dimarts, 2 de desembre del 2014

01/12/14. El Singular.cat. Editorial. La lliçó de Mariano Rajoy. Ells ja no veuen les plebiscitàries com unes eleccions autonòmiques. Oriol Junqueras no pot fallar ara que la pilota està al seu terrat.

Benvolguts,
I la cirereta és d’en Rajoy!
Fi del bombardeig!

OPINIÓ. 
01/12/2014
La lliçó de Mariano Rajoy

"No es poden fer uns comicis al febrer perquè els partits se segueixin barallant. Són les eleccions per construir la independència, i Oriol Junqueras no pot fallar"
Editorial
El president espanyol, Mariano Rajoy, va aprofitar el cap de setmana la seva anunciada visita a Barcelona, per carregar contra la llista sobiranista unitària, mentre acusava el president de la Generalitat, Artur Mas, de tenir "deliris". Rajoy va denominar a la candidatura transversal, "llista única", cosa que tothom sap que és fals perquè a les eleccions s'hi podrà presentar tothom qui vulgui. Però aquesta manipulació confirma la por que fa a l'Estat la llista unitària. L'exdirector de l'ABC José Antonio Zarzalejos, ben connectat amb la Moncloa, insistia ahir en un article a La Vanguardia en els mateixos termes i amb un to encara més insultant. "La proposta de conduir el Principat a la independència d'Espanya en 18 fulminants mesos, a més d'un exercici d'autisme polític, és d'un despotisme extrem perquè se sotmet a un condicionat que passa per una sèrie d'exigències exorbitants -l'apartament dels partits, una llista única [sic] independentista, candidats de la societat civil i política que no podrien presentar-se posteriorment- que es configuren com enorme caixa o faixa polític", afirmava. Al govern espanyol l'alarma que una candidatura unitària independentista guanyi les eleccions. Ells ja no veuen les plebiscitàries com unes eleccions autonòmiques.
Ara ho ha de veure el conjunt del sobiranisme. No es poden fer uns comicis al febrer perquè els partits se segueixin barallant. Són les eleccions per construir la independència, i Oriol Junqueras no pot fallar ara que la pilota està al seu terrat.

Joan A. Forès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada