dilluns, 25 de març del 2019

06/03/2019. Gemma Liñán. La secretària judicial admet que s'investigava la rebel·lió abans del "tumult" del 20-S. Les defenses han posat a lloc la secretària judicial després d'un relat de més d'una hora intentant demostrar el "tumult" i el risc que hi va haver el 20 de setembre durant l'escorcoll de la Conselleria d'Economia. Durant el 20 de setembre a la Conselleria d'Economia es van escorcollar despatxos no autoritzats pel jutge. Ho ha acabat admetent la secretària judicial del jutjat d'instrucció 13, Montserrat del Toro, durant l'interrogatori de les defenses. L'advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, ha demanat explicacions de per què es van fer els escorcolls i per què no es van fer constar en l'acta, volent destacar que "la comitiva judicial es va extralimitar durant l'escorcoll". "El magistrat em va autoritzar, per telèfon, a entrar als despatxos de processos electorals. No ho vaig posar a l'acta", ha dit.



Benvolguts,


Les primeres qüestions que se m’acuden són:
·         Què hi havia de fer la Secretària en un escorcoll?
·         I per què no portava escorta?
·         Per què anava tota sola en la seva perillosa missió si el lloc estava ple de dimonis independentistes amb cua i banyes i amb olor de sofre, tumultuosos i furibunds?
·         El mateix día a la mateixa hora la mateixa GC va entrar a la Conselleria d’Hisenda a Granvia-Pau Claris, va deixar també cotxes a la porta (amb armes de guerra a dintre o sense?), però va protegir l’espai amb cintes de plàstic que no permetien entrar ni sortir del recinte protegit amb facilitat. Per què no es va fer el mateix a la Conselleria d’Economia?

Crec que está força clar que la missió de tots els testimonis ha estat d’inculpar Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Carme Forcadell!
Però també ha estat demostrat que els mots tumult o turba o semblants no havien mai aparegut a les notícies dels diaris sobre aquesta afer abans del setembre del 2017. El que pasa és que aleshores els jutges se’n varen adonar que si volien acusar-los de rebel·lió o sedició havien d’usar els mots tumult o turba o semblants, i varen fer que els testimonis acusessin els acusats de fets que podíen estar relacionats precisamente amb aquests mots…

En Ferreres ho ha explicat gràficament:



 Vegem ara l’apunt de la Gemma Liñan:

JUDICI AL PROCÉS

La secretària judicial admet que s'investigava la rebel·lió abans del "tumult" del 20-S

Gemma Liñán 

Foto: EFE
Madrid. Dimecres, 6 de març de 2019

Les defenses han posat a lloc la secretària judicial després d'un relat de més d'una hora intentant demostrar el "tumult" i el risc que hi va haver el 20 de setembre durant l'escorcoll de la Conselleria d'Economia.

Jordi Pina ha fet entrar en el judici un factor clau. Si fins ara la màxima expressió de violència estava en el 20-S i en el tumult que ha detallat tant la secretària judicial com els responsables policials que han declarat fins ara, l'advocat de Jordi Sànchez ha fet notar, i així ho ha admès Montserrat del Toro, que el jutge d'instrucció del 13 ja apuntava la rebel·lió abans dels fets, volent demostrar així la construcció del relat per a una condemna exemplar d'entre 17 i 25 anys de presó.

A preguntes d'Andreu Van den Eynde, també ha admès que no sabia que el TSJC havia desestimat investigar aquests delictes.

Vaig ser un autèntic fantasma
Montserrat del Toro ha volgut fer notar que ningú es va posar en contacte amb ella mentre va ser a la Conselleria d'Economia. Ni Oriol Junqueras quan va anar al departament a la tarda, ni els advocats que es van personar, ni els Mossos d'Esquadra i ho ha volgut il·lustrar també dramàticament: "Vaig ser un autèntic fantasma. Ningú es va posar en contacte amb mi". 

Les irregularitats dels escorcolls
Durant el 20 de setembre a la Conselleria d'Economia es van escorcollar despatxos no autoritzats pel jutge.

Ho ha acabat admetent la secretària judicial del jutjat d'instrucció 13, Montserrat del Toro, durant l'interrogatori de les defenses. L'advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, ha demanat explicacions de per què es van fer els escorcolls i per què no es van fer constar en l'acta, volent destacar que "la comitiva judicial es va extralimitar durant l'escorcoll".

"El magistrat em va autoritzar, per telèfon, a entrar als despatxos de processos electorals. No ho vaig posar a l'acta", ha dit.

La contradicció de Forcadell
"La veu femenina que vaig sentir a la tarda em va semblar reconèixer la de la senyora Forcadell, jo no la vaig veure", ha rectificat durant l'interrogatori després d'assegurar que va sentir Forcadell parlant pel megàfon.

Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, li ha preguntat on era quan va sentir la veu de Forcadell. I ha hagut de fer molta memòria per dir que eren al despatx de Josep Maria Jové.
També li han preguntat si la finestra estava oberta o tancada. I ha dit que tancades.

Arderiu li ha demanat per què no va dir durant la instrucció que va sentir la veu de Forcadell i ha relatat que va tenir "estrès, ansietat i por", i perquè va continuar molt "dolguda" i "vaig pagar la tensió i la por que havia passat en dies posteriors", ha dit.

I ha acabat dient que la percepció de dins i fora era diferent.

Montserrat del Toro ha detallat que va demanar el cordó policial per protegir l'edifici perquè abans de les 9 del matí hi havia "50 persones a la vorera".

El senyor Sànchez m'ha dit...
Montserrat del Toro ha mirat d'implicar en el seu relat a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
Sobre Sànchez ha dit que el Guàrdia Civil responsable de la comissió judicial parlava directament amb ell i li transmetia els missatges a ella. I ho ha concretat dient que sempre es referia a les instruccions dient: "El senyor Sànchez m'ha dit...".
A preguntes també de l'advocada Marina Roig, la lletrada ha dit que no coneixia Jordi Cuixart, tot i que el va "poder identificar després" quan la Guàrdia Civil li va dir que estaven reunits amb Sànchez i Cuixart.
"Recordo veure sortir el senyor Sànchez i el senyor Cuixart, un darrere l'altre", ha exposat.
"Soc una persona de poca alçada i era impossible fer un salt d'un metre i un mosso es va posar de genolls i em va dir que fes servir el seu genoll per pujar", ha dit relatant la sortida pel terrat abans d'entrar en el teatre Coliseum.

Ha incidit molt que les escales als camerinos, "eren molt estretes", i el camerino on es va esperar "molt petit. Em va cridar molt l'atenció..."

Gemma Liñan

Joan A. Forès
Reflexions




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada