divendres, 12 de novembre del 2010

08/11/10. A Ejpaña s’han construït autopistes de peatge i TGVs on no calia i no se n’han construït on sí que calia!

Benvolguts,
L’espoliació (directa o indirecta) continua.
A Ejpaña s’han construït autopistes de peatge i TGVs on no calia i no se n’han construït on sí que calia!
A més a més les autopistes que no calien són gairebé totes de l’entorn de Madrid.

En el primer acte Foment va proposar construir un nombre demencial d’autopistes al voltant de Madrid on ja hi havia un servei excel·lent d’Autovies.

En el segon acte es demostra que aquestes autopistes de peatge no calien.

En el tercer acte Foment (Pepiño Blanco) vol (tornar a) ajudar les constructores (ACS, Acciona, Ferrovial, Itínere, FCC, OHL i Abertis) que tenen les autopistes a la vora de la fallida. I per a aquesta barbaritat el PSOE (socialista?) demana a CiU que els ajudin aprovant l’operació de suport d’una pila de milions a les autopistes de peatge i als seus amos.
Mentrestant a Catalunya continuem suportant que TOTES les autopistes, menys una, siguin de peatge, per molt que els polítics se n’omplin la boca parlant de Catalunya lliure de peatges, etc.

Amb els TGVs (Alta Velocidad EJPAÑOLA, AVE) passa el mateix. Hi ha TGVs a tot arreu, molts d’ells deficitaris, però a Catalunya (excepte per anar camí de Madrid) no n'hi ha cap. I fa 20 anys que es va inaugurar el Madrid-Sevilla!

L’article demolidor de l’Avui:

I l’article complementari del Periòdicu, amb aquest paràgraf comparatiu:
“Prenguem el cas de l'autopista que enllaça Madrid amb Toledo. Aquest any, el nombre mitjà de vehicles que diàriament hi circulen oscil·la al voltant dels 2.000. Té una longitud d'uns 75 quilòmetres i el peatge que ha d'abonar un turisme per recórrer-la de cap a cap s'acosta als sis euros. La tarifa per quilòmetre és molt similar a la que paguen els vehicles que recorren l'autopista costanera catalana que uneix Montgat amb Palafolls. La diferència és que aquesta registra un trànsit mitjà d'uns 60.000 vehicles; és a dir, 30 vegades més que el de la seva col·lega madrilenya.”


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada