divendres, 19 de desembre del 2014

17/12/14. Directe.cat. Joan Rosell tasta el "xarop" dels informes falsos espanyols. 'Rosell tuvo que ponerse manos a la obra y racionalizar ‘in extremis’ la CEOE, aplicando la `eficiencia empresarial´...

Benvolguts,
Aquesta crònica sobre l’organització empresarial espanyola CEOE i el seu president Joan Rosell poua informació del Directe.cat i de Nació digital.cat.
"Cosas veredes, amigo Sancho, que farán fablar las piedras".
La CEOE com intuirem de seguida estava podrida fins la medul·la quan el darrer president, desbancat per en Joan Rosell el 2010, es deia Gerardo Díaz Ferrán:
De la Viqui: Gerardo Díaz Ferrán (Madrid, 27 de desembre de 1942) és un empresari espanyol, amb tres anys d'enginyeria industrial. És el president de la Confederación Empresarial Independiente de Madrid (CEIM) i propietari del grup Marsans. Ha estat el president de la CEOE. Corrupció. El 3 de desembre de 2012 fou detingut a Madrid pels delictes d'alçament de béns i blanqueig de capitals, al marc d'una operació policial anomenada Operació Creuer. El 5 de desembre de 2012 declara davant el jutge d'instrucció de l'Audiència Nacional, el magistrat Eloy Velasco, el qual li imposa presó eludible amb fiança de 30 milions d'euros. El 6 de desembre ingressà a la presó madrilenya de Soto del Real. El 17 de desembre de 2013 és condemnat per delicte contra la Hisenda pública a dos anys i dos mesos de presó.
Com es veurà més avall els empresaris que havien fotut ma a la CEOE s’havien muntat el seu “xiringuito”, amb una plantilla sobredimensionada se suposa que d’”amiguetes” , un diner negre que aflorava com el petroli a l’Orient Mitjà i unes jubilacions daurades, a part dels robatoris a ma armada de companyies com Aerolineas Argentinas o Marsans, que un cop xuclades van portar a la fallida. Procediment semblant al que varen fer les Caixes com Bankia o Catalunya Caixa, que han sigut rescatades amb diners públics. Per cert, per què foren rescatades i no deixades enfonsar? Rescatades paguem tots els ciutadans, en canvi si s’haguessin deixat enfonsar pagaven els seus accionistes…
Aquests individus podrits de la podrida CEOE es creuen amb el dret de titllar Rosell d’independentista, pel sol fet que és català. Ergo?
És notable que l’extrema dreta hagi usat el concepte “caverna” per referir-se a tothom que no siguin els seus podrits membres.
Per altra part La Gaceta (diari d’ultradreta espanyol) va publicar un article "'El Plural' apoya al independentista Rosell", en què donava per fet que l'empresari català dóna suport al procés polític que es viu a la seva terra d'origen.
El panfleto digital de extrema izquierda 'El Plural', se deshace éstos días en elogios hacia el independentista presidente de la patronal, Joan Rosell. La historia de siempre; la paniaguada caverna izquierdista apoyando a un capitalista siempre que éste sea, por ejemplo, independentista y considerado afín a algunos de sus postulados ideológicos (no personal, only business).
El llamado 'Plural', que de plural sólo tiene el nombre, publicaba ésta semana un artículo en el que se destacaba la 'envenenada herencia' recibida por Rosell cuando llegó a la presidencia de la CEOE y la campaña 'despectiva' que, según 'El Plural' hace Antonio Garamendi para sustituírle en un próximo proceso electoral. Un Rosell apoyado por el presidente de los patronos madrileños, Arturo Fernández.
Asegura el autodenominado 'plural' que, nada más acceder al cargo de presidente, Rosell 'se vio obligado a poner orden en el sobredimensionamiento de la plantilla y a hacer frente a la jubilación dorada que muchos de los antiguos directivos de la CEOE se habían auto-adjudicado'. Tal cual.
Dice el periodista de Sopena que 'cuando el dirigente catalán accedió a la presidencia de la CEOE en sustitución de Gerardo Díaz Ferrán en diciembre de 2010 se encontró con una plantilla sobredimensionada, en la que figuraban más de 155 profesionales. Una cifra inasumible para una organización cuya fuente principal de financiación proviene de cuotas empresariales. Es decir, de lo que pagan sus miembros de pleno derecho o miembros asociados'.
El articulista no escatima 'jabón' cuando escribe que 'Juan Rosell (le llama Juan) tuvo que ponerse manos a la obra y racionalizar ‘in extremis’ la CEOE, aplicando la `eficiencia empresarial´ en una organización que contaba con unos gastos fijos y una masa salarial inasumible. De hecho, hasta la fecha Rosell ha reducido en casi un tercio la plantilla con la que se encontró nada más acceder al cargo. Y lo ha hecho, en su mayoría, mediante jubilaciones, prejubilaciones o la extinción de contratos temporales que finalizaban'.
Destaca también 'El Plural', que la patronal tuvo que acometer pagos por valor de hasta de hasta 6 millones de euros en concepto de planes de pensiones cuando llegó el presidente independentista de los empresarios españoles.

"No tot s'hi val"
En la seva valoració pública dels resultats, Rosell ha assegurat que s'ha sentit "decepcionat amb alguns" membres de la confederació, per bé que tot seguit ha puntualitzat: "Molt pocs." I aquests "pocs", creu, "fan molt de soroll i:
“Entenen la CEOE com una propietat privada particular i estan més a favor dels seus interessos personals que dels generals".

Per aquest motiu, ha demanat: "Des del món de l'empresa hem de recuperar i exigir les bones formes i els bons usos. Venim d'un eclipsi ètic, però no tot s'hi val, especialment en el camp empresarial."

I ara la crònica del Directe.cat:

17 DE DESEMBRE DE 2014 13:40 H
Rosell denuncia guerra bruta a la campanya de la CEOE i l'enviament d'un informe on se l'acusa de tenir independentistes al seu equip i de tebiesa en la defensa de la unitat d'Espanya

Joan Rosell, ha estat reelegit de nou president de la patronal CEOE amb un ajustat 52,27% del vots. Segons informa l'ACN, l'entorn de Rosell ha denunciat poc abans de les votacions una campanya de guerra bruta per part dels partidaris del seu contrincant, Antonio Garamendi. Entre altres, per l'enviament d'un informe anònim a molts dels compromissaris d'aquesta assemblea electoral on s'acusa el president de la CEOE d'haver "catalanitzat" la patronal i de tenir sobiranistes dins del seu equip, en referència a l'exdiputat del PP i l'assessor de Rosell, Manuel Milián, a qui acusen de "convers independentista". El propi Rosell ho ha denunciat al seu primer discurs, on ha criticat la manca d'ètica dels autors del document.
En el seu primer dicurs com a president, el propi Rosell ha denunciat aquesta guerra bruta i ha apuntat que "no és ètic confondre mentides i calúmnies". També ha afegit que no hi ha ètica sense estètica. "Hem de recuperar les formes, perquè no tot val en cap àmbit de la vida i especialment a l'empresarial", ha dit,

Segons fonts coneixedores del document, el text acusa a Rosell d'haver estat tebi en la defensa de la unitat d'Espanya i també assegura que va fer un "holocaust" vers antics directius de la CEOE que van haver de marxar amb la seva entrada a la direcció de la patronal a partir del 2010 -amb indemnitzacions superiors a 400.000 euros en la majoria dels casos- i que ara estan donant suport a Garamendi.

El document també denuncia un suposat tracte de favor de Rosell per Foment del Treball, que segons apunta no estaria al corrent del pagament de les quotes a la CEOE. Segons la carta, descrita per un dels compromissaris que hi ha tingut accés, el text diu que Foment no haurà de pagar la calefacció aquest hivern. L'argument es completa amb acusacions a Rosell de no controlar els comptes de la patronal.

Les mateixes fonts apunten que el document va començar a arribar als compromissaris de l'Assemblea Electoral de la CEOE fa deu dies, i s'ha anat distribuint a mesura que avançava la campanya. Paral·lelament, els empresaris amb dret a vot en aquests comicis també han rebut una carta de Garamendi on, en termes "correctes", segons aquestes fonts, es demana el vot per al candidat basc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada