divendres, 15 de març del 2019

15/03/2019. Emili Bella. “Operació d’esterilització del nacionalisme”. Dar­rere la per­se­cució judi­cial dels diri­gents d’Òmnium Cul­tu­ral i l’ANC hi ha una ope­ració d’este­ri­lit­zació del naci­o­na­lisme, segons va defen­sar ahir el catedràtic de dret cons­ti­tu­ci­o­nal de la Uni­ver­si­tat de Sevi­lla Javier Pérez Royo en el pri­mer judici popu­lar Jo Acuso de l’enti­tat que pre­si­deix Jordi Cui­xart, a Santa Coloma de Gra­me­net, paral·lel al que s’està per­pe­trant al Suprem. Pérez Royo augura la catàstrofe que significarà la sentència per a la justícia espanyola per l’“ús venjatiu del dret”. Asens recorda que ha defensat clients a qui demanen menys anys per assassinat que als presos polítics. “Per això s’estan acar­nis­sant amb les dues ins­ti­tu­ci­ons repre­sen­ta­ti­ves de la soci­e­tat civil cata­lana, més que en els polítics que van pren­dre les deci­si­ons”. “Aquest és un cas d’ús ven­ja­tiu del dret. La catàstrofe està garan­tida. Això al final aca­barà mala­ment i mala­ment per a l’Estat espa­nyol; per a tots, però per a l’admi­nis­tració de justícia espa­nyola serà una catàstrofe”. L’advo­cat Jaume Asens va lamen­tar que dema­nin per als pre­sos polítics “penes més altes que si hagues­sin assas­si­nat algú”.


Benvolguts,

En aquest Bloc hem constatat moltes expressions punyents com Lawfare o sigui Guerra Judicial, Llei penal de l’Enemic i d’altres.

El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo introdueix una nova expressió notable en el debat: Dar­rere la per­se­cució judi­cial dels diri­gents d’Òmnium Cul­tu­ral i l’ANC hi ha una ope­ració d’este­ri­lit­zació del naci­o­na­lisme. I n’ha introduït altres encara.

Vegem l’article:


15 març 2019

ÒMNIUM CULTURAL

“Operació d’esterilització del nacionalisme”

Pérez Royo augura la catàstrofe que significarà la sentència per a la justícia espanyola per l’“ús venjatiu del dret”
 Asens recorda que ha defensat clients a qui demanen menys anys per assassinat que als presos polítics


Emili Bella - Santa Coloma De Gramenet

Dar­rere la per­se­cució judi­cial dels diri­gents d’Òmnium Cul­tu­ral i l’ANC hi ha una ope­ració d’este­ri­lit­zació del naci­o­na­lisme, segons va defen­sar ahir el catedràtic de dret cons­ti­tu­ci­o­nal de la Uni­ver­si­tat de Sevi­lla Javier Pérez Royo en el pri­mer judici popu­lar Jo Acuso de l’enti­tat que pre­si­deix Jordi Cui­xart, a Santa Coloma de Gra­me­net, paral·lel al que s’està per­pe­trant al Suprem.

Per això s’estan acar­nis­sant amb les dues ins­ti­tu­ci­ons repre­sen­ta­ti­ves de la soci­e­tat civil cata­lana, més que en els polítics que van pren­dre les deci­si­ons”, va argu­men­tar. “Aquest és un cas d’ús ven­ja­tiu del dret. La catàstrofe està garan­tida. Això al final aca­barà mala­ment i mala­ment per a l’Estat espa­nyol; per a tots, però per a l’admi­nis­tració de justícia espa­nyola serà una catàstrofe”, 
va adver­tir Pérez Royo. Mal­grat tot, el catedràtic con­si­dera que el mateix Estat té molts dub­tes de l’eficàcia de l’ope­ració, després de no haver sabut reac­ci­o­nar a l’ascens de l’inde­pen­den­tisme arran de la sentència de l’Esta­tut. Pérez Royo va dei­xar anar algu­nes fra­ses lapidàries més, com “la sentència de l’Esta­tut dona la clau de la cons­ti­tució ter­ri­to­rial de l’Estat al PP i con­tra això és con­tra el que hi ha hagut una rebel·lió”.


Emili Bella 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada