dimecres, 10 de novembre del 2010

18/08/10. El Defensor del Poble torna a atacar l'ús del català

Benvolguts
Cada dia ens peguen una nova puntada als morros. Ja ho saben els maltractadors, com més peguis a la parella més t’estima!
El defensor del poble (quin poble?) torna a cavalcar i usant legítimament la sentència del 5% del TC, que va eliminar el mot “preferent” respecte al català, ara es carrega la Llei d’Acollida elaborada pel Parlament de la senyoreta Pepis.
Us recordo que en la meva Reflexió del 27 de juliol, que us adjunto, ja preveia moltes circumstàncies en les que ens hauríem de fotre a partir de la sentència del TC. Aquí en tenim un nou cas. Avui només uso expressament, connexions al diari El Periódicu, de tendència montillista-espanyolista, que malgrat tot en dóna la notícia en un racó (evidentment la notícia més important del dia per aquest diari és el relacionat amb Melilla, que a mi se m’en refot). El primer article és de José Rico i acaba amb el següent paràgraf, que és com si diguéssim foc d’encenalls:
“ERC va ser el partit que ahir més va alçar la veu, però sempre per atacar Múgica i no la seva successora. El líder dels republicans, Joan Puigcercós, el va acusar de sumar-se a la «croada per fracturar la societat catalana» i d'«aliar-se amb la xenofòbia i el racisme». Més furibund, el conseller d'Innovació, Josep Huguet, va qualificar de «falangista» Múgica. CiU va alertar de la nova «agressió» a l'autogovern i ICV-EUiA va parlar de «provocació».:

En l’article de l’Albert Sáez hi ha una frase singular:
“perquè estem una altra vegada davant un ús pervers de les institucions que intenta guanyar a les magistratures el que es perd als ­parlaments”:

En aquest cas el que pugui dir el govern o el parlament català sabem que no compta de cara a Ejpaña, per tant continuen el genocidi! Quien manda, manda que deia un acudit de quan jo era jove respecte a una facècia del Pancho Villa…

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada