dilluns, 15 de novembre del 2010

14/11/10. Dues vares de mesurar o Internacionalistes i de las JONS

Benvolguts,
Aquest cap de setmana hi ha hagut manifestacions a favor del Sahra a Ejpaña. Recordem també les grans manifestacions abans de la guerra de l’Iraq. En totes aquestes manifestacions el mon de la cultura i l’espectacle hi és present. Abans Ana Belen i Victor Manuel, ara Pilar i Javier Bardem. Em sembla molt bé.

D’altra part a Ejpaña es va fer una Llei de partits, fa uns pocs anys, amb efectes retroactius, aprovada entusiàsticament per PP, PSOE i crec que CiU que castigava i demonitzava Batasuna i tot l’entorn abertzale d’Euskadi. Gràcies a aquesta llei la policia ejpañola va caçar i empresonar tota mena de personal abertzale, va tancar diaris com l’Egunkaria (únic diari escrit en euskera) i el govern socialista ejpañol va fer unes eleccions a les que no es va poder presentar Batasuna ni ningú que remotament hagués estat relacionat amb l’esquerra abertzale. Gràcies a aquesta llei el PNB fou superat per una coalició del PSE i el PP d’Euskadi i va haver de passar a l’oposició. Ara governen PSE+PP. Quan el PSOE necessita el PNB per aprovar els pressupostos, hi pacta, fent un gol al titella del PSE Patxi López.
També recentment hi ha hagut l’episodi sagnant de la sentència del TC contra l’Estatut de Catalunya.

Jo em pregunto com és que la intel·lectualitat (?) carpetovetònica no ha organitzat manifestacions contra aquestes arbitrarietats del govern ejpañol.
És que tenen dues vares de mesurar?

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada