divendres, 19 d’abril del 2019

17/04/2019. Xevi Xirgo. Tumults. “Els pre­sos polítics volen apro­fi­tar les pau­ses del judici per fer cam­pa­nya, però la fis­ca­lia diu que això seria molt perillós. Serà que no. I serà que no sim­ple­ment perquè el Tri­bu­nal Suprem així ho deci­dirà. Si a Sànchez, Jun­que­ras, Rull, Turull, Romeva i Forn ja els han dene­gat fer cam­pa­nya elec­to­ral fora de la presó, i si ja els han dene­gat fer debats dins dels cen­tres peni­ten­ci­a­ris, no em passa pel cap que ara el Suprem els deixi apro­fi­tar les pau­ses del judici per fer rodes de premsa o con­ce­dir entre­vis­tes. Però resulta que estan concedint fer rodes de premsa a l’Oriol Junqueras i al Jordi Sánchez, de moment. No sabem com acabarà aquesta farsa dins de la farsa però ens queden 10 dies per anar-hi pensant!

Benvolguts,

En Xevi Xirgo que deu ser molt cartesià argumenta que si el TS ha denegat als presos de fer cam­pa­nya elec­to­ral fora de la presó, i si ja els han dene­gat fer debats dins dels cen­tres peni­ten­ci­a­ris, no li passa pel cap que ara el Suprem els deixi apro­fi­tar les pau­ses del judici per fer rodes de premsa o con­ce­dir entre­vis­tes.

En aquest cas el periodista s’ha equivocat i avui 19 d’abril a les 12 del migdia acaba de fer la roda de premsa l’Oriol Junqueras a través de l’ACN i ahir l’havia fet en Jordi Sánchez a través de l’agència EFE, i demà la tornarà a fer en Jordi Sánchez a través també de l’ACN.

Aquests fets demostren que intentar entendre els raonaments dels jutges espanyols és una tasca impossible!

I en Xevi Xirgo recorda que al començament de l’empresonament dels nostres presos polítics, a finals del 2017 crec que era en Jordi Sánchez o l’Oriol Junqueras o el Quim Forn havien demanat de passar el Nadal a casa i com ja va dir el jutge Lla­rena, hi hau­ria el risc de “mobi­lit­za­ci­ons públi­ques vio­len­tes” i el perill que les pau­ses del judici ser­vis­sin “per pro­moure tumults”.

De fet recordo que entre els motius per mantenir-los empresonats hi havia el que els presos es poguessin escapar perquè com que no havien renegat de les seves idees, que eren les mateixes dels seus correligionaris no engarjolats mai no els deixarien anar perquè tornarien a la insurrecció...

Vegem doncs els raonaments d’en Xevi Xirgo:


17 abril 2019

A LA TRES

Tumults

Xevi Xirgo - XXIRGO@ELPUNTAVUI.CAT

“Els pre­sos polítics volen apro­fi­tar les pau­ses del judici per fer cam­pa­nya, però la fis­ca­lia diu que això seria molt perillós

Serà que no. I serà que no sim­ple­ment perquè el Tri­bu­nal Suprem així ho deci­dirà. Si a Sànchez, Jun­que­ras, Rull, Turull, Romeva i Forn ja els han dene­gat fer cam­pa­nya elec­to­ral fora de la presó, i si ja els han dene­gat fer debats dins dels cen­tres peni­ten­ci­a­ris, no em passa pel cap que ara el Suprem els deixi apro­fi­tar les pau­ses del judici per fer rodes de premsa o con­ce­dir entre­vis­tes.

Serà que no. I serà que no perquè així ho deci­dirà (espe­rem que sigui abans no s’acabi la cam­pa­nya, que ja som a mis­ses dites) el mateix Suprem. No els caldrà ni fer cas a l’informe que ahir va fer públic la fis­ca­lia opo­sant-se a la petició que han fet les defen­ses de Sànchez, Rull i Turull. És bo, aquest informe. Diu la fis­ca­lia del Tri­bu­nal Suprem que els pro­ces­sats per l’1-O i que alhora són can­di­dats a les elec­ci­ons no poden apro­fi­tar ni les pau­ses de les ses­si­ons perquè, com ja va dir el jutge Lla­rena, hi hau­ria el risc de “mobi­lit­za­ci­ons públi­ques vio­len­tes” i el perill que les pau­ses del judici ser­vis­sin “per pro­moure tumults”. De veri­tat? Jo ja ho entenc, que no vul­guin que cap dels pre­sos polítics faci cam­pa­nya, però per l’amor de Déu, facin el favor de dis­si­mu­lar-ho una mica i ela­bo­rar una mica més els argu­ments.

Dir que si els can­di­dats a les elec­ci­ons apro­fi­ten les pau­ses del judici per donar entre­vis­tes això pot pro­vo­car tumults, a mi em pro­voca el mateix tip de riure que algu­nes de les decla­ra­ci­ons d’agents de la Guàrdia Civil i la Policía Naci­o­nal que sento aquests dies.

Diu la fis­ca­lia que acce­dir a les peti­ci­ons dels acu­sats “pro­vo­ca­ria situ­a­ci­ons de risc i ani­ria en con­tra dels motius de la seva detenció”. Situ­a­ci­ons de risc? Qui­nes situ­a­ci­ons de risc com­por­ta­ria que els que estan essent jut­jats per l’1-O al Suprem con­ce­dis­sin entre­vis­tes en una sala durant les pau­ses? Que no hi ha agents per con­tro­lar-ho? Que ni les podrien donar d’una en una?

O és que temem un tumult de peri­o­dis­tes? Són bons, aquests de la fis­ca­lia, argu­men­tant les coses. Tan fàcil que seria que sim­ple­ment digues­sin que no, que no els ve de gust auto­rit­zar res.

Xevi Xirgo

Joan A. ForèsReflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada