dissabte, 1 de novembre del 2014

141101. Miquel Pérez Latre. Un 9-N més fort a cada hora. Manifest 9N. Dos premis Nobel de la Pau signen un Manifest titulat "Let catalans vote". Desmond Tutu, Ken Loach, Pérez Esquivel, Paul Preston, un moviment internacional en defensa del procés català...


Benvolguts,

El nostre molt citat Miquel Perez Latre, ens ensenya al dia d’avui el seu bestiari del procés:


En aquest bestiari hi ha Xavier Arbós, un catedràtic botifler a qui donen excessiva “canxa” els responsables de  les tertúlies, la Montserrat Caballé que s’ha passat mitja o tota la vida amagant diners al fisc simulant que vivia a Andorra i que aquesta setmana ens ha deixat una frase per a la història: li agrada anar a la terra del seu marit, perquè “a Saragossa no hi ha embolics ni coses rares”. Ni embolics ni coses rares. Pau i ordre. Gent que fa cas i no es fica en política...

Hi ha també el Fernandez Diaz, don Jorge, de qui hem parlat a bastament en aquest Bloc, el “capomafioso” del Gobierno, digne successor de Fraga i de Martin Villa, que va filtrant a la premsa dossiers falsos sobre catalans independentistes, com Artur Mas o Xavier Trias.

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- 

1 de novembre de 2014 05:00 h


La jungla del procés a una setmana del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Xavier Arbós, Sergi Blázquez, Montserrat Caballé, Jorge Fernández Díaz, Gemma Galdón i Xavier García Albiol. Aquests han sigut alguns dels personatges clau de la setmana.


D’aquí a poc més d’una setmana, milions de catalans participaran en una mobilització que tindrà per objectiu demostrar (una altra vegada) la força descomunal de la nostra determinació i, sobretot, despullar el grau de lleugeresa democràtica de les institucions espanyoles. L’èxit del  9-N, com a premi, farà més difícil als nostres polítics qualsevol excusa per marejar la perdiu ni un dia més. Convé, doncs, que tots plegats ens concentrem en aquests dies que ens queden a convèncer tants indecisos com puguem. Encara més motivats, ara que ja sabem que el govern Rajoy ha decidit sumar-se a la campanya amb una nova prohibició.
 

9N 9N 9N  9N 9N 9N  9N 9N 9N  9N 9N 9N  9N 9N 9N  9N 9N 9N  9N 9N 9N 9N 9N 9N 9N 9N  9N 9N 
 
 
 
Tanmateix el nostre interès avui el focalitzem en un comentari/apunt de Vicenç Ramoneda, inspirat segurament en l’ARA o en el Racó Català, o en d’altres, que comenta l’aparició del Manifest "Let catalans vote", apadrinat per dos Premis Nobel de la Pau.
Llegiu-vos el Manifest perquè paga la pena!


Vic9Nç Ramoneda i Ullar fletxaSentmenat - República de Catalunya

1 de novembre de 2014, 13.13 h


Dos premis Nobel de la Pau signen un Manifest titulat "Let catalans vote".
Desmond Tutu
, Arquebisbe i Premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, escultor i Premi Nobel de la Pau; Ken Loach, director de cinema; Saskia Sassen, sociòloga, Premi Príncep d'Astúries 2013 i professora a la London School of Economics i la Universitat de Chicago; Richard Sennett, sociòleg i professor a la London School of Economics i a la Universitat de Nova York; Harold Bloom, crític literari i professor a la Universitat de Yale; António Lobo Antunes, escriptor; Bill Shipsey, fundador d'Art of Amesty Internacional; Paul Preston, historiador, hispanista i professor a la London School of Economics; Ambler Moss, politòleg, diplomàtic nord-americà i ex Vice-cònsol dels EUA a Barcelona. Són les deu personalitats que encapçalen una moviment internacional en defensa del procés català.

En un manifest escrit en català, castellà, anglès i francès, titulat LetCatalansVote
http://www.letcatalansvote.org/index-ca.html defensen el 9-N i la consulta sobiranista. "Una gran majoria de catalans han expressat repetidament i de diverses maneres el desig d'exercir el dret democràtic a votar sobre el seu futur polític", diu el document. I afegeix: "aquesta exigència ferma de votar es el resultat d'una llarga sèrie de desavinences entre els governs de Catalunya i d'Espanya sobre el grau d'autonomia cultural, política i financera de què haurien de gaudir els catalans, malgrat els diversos intents que hi ha hagut d'arribar a una solució acceptable".

"Tal i com mostren els precedents quebequès i escocès, la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia.
Evitar que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societat democràtiques", diu el manifest.

I conclou: "Així doncs, fem una crida al govern espanyol i a les seves institucions, així com als seus homònims catalans, a treballar conjuntament perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar sobre el seu futur polític i que es negociï de bona fe en base al resultat".


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada