divendres, 12 de novembre del 2010

05/11/10. ZOY EPAÑÓ, CAZI NA! El bilingüisme un cop més.

Benvolguts,
A l’Avui en Carles Ribera fa un article de títol: Catalunya no és bilingüe. L’aproximació és interessant ja que ve a dir que molts habitants de Catalunya ja parlen multitud de llengües i això per uns espanyols que només concebeixen que se’n parli una és molt fort. I si la prioritària, la preferent és el català, és insuportable.
Un tast de l’article:
“Catalunya s'ha convertit en una societat plurilingüe, perquè s'hi parlen moltes llengües i perquè hi ha molts ciutadans que parlen més de dos idiomes amb total normalitat.
La por que té Espanya és aquesta, i contra això, sota la cantarella anacrònica del bilingüisme, oculta la intenció real: implantar el castellà, en comptes del català, com a llengua vehicular, com la parla de trobada on confluir des de la diversitat. Ser útil és l'única possibilitat real de supervivència que té una llengua minoritària i minoritzada com la nostra. És contra això que Espanya dispara tota la seva artilleria política i legal.”

Els espanyols només concebeixen ejpaña amb una sola llengua. Els ejpañols només concebeixen le xarxes de ferrocarrils i d’autopistes, radials sortint d’un sol lloc, de la Puerta del Sol. Els ejpanyols s’estranyen que a l’estranger no els entenguin parlant només ejpañol. Els ejpañols pensen que a la ciutat del Caire a les 11 de la nit en un restaurant els faran una paella (cas real). En resum, la frase que més bé qualifica els ejpañols és: ZOY EPAÑÓ, CAZI NA!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada