar els quadrants de les unitats especialistes en cobreaterrorisme i seguretat pública. La resposta, a la que ha tingut accés El Món, del ministeri de Fernando Grande Marlaska replica que la “confidencialitat” entre els diversos serveis d’intel·ligència no permet oferir detalls d’informació sobre aquell alerta. 



De fet, insisteixen que es troben sotmesos a la llei de secrets oficials l’Estat i l’acord del Consell de ministres de l’any 1996 de classificar aquestes matèries com a reservades.

Pregunta parlamentària sobre l'avís antiterrorista de la CIA | Q.S.
L’alerta en concret provenia dels EUA i a la qual els Mossos van atorgar una credibilitat “mitjana”, i van mantenir l’alerta antiterrorista 4 sobre 5. Els Estats Units (EUA) van emetre una alerta on demanava als seus ciutadans "incrementar les precaucionsen les àrees amb moviment de vehicles i autobusos, especialment a les Rambles de Barcelona, per possible atemptat durant les festes de Nadal. L’alerta passa per la possibilitat que un individu intenti cometre un atropellament amb un autocar o similar a Barcelona el dia 25 de desembre.

Curiosament, la qualificació de material reservat també es manté sobre l’historial i la identitat de l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, i la seva relació amb el Centre nacional d’intel·ligència tot i les peticions d’aclariment des de les institucions catalanes.

Quico Sallés


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada