diumenge, 2 de novembre del 2014

22/10/14. Lluís Bou. Ekaizer: "Les clavegueres de l'Estat estan concentrades sobre Catalunya". Els senyors Rajoy i Fernández han decidit que el tema sobiranista català és un problema criminal, i que per tant és assumpte del Ministerio del Interior...

Benvolguts,

Aquest article "Les clavegueres de l'Estat estan concentrades sobre Catalunya", del periodista argentí Ekaizer (1949) afincat a Espanya, ha causat sensació aquesta setmana passada en articles periodístics, en diaris digitals i la gent en parla. Un cop llegit i paït no et queda més remei que exclamar:

I què ens pensàvem?

Aquí es demostra que el Ministerio del Interior és el gran manipulador. El continuador directe dels assassins del Ministerio del Interior franquista, el dels Serrano Súñer, Camilo Alonso Vega, Garicano Goñi, Arias Navarro, Fraga Iribarne i Rodolfo Martín Villa, entre d'altres.

I es veu que això de putejar Catalunya és una política d’Estat!

I llarg i poderós és el braç de la màfia. I dominen la Brunete mediàtica, que els fa de fidel infanteria, filtrant notícies, certes o falses, quan els cal...

22/10/2014
Ekaizer: "Les clavegueres de l'Estat estan concentrades sobre Catalunya"


El periodista acusa el ministre Fernández Díaz d'actuar policialment per intentar erosionar el procés català

Lluís Bou

El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, que les clavegueres de l'Estat estan concentrades des del 2012 sobre Catalunya, en un intent de frenar el procés sobiranista. Segons Ekaizer, el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, està implicat "fins a les celles" en aquesta estratègia, i també el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

Un dels ressorts d'aquesta estratègia político-policial, segons el periodista, seria la forma com tracten el cas Pujol. "Una cosa són els delictes que hagi pogut cometre Jordi Pujol i Soley -recordo que ara no té cap imputació- i una altra cosa és la situació política. I la meva opinió és que

el ministeri de l'Interior i el senyor Rajoy han decidit que el tema sobiranista català és un problema criminal, i que per tant es desactiva confiant la política al departament de política criminal, que és el ministeri de l'Interior".

Ekaizer s'ha referit als mails o SMS que en el seu dia va enviar Moragas a l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, en els quals li demanava que declarés contra els Pujol "per salvar Espanya". "El 'moragasgate' és una realitat. Tenim els mails que va filtrar en el seu dia Maria Victoria Alvarez, perquè anava a llegir-los en un programa de televisió. La Moncloa se'n va assabentar i va trucar a la cadena, en aquest cas a Tele5, i va aconseguir que el programa tal com estava dissenyat es canviés.
Llavors Maria Victoria Alvarez, cabrejada, ho va filtrar a diversos mitjans per tal que es conegués. Està cabrejada, i se sent usada", ha indicat Ekaizer.

El periodista ha afegit que el 'moragasgate' és important perquè revela que el director de gabinet del president del govern espanyol "està fins a les celles" implicat en aquesta estratègia político-policial. "A la UDEF hi ha quadres que estan molt molestos amb la instrumentalització política de Fernández Diaz i del subdirector general operatiu de la policia, Enrique Pino, el seu mà dreta. Un inspector em va dir: "Això de Maria Victoria Alvarez i Javier de la Rosa va ser per tenir la patent de cors de la investigació. Un cop obertes les diligències, ja podien fer qualsevol cosa".
Aquesta és la mena d'Estat que està construint el PP".

Segons Ekaizer, al govern espanyol hi ha un departament dedicat a manipular l'opinió pública i la judicial en el tema Pujol.
 Ha remarcat per exemple que la notícia que deia que un jutge de Liechtenstein investiga Jordi Pujol va sortir ahir per tapar la imputació de l'exministre i dirigent del PP Ángel Acebes
.

"El que està passant a Liechtenstein ara, tal com es presenta, és d'una confusió total. La unitat d'intel·ligència financera d'aquell país ha obert una investigació a petició del Sepblac d'aquí, que està adscrit al ministeri d'Economia. Aquest havia demanat fa algunes setmanes que obrís dades sobre Artur Mas, Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Pujol Soley. Nosaltres vam denunciar això en una història que vaig escriure al diari El País, i ara curiosament ja no apareix el nom d'Artur Mas. En la darrera comunicació, no hi apareix. Em fa la impressió que havien arribat molt lluny en l'intent d'enfangar el president de la Generalitat, i ara es conformen només amb Jordi Pujol Soley", assenyala.

Ekaizer explica que el que es va publicar ahir és una comunicació electrònica d'Interpol que simplement diu que a Liechtenstein un jutge ha obert una investigació. "I l'important és conèixer per què s'ha obert la investigació. Doncs l'ha oberta per compte d'Espanya, per compte del molt català Jorge Fernandez Diaz. El Sepblac va demanar una col·laboració, i automàticament allà es judicialitza, perquè allà ho porta un jutge. Però després la policia espanyola quan filtra la informació ho presenta com una investigació independent de Liechtenstein. Aquí està la maniobra de Jorge Fernandez Diaz i el seu equip. Enrique Pino i tots aquests que es veuen més amb els periodistes que no pas fan la seva feina", apunta. Jordi Pujol ha negat avui que "tingui o hagi tingut mai" comptes a Liechtenstein.

Lluís Bou

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada