divendres, 8 de març del 2019

08/03/2019. Violeta Tena. Vida i miracles de Diego Pérez de los Cobos. 25/09/2017. Violeta Tena. Diego Pérez de los Cobos, un camisa blava contra Catalunya. La periodista Violeta Tena va fer aquest article pel diari El Mon on ens prevenia el setembre del 2017 del que ens estava caient a sobre. Expliquem el criminal expedient del “camisa blava” Diego Pérez de los Cobos.El coronel de la Guàrdia Civil que pretén coordinar els Mossos va destacar durant la seua joventut per les seues idees extremistes, pròximes a Fuerza Nueva. Fins i tot el 23-F es va presentar voluntari per donar suport a l’alçament de Tejero. En la Transacció, que no Transició, el seu pare es va presentar en les llistes de Fuerza Nueva per la circumscripció de Múrcia. La formació fundada per Blas Piñar, si bé assumia el nou règim, no va renunciar a la violència ni a la intimidació de les forces d’esquerra al carrer. Tant ell com el seu germà, van participar activament en la campanya pel 'No' durant el referèndum per aprovar la constitució espanyola. És a dir, que la Constitució que ara defensa el coronel Pérez de los Cobos davant del referèndum, la va repudiar aleshores.

08/03/2019. Violeta Tena. Vida i miracles de Diego Pérez de los Cobos.


Benvolguts,

Expliquem el criminal expedient del “camisa blava” Diego Pérez de los Cobos. Aquest article és del 25 de setembre del 2017 (5 dies després del 20-S i 6 dies abans de l’1-O!

La periodista Violeta Tena, col·laboradora d’El Temps, d’El Mon, d’Esdiario i d’altres diaris dels Paisos Catalans va fer aquest article pel diari El Mon on ens prevenia el setembre del 2017 del que ens estava caient a sobre.


Diego Pérez de los Cobos, un camisa blava contra Catalunya

El coronel de la Guàrdia Civil que pretén coordinar els Mossos va destacar durant la seua joventut per les seues idees extremistes, pròximes a Fuerza Nueva. Fins i tot el 23-F es va presentar voluntari per donar suport a l’alçament de Tejero

per Violeta Tena (València) 

25/09/2017

El coronel de la Guàrdia Civil que el ministeri envia per controlar els Mossos té un passat ultra | ACN

Durant les últimes setmanes, molts mitjans de comunicació espanyols s’han referit a la convocatòria de referèndum per part del Govern de Carles Puigdemont com un “cop d’Estat”. Però d’alçaments en sap força, Diego Pérez de los Cobos, el coronel de la Guàrdia Civil a qui l'executiu de Mariano Rajoy ha col·locat al capdavant de l'operació d'Estat per prendre el control dels Mossos d’Esquadra.

Pérez de los Cobos (Iecla, 1964) va flirtejar durant els seus anys de joventut amb l’extrema dreta espanyola, la mateixa que el 23 de febrer de 1981 va voler enderrocar la democràcia. Tant és així que, segons persones que el van conèixer en aquella etapa de la seua vida, Diego Pérez de los Cobos, vestit amb la camisa blava amb què s’uniformaven els militants de Falange, es va presentar voluntari a la caserna de la Guàrdia Civil d'Iecla per donar suport a la insurrecció militar comandada pel coronel Tejero. Paradoxalment, ara, aquest mateix Pérez de los Cobos que va voler unir-se als qui volien dinamitar el règim constitucional es farà càrrec de mantenir l’ “ordre constitucional” a Catalunya.

Pérez de los Cobos va mamar les posicions dretanes i extremistes des de ben menut. Nascut a Iecla –un municipi de 34.000 habitants a tocar del límit entre València i Albacete-, l’any 1964, fou el segon dels dos germans d’un matrimoni benestant format per Antonio i Amparo. El primer fill del matrimoni duria per nom Francisco –Francisco Pérez de los Cobos, qui fóra president del Tribunal Constitucional entre el 2013 i el 2017-, en record del seu avi, a qui les milícies republicanes havien matat durant la guerra civil espanyola. Aquest assassinat va marcar la família Pérez de los Cobos a sang i va alimentar les inclinacions dretanes de la nissaga.


Francisco Pérez de los Cobos, germà de Diego, quan era president del Constitucional | CASA REAL

Quan Diego Pérez de los Cobos tenia 13 anys, el seu pare es va presentar-se a les primeres eleccions generals en les llistes de Fuerza Nueva per la circumscripció de Múrcia. La formació fundada per Blas Piñar, si bé assumia el nou règim, no va renunciar a la violència ni a la intimidació de les forces d’esquerra al carrer. Tampoc a Iecla, on la coalició en què s’integrà Fuerza Nueva tenia una implantació que, per bé que minoritària, era més important que no a la resta d’Espanya. Alianza Nacional del 18 de Julio –nom de la coalició- va aconseguir en les eleccions de 1977 el 3,35% dels vots, un percentatge no menor si tenim en compte que la xifra a tot Espanya minvava fins el 0,37%. De tot plegat s’infereix que les forces d’ultradreta tenien a Iecla una implantació social i política més important que no a la resta de l’estat. Al partit de Blas Piñar militaven terratinents i senyorets, però també professionals liberals com ara advocats, metges i farmacèutics.

I com un apendix d’ells, un grup de cadells nascuts en l’última etapa del franquisme que exercien com a forces de xoc. Entre aquests hi havia Diego Pérez de los Cobos, un jove enèrgic i impulsiu, a jutjar pels testimonis de persones que el coneixien. Qui ara s’haurà de fer càrrec de la coordinació dels Mossos va simpatitzar obertament amb el cop d’estat de 1981. Aquells 23 de febrer, segons expliquen alumnes de l’institut on estudiava -la reportera que signa el document es va desplaçar a la ciutat natal dels Pérez de los Cobos i va trobar diversos testimonis per al setmanari El Temps- ell i altres joves simpatitzants d’ultradreta, van plantar-se a l’entrada del recinte en actitud desafiant. Amb anterioritat, tant ell com el seu germà, van participar activament en la campanya pel 'No' durant el referèndum per aprovar la constitució espanyola. 

És a dir, que la Constitució que ara defensa el coronel Pérez de los Cobos davant del referèndum, la va repudiar aleshores. 


Pérez de los Cobos té l'encàrrec de prendre el control dels Mossos | JORDI BORRÀS

Mentre el seu germà Francisco va inclinar-se pel món del dret, Diego va optar per la vocació militar. Al llarg de la seua carrera castrense va exercir al País Basc, on va ser denunciat per un suposat cas de tortures al membre d'ETA Kepa Urra durant una operació per desmantellar el comando Biscaia d’ETA l’any 1992. Posteriorment, la justícia va declarar-lo innocent. En l’actualitat, Pérez de los Cobos treballa al ministeri de l'Interior, on es va incorporar en l’etapa d’Alfredo Pérez Rubalcaba (PSOE).

Violeta Tena 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada