diumenge, 30 de novembre del 2014

29/11/14. Anna Ballbona. Aznar exigeix una acció “clara” de l'Estat contra el procés. Junts hem escrit el miracle espanyol, la Transició que s'explica en els llibres d'història de tot el món...

Benvolguts,
Aquí sota el títol de Aznar exigeix una acció “clara” de l'Estat contra el procés, hi ha la periodista Anna Ballbona que en la seva crònica mescla paraules i fets d’Aznar, de la Cospedal, de Xavier Garcia Albiol i de Soraya Saenz de Santamaria. Sembla que els del PP han fet aquest cap de setmana un viatge turístico-gastronòmic pel Port de Barcelona. Són a casa seva, del tot! Hem de recordar que l’Estatutet de la senyoreta Pepis del que gaudim dóna la propietat i el dret de ports, platges, penyasegats, cuixes i costes braves, amb totes les seves consequències al Gobierno espanyol. La calle es mia, deia el feixista ministre de la dictadura franquista i fundador de l’Alianza Popular Manuel Fraga, d’on han sortit els populars actuals. Doncs els ports també! Deu ser per això que el PP ha convidat tots els “palurdos” batlles de moltes ciutats espanyoles (quines pintes feien!)  a veure el mar, que potser no havien vist mai! És gran, oi?
L’Aznar, digne representant del PP i de la Consti encara que de jovenet fou l’autor de cartes publicades al diari de la seva “aldea” infamant la Constitució en constitució, va també acusar el govern català de deslleialtat a no-se-qui o no-se-què. A la Consti potser? Com ell s’havia atipat de fer de jovenet?
La vicepresidenta Soraya va sentenciar que, des que governa el PP, tot el que s'ha fet per Catalunya és “en positiu”. “Sort n'hi ha hagut, que el govern d'Espanya ha estat allà per suplir moltes de les carències de la Generalitat”. L’Aznar va tenir la barra d’acusar el govern català de “deslleialtat” per haver plantejat la independència...
En un altre apunt d’avui mateix en Joan Armengol explica les paraules de Mas-Colell sobre l’espoli continuat amb les Balances fiscals, que també deu ser “en positiu”!
La Cospedal, va assegurar que: “No defraudarem la nostra història comuna.” (pel seu cantó Història de pillatge i de genocidi!, o Historia de amor i de massacre que deia El Papus). Així mateix, va insistir que no deixarien de “defensar Espanya”, “un gran país”, “la nació més antiga d'Europa”. “Aquí no hi ha destins individuals, sinó un destí comú, no podem permetre que aïllin Catalunya de la resta d'Espanya”. Com es veu la Unidad de Destino en lo universal continua en l’imaginari dels corruptes fatxes del PP...
I finalment què vol dir l’Aznar quan exigeix una acció “clara” de l'Estat contra el procés? Què vol dir acció? El mateix que volien dir Ramiro Ledesma Ramos i Onésimo Redondo, feixistes d’una aldea de prop de la de l’Aznar, que l’any 1931 varen ser els fundadors de les Juntas de Ofensiva Nacional sindicalista (JONS)?
En aquell cas acció volia dir Ofensiva, Movimiento, Alzamiento, Cruzada...
I ara?

Doncs ara la crònica d’Anna Ballbona:
Aznar exigeix una acció “clara” de l'Estat contra el procés

En un fòrum empresarial, l'expresident espanyol va acusar el govern català de “deslleialtat” per haver plantejat la independència
De Cospedal assegura que el PP no pensa deixar de “defensar Espanya”
29/11/14 02:00 - Barcelona - Anna Ballbona
L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ahir a Barcelona, durant una trobada d'empresaris Foto: JOSEP LOSADA.
Abans d'entrar a l'auditori de l'hotel Vela, a Barcelona, on havia d'obrir una trobada d'empresaris brasilers i espanyols, l'expresident del govern espanyol José María Aznar va fer un gest amb el dit: no respondria a les preguntes que li feien els periodistes sobre el procés sobiranista català. Però Aznar era a Barcelona el mateix dia que el PP feia unes jornades de partit en un altre hotel amb vistes al mar (al World Trade Center) i la temptació de prendre'ls el titular era massa forta.
La trobada empresarial, amb un fort to institucional de relacions entre països i grans empresaris i tuf de porta giratòria –Aznar a banda, entre el públic hi havia l'expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra–, va començar amb l'himne brasiler i l'espanyol, tots dos sense lletra. En la seva intervenció, dedicada a donar receptes econòmiques al Brasil, Aznar ja va deixar caure un primer comentari: “Si els estats es perden en la lluita de classes, la igualtat en la pobresa o el nacionalisme radical, el fracàs està servit.”
Després, arran d'una pregunta extravagant del portaveu del lobby empresarial brasiler organitzador de la trobada sobre l'actuació de la justícia en el cas Pujol, Aznar ja es va despatxar: “Quan algú proposa la independència de Catalunya i utilitza les institucions per vulnerar la Constitució, comet un error polític i una greu deslleialtat.” També “posa en perill la convivència”. Per això, va adduir, “quan es porta a aquests límits, l'acció de l'Estat ha de ser molt clara”. “Espero que la majoria dels espanyols ho corregeixin, ho reformin i garanteixin el futur del país”, va concloure. Aplaudiments a la sala; Serra se'n va abstenir. Abans, Aznar havia passat de puntetes sobre el problema de la corrupció i havia carregat contra Podem.
Al matí, en un altre punt del port de Barcelona, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va assegurar: “No defraudarem la nostra història comuna.” Així mateix, va insistir que no deixarien de “defensar Espanya”, “un gran país”, “la nació més antiga d'Europa”. “Aquí no hi ha destins individuals, sinó un destí comú, no podem permetre que aïllin Catalunya de la resta d'Espanya”, va afirmar, bo i recordant els 24.000 milions d'euros del fons de liquiditat autonòmic que havien anat a Catalunya. De Cospedal els va explicar com la manera en què el govern espanyol ajuda el català a pagar factures i proveïdors, obviant que és un préstec de condicions pèssimes.
“El govern espanyol seguirà ajudant Catalunya”, perquè governa per a tothom –va dir–, a diferència del president Mas, a qui va acusar de governar sols per a una part dels ciutadans, d'inventar-se “mites prefabricats” i de “frenar el creixement fracturant la societat”. Als militants catalans del PP, “la part més important del partit”, els va donar les “gràcies per haver portat el missatge d'unitat i convivència a tots els racons de la nostra terra catalana”.
En les mateixes jornades, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va demanar a la direcció del PP que doni “esperança” a tots els catalans que volen “seguir sent catalans i espanyols amb naturalitat”. A la tarda, el vicesecretari d'organització, Carlos Floriano, es va referir a la corrupció dient que “els lladregots, també els del PP, no tindran un sol dia de pau”. Les jornades, dedicades al món local, tenien una escenificació més de míting o plató televisiu. Avui les tanca el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.
LES FRASES
Quan algú proposa la independència de Catalunya posa en perill les bases de la convivència
José María Aznar, expresident del govern espanyol
Ens sentim orgullosos d'aquesta Catalunya gran, que és més gran quan fa més gran Espanya
María Dolores de Cospedal, secretària general del PP
Junts hem escrit el miracle espanyol, la Transició que s'explica en els llibres d'història de tot el món...
María Dolores de Cospedal, secretària general del PP
Soraya Sáenz de Santamaría: “Sort n'hi ha hagut, del govern del PP!”
Soraya Sáenz de Santamaría no va voler avançar si avui Mariano Rajoy té intenció de llançar alguna proposta per intentar apaivagar el ressò del 9-N. La vicepresidenta va sentenciar que, des que governa el PP, tot el que s'ha fet per Catalunya és “en positiu”. “Sort n'hi ha hagut, que el govern d'Espanya ha estat allà per suplir moltes de les carències de la Generalitat”, emfasitzava. Santamaría també va aprofitar per replicar la queixa d'Artur Mas que l'únic que busquen és inhabilitar-lo perquè no pugui repetir argumentant que “en aquesta vida cadascú ha de ser responsable dels seus actes” i no esperar que els altres li resolguin el problema “en què s'ha posat”.
M.O.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada