dilluns, 15 de desembre del 2014

15/12/14. Vicent Sanchis. El FLA, una trampa. El govern no podria fer front ni als seus compromisos financers ni al pagament dels seus proveïdors sense el Fons de Liquiditat Autonòmic i sense el Fons del Pagament de Proveïdors, que decideix i reparteix l'Estat.

Benvolguts,
Ens queda el dubte de per què sembla que l’estat està relaxant l’atac, quan més necessitat de diners té! Potser aquesta frase ho explica: Si ara Rajoy, com diuen que farà, acaba aprovant mesures per condonar o reestructurar el deute que ha assumit Catalunya, el preu a pagar en dependència i submissió encara serà més alt. El FLA és una trampa. I en van trenta-dues, en aquesta legislatura.
Llegiu-vos també els comentaris. Estic d'acord amb tots dos. Descomptarem els aixecaments de bens en les negociacions d'actius i passius un cop hàgim declarat la independència. I el procés quedarà desviat cap a una via morta si no declarem la independència immediatament... 
Com a lectura complementària us suggereixo l’apunt de fa pocs dies  http://reflexionsjafores.blogspot.com.es/2014/12/131214-el-hacha-y-el-bonsai-su-crimen.html.


El FLA, una trampa
15/12/14 02:00 - Vicent Sanchis

Els errors propis i un finançament migrat i mesquí han portat la Generalitat de Catalunya a una situació de greu insolvència financera. És veritat que el govern no podria fer front ni als seus compromisos financers ni al pagament dels seus proveïdors sense el Fons de Liquiditat Autonòmic i sense el Fons del Pagament de Proveïdors, que decideix i reparteix l'Estat. És igualment veritat que el govern de Mariano Rajoy hauria d'haver revisat enguany un model de finançament que castiga especialment Catalunya i el País Valencià, els territoris més endeutats. I que senzillament no ho ha volgut fer. I és també veritat encara que els interessos que els governs dits autònoms –cada vegada menys– han de pagar a l'Estat per poder accedir a aquests dos recursos financers eren del 5,18 per cent el 2012, del 3,9 per cent el 2013 i han estat de més del 2 per cent aquest 2014. Ara diuen a Madrid que enguany deixaran de perpetrar la usura i que l'interès del FLA quedarà reduït a l'1 per cent. Magnanimitat extrema (?), que els déus de la fertilitat els premiïn amb dotze fills per cap. El problema de tot això, interessos i mesquinesa a part, és que els dos fons són, en realitat, un instrument de control del govern de l'Estat. Una intervenció, de fet. Si ara Rajoy, com diuen que farà, acaba aprovant mesures per condonar o reestructurar el deute que ha assumit Catalunya, el preu a pagar en dependència i submissió encara serà més alt. El FLA és una trampa. I en van trenta-dues, en aquesta legislatura.

Comentaris
Enric vilar mestre (Barcelona)  
Quan seiem i fem nùmeros finals per la trencadissa final, tot això i altri es descomptarà. En cas contrari, no pagarem la part corresponent del deute Espanyol; "suma i sigue...". Tàctica d´en Junqueres, lògic!
Dilluns 15 desembre 2014, 08:58
Rubèn D. Andrés Diaz (Vinaròs)  
L'única resposta adient a tanta trampa, és dur endavant el procés sense falliments. Unes eleccions plebiscitàries que no haurien de servir perquè les guanyi el partit X o el partit Y, sinó ÚNICAMENT per determinar si l'electorat català dóna un sí o un no a la independència. Si el president Mas cau en la feblesa de convocar unes eleccions anticipades que puguin ésser llegides en el sentit que les ha guanyades el partit X o el Y, ja hem begut oli. El procés quedarà desviat cap a una via morta. Els militants d'esquerra volen imposar unes eleccions que serveixin per solucionar la qüestió social, però la gent de pensament liberal i realista sabem que, a hores d'ara, les polítiques socials que poden fer dretes i esquerres són pràcticament iguals, que ni l'esquerra implantarà la "justícia social" ni la dreta el "liberalisme salvatge". Sabem que els problemes socials només trobaran el camí de solució amb la independència nacional.
Dilluns 15 desembre 2014, 11:49


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada