dimarts, 2 de desembre del 2014

30/11/14. Directe.cat. Joan Puig. Editorial. Davant el moment decisiu... volem guanyar. Parlem d'una altra cosa, de combinar partits, societat civil i il.lusió, i el bo i millor de la nostra societat per guanyar la llibertat com a poble,

Benvolguts,
En Joan Puig, un pes pesat d’ERC és qui fa uns anys va entrar per mar a la piscina “privada” a la costa de Mallorca del director d’El Mundo, amb el DNI a la boca. I la Guardia Civil que té com a missió salvaguardar a “todos los espanyoles”, però que estava protegint la finca (il·legal) el va trincar...

De Viquipèdiahttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d0/Joan_Puig_i_Cordon.jpg/175px-Joan_Puig_i_Cordon.jpg:
Joan Puig i Cordon en 2006
Joan Puig i Cordon (Malgrat de Mar, 1959) és un polític català. Ha treballat com a gerent d'una Societat Anònima Laboral i ingressà a ERC el 1992, partit amb el que fou escollit regidor de Blanes a les eleccions municipals de 1995, tinent d'alcalde i responsable d'Hisenda i mitjans de comunicació a les eleccions de 1999, 2003 i 2007. President del Consell Comarcal de la Selva de 1999 a 2003 i vicepresident de la Diputació de Girona el 2003-2004. Fou escollit diputat per la província de Girona a les eleccions generals espanyoles de 2004. Des de 2001 és membre de la permanent nacional d'ERC.

30 Novembre 2014 21:25 H


Directe.cat. Joan Puig. Editorial
La classe política haurà d’escoltar molt més als ciutadans que durant aquets darrers anys han donat la cara pel país i els han fet costat per avançar en el camí cap a la independència, com també ha estat la força de la ciutadania empesa per les organitzacions de la societat civil que han fet transversal la independència. Ara, amb la independència a tocar, per assegurar la victòria cal fer un gran esforç, com deia Carme Forcadell en nom de l’ANC, cal treballar i molt en les grans ciutats i àrees metropolitanes per convèncer els indecisos que amb la independència hi guanyem tots, hi guanyem un nou país, més just i solidari  per a tothom.

Dimarts passat el president Mas des del Fòrum feia la seva proposta de llista unitària i transversal, dissabte l’ANC, principal entitat del país juntament amb Òmnium, que han mogut la veritable societat civil catalana, també clamava per una llista transversal i unitària, i el proper dimarts, l’altra pota clau del procés que lidera el republicà Oriol Junqueras, farà pública la seva proposta que, pel que ha transcendit, es basa en 3 llistes paraigües independentistes com la millor solució per aglutinar tots els vots. Podem dir i afirmar que ens trobem en un atzucac en el moment més important de la nostra història.

Per sortit d’aquest atzucac de la millor manera possible ens cal intel·ligència, generositat i sobretot unitat, però també informació, per saber quina opció és la millor, perquè com reclamava la republicana Marta Rovira: “volem la formula guanyadora”. Així, si tenim resposta a quina és la millor fórmula, tenim la sortida a l’atzucac.

Òmnium ha reconegut que té un estudi en aquest sentit, i segons han dit fonts coneixedores del document la llista àmplia i transversal és clarament guanyadora, superant entre 8 i 10 punts la opció de les llistes paraigües. Per això demanem que es faci públic l’estudi per posar més llum al debat.

Mai en democràcia s’ha donat un moment com aquest,
la suma de simples partits segurament no suma, però ara no parlem de partits, parlem d’una altra cosa, de combinar partits, societat civil i il·lusió, i el bo i millor de la nostra societat per guanyar la llibertat com a poble, 
volem guanyar un nou país, hem de fer tot el possible per guanyar i no ens podem permetre cap derrota.

Joan A. Forès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada