dilluns, 29 de novembre del 2010

29/11/10. Divergències al PSC(PSC-PSOE). Es trencarà l'equilibri PSC-PSOE?

Benvolguts,

És sabut que hi ha dues famílies al PSC, que provenen de formacions diferents, el Reagrupament Socialista d’en Pallach i la Federación Catalana del PSOE del Triginer i companyia. A més les dues formacions provenien de col·lectius diferents: La Federación Catalana del PSOE es va desenvolupar al barris d’al·luvió amb personal gairebé íntegrament provinent de la immigració dels anys 40-50 i el Reagrupament Socialista provenia del Moviment Socialista d’abans de la guerra a través del  Moviment Socialista de Catalunya (fundat el 1945), d’en Josep Pallach i en Serra i Moret.

Si ens pensem que el PSC és unitari ens equivoquem i si creiem que la part més important és la catalanista, també ens equivoquem.

En el conjunt catalanista hi trobem els dos Maragalls, Castells, Tura, Clos, Serra, Obiols, Nadal, Majó... i en el conjunt espanyolista hi trobem Montilla, Corbacho, Chacón, Iceta...

Un article de la redacció de La Voz de Barcelona de www.casadellibro.com del 18 de novembre, parlant de Triginer es planteja:

“¿Por qué ha renunciado el PSC a llevar la marca PSOE? ¿Qué hace que el PSC arrase en generales y ‘desaparezca’ en autonómicas?
Triginer, en este asunto, también lo tiene claro: “Hay que hablar de los problemas de la gente” y no ir con la ideología (o el nacionalismo) puerta a puerta y como acción de gobierno, remarcó.”

“Cuadro comparativo de los votos del PSC en elecciones autonómicas y en elecciones generales, desde la restauración democrática.”

La taula és eloqüent per sí mateixa i corrobora la teoria de Triginer que sembla que vingui a dir que la unió, i pretesa homogeneïtzació de la Federación Catalana del PSOE i el PSC d’en Pallach i el d’en Raventós, que ell va contribuir a crear, no s’havia d’haver fet mai!

Com es pot veure, Triginer, de 67 anys, continua sent un furibund espanyolista i antinacionalista català (que no antinacionalista espanyol) i segons demostren les estadístiques del quadre al PSC(PSC-PSOE) hi ha dues ànimes enfrontades o que pertanyen a conjunts disjunts. La provinent del PSC i la provinent del PSOE.

Es trencarà aquest equilibri, després de la desfeta del diumenge?

En el diari ARA d’avui en dóna pistes. L’article “Montilla controlarà el seu propi relleu” té aquest paràgraf molt significatiu:

“La purga que desitgen uns no és la mateixa que somien altres. Tot dependrà de la tesi que defensi l’executiva del PSC per justificar els resultats. Si la conclusió és que la patacada ha estat per culpa d’anar de la ma d’ERC al tripartit, el sector espanyolista serà qui continui comandant la nau. Si, per contra, la tesi és que la derrota ha estat provocada perquè el PSC no ha estat capaç de plantar cara al PSOE, serà l’ala catalanista qui agafarà el timó.

En sentirem a parlar!


Joan A. Forès
Reflexions
http://reflexionsjafores.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada