divendres, 26 de desembre del 2014

25/12/14. Cristina de Borbó, a la banqueta. Imputada per dos delictes fiscals en grau de cooperació necessària dels delictes del seu marit i li reclama una fiança de 2,6 milions d'euros per responsabilitat civil...

Benvolguts,
Ben mirat i tractant-se dels Borbons, sempre és més higiènica la banqueta que altres càstigs...
Com que el cas NOOS és més un vodevil que un judici seriós i com que els nostres ninotaires en saben un niu, no he fet comentaris, però he trufat l’article d’alguns acudits dels que el ninotaire Ferreres ens obsequia cada dia.
Només un comentari, però. No crec que la senyora Urdangarin arribi a asseure’s a la banqueta!
Tal com diuen a Sicília “Llarg i poderós és el braç de la màfia!”

Us copio exactament la notícia publicada al PuntAvui:
Cristina de Borbó, a la banqueta
El jutge manté la imputació de la infanta contra criteri fiscal
La germana de Felip VI serà jutjada a final del 2015 per dos delictes fiscals
L'instructor del cas fixa en 2,6 milions la responsabilitat pecuniària
Juntament amb ella seran processats el seu marit i quinze persones més
23/12/14 02:00 - Mallorca - Redacció
1 2 3 4 5 6 7
Finalment, Cristina de Borbó, filla i germana de reis d'Espanya, serà jutjada. Tots els intents per part de la fiscalia i de la defensa per exonerar la infanta i evitar la foto d'un membre de la família reial asseguda a la banqueta han estat inútils.


Després de quatre anys investigant el desviament de bona part dels gairebé sis milions d'euros de diner públic que va rebre Nóosentitat sense ànim de lucre–, el jutge va dictar ahir l'acte d'obertura de judici oral contra 17 persones, entre elles, Cristina de Borbó, el seu marit, Iñaki Urdangarin; l’ex soci d'aquest a la Nóos, Diego Torres, la seva esposa, Ana Maria Tejeiro, i l'expresident balear Jaume Matas.
Contra criteri fiscal, el jutge manté la imputació contra Cristina de Borbó per dos delictes fiscals en grau de cooperació necessària dels delictes del seu marit i li reclama una fiança de 2,6 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil.
La vista oral es podria fer a la segona meitat del 2015 o principi del 2016, a l'Audiència de Palma. Una data que no variarà, tot i el recurs que la defensa de la infanta va anunciar ahir que presentarà. La casa reial, per la seva banda, va expressar un respecte absolut a la decisió judicial.
Per la seva banda, en declaracions a la premsa, Miquel Roca, advocat de la germana del rei, va reconèixer que l'escrit del jutge és ferm i per tant no hi té cabuda cap recurs, però sí que es pot recórrer, va dir, contra la seva argumentació per fer asseure la infanta a la banqueta. En aquest sentit, Roca va assenyalar que la defensa de la germana de Felip VI demanarà a l'Audiència que apliqui la doctrina Botín del Suprem, que fixa que l'acusació popular no està legitimada a enviar un imputat a judici contra el criteri de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat.
Doctrina que el magistrat rebutja i ho fa agafant-se precisament a la porta que li va deixar oberta l'Audiència de Palma quan va resoldre els recursos que va presentar la defensa i la fiscalia contra la imputació de la infanta, ja
que si Urdangarin s'asseu a la banqueta dels acusats no hi hauria d'haver cap impediment perquè ho fes també la seva esposa com a cooperadora necessària per la comissió d'aquests dos delictes.
Castro sosté, en sintonia amb els arguments de l'Audiència, que la doctrina Botín no es aplicable en aquest cas, ja que s'han lesionat interessos col·lectius i, per tant, invoca la doctrina Atutxa, que el 2008 va matisar la primera i va evitar que s'acabés amb l'acusació popular.
El Suprem va evitar al banquer anar a judici pel cas de cessions de crèdit el 2007, al·legant que l'acció popular no era competent en no acusar ni la fiscalia ni les acusacions particular i no haver-se lesionat l'interès general.

“Hisenda ho som tots”
En el cas de la infanta, Castro considera que sí que s'ha lesionat l'interès general i ho justifica mitjançant els eslògans de dues campanyes de l'Agència Tributària,

Hisenda ho som tots i El que tu defraudes ho paguem tots.
El jutge els recull en l'acte per defensar que els dos delictes fiscals dels quals acusa Cristina de Borbó són d'interès públic, tot i que Hisenda, representada per
l'Advocacia de l'Estat, hagi optar per no acusar-la. En l'acte, el jutge respon a la denúncia del fiscal sobre la vulneració de la presumpció d'innocència de la germana del rei. Castro diu que “s'ha proclamat als quatre vents que aquest dret no existeix a Espanya”, per tot seguit explicar que la clau és que aquest dret no “consisteix a tancar els ulls davant les sospites que hi pugui haver sobre la comissió d'un delicte, sinó continuar la investigació fins que s'esvaeixin o es tornin en indicis racionals”. I afegeix, que amb la imputada, Cristina de Borbó, “s'ha estat encara més garant que amb la resta i qualsevol censura hauria de venir per aquesta banda”.
Iñaki Urdangarin
Marit de Cristina de Borbó, cunyat de Felip VI. Està acusat de tràfic d'influències, malversació,
prevaricació, frau, estafa, falsedat contra Hisenda i blanqueig de diners.
José Luis Ballester
Amic d'Urdangarin, la infanta i de Felip de Borbó. Ha col·laborat amb la investigació. L'acusen de malversació, prevaricació, falsedat i frau.
Diego Torres
Ex soci d'Urdangarin a l'Institut Nóos. Està acusat de prevaricació, frau, tràfic d'influències, malversació contra Hisenda, falsedat, estafa, falsificació i blanqueig de diners.
Jaume Matas
Expresident balear i exministre d'Aznar. Actualment a la presó per un altre cas de corrupció, està acusat de prevaricació, malversació, frau i tràfic d'influències.
Juan Carlos Alía
Exdirector de l'Ibatur, està acusat de prevaricació, malversació, frau i tràfic d'influències per haver encarregat a Nóos l'organització de fòrums.
Ana Maria Tejeiro
Esposa de Torres i germana de dos acusat més. Acusada de prevaricació, estafa, frau, malversació, contra Hisenda, falsedat, falsificació, blanqueig, tràfic d'influències.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada