dimecres, 10 de novembre del 2010

20/08/10. Mossen Dalmau

Benvolguts,
Avui a l’Avui hi ha un article del sempre clarivident i incombustible Mossèn Josep Dalmau. Parla de l’herència del 10J i tot recordant fets passats com la Solidaritat Catalana del 1907 o la creació d’ERC el 1931, basades en l’aglutinació d’interessos en un interès comú i en el pragmatisme, proposa una resposta al “I demà què?” que tots ens varem plantejar a partir del 10J:
Les conclusions:
·         I demà Què? Es preguntaven la massa dels periodistes! Doncs el que ja s'havia preparat i dit, repetidament, sense que molts ho volguessin escoltar: en les eleccions autonòmiques que estan al caure, hi haurà els partits de sempre i una novetat: una coalició i llista única de tots els independentistes per obra i gràcia d'un personatge d'excepció com Joan Laporta, que més que líder farà la funció de catalitzador, i la seva sola presència activa farà possible que els partits independentistes com Força Catalunya de Santiago Espot, els 10.000.cat del professor Enric Canela i un munt de tertúlies sobiranistes i reunions més informals, com les plataformes del Dret a Decidir, s'avinguin a formar coalició. Fins i tot el senyor Carretero, que inicialment es negava a negociar aquesta via. El sentit comú s'ha instal·lat en la proposta del partit de Joan Laporta Democràcia Catalana, com féu Francesc Macià al fundar ERC.
·         Tot el territori català estarà inclòs en l'única coalició independentista que arrossegarà molts vots que s'haurien quedat a casa per la rigidesa d'alguna formació i que ara s'ha humanitzat per l'efecte catalitzador d'un personatge com Joan Laporta, l'ombra del qual estarà present com a líder que recull molt més que el milió i mig de vots de la manifestació més impressionant que s'ha fet mai a Catalunya i que ha traspassat totes les fronteres. Els polítics, que busquin tàctiques i estratègies, que és el que saben fer. Res més. El que toquen ho malmeten en aquestes ocasions solemnes de canvi de rasant. La feina de recollir el vot independentista de la gran manifestació del dissabte dia 10, la farà la societat civil soleta, i més eficaçment. Com passà en el cas de la Solidaritat Catalana de l'any 1907.
No sé si les seves afirmacions provenen de la seva informació confidencial o del seu pragmatisme militant, però tant de bo el que ell afirma es consolidi en una opció única per a tots els independentistes impregnats de l’esperit del 10J!
Salut i independència!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada