dimecres, 9 de febrer del 2011

09/02/11. El dia que Milian Mestre es va fer independentista

Benvolguts,

El matí del dimarts 8 a la tertúlia de Catalunya Radio amb els tertulians Milian Mestre, Niño Becerra, Ureta i Subirats en Manel Fuentes ha conduit la sessió i s’ha posar en contacte amb el periodista del Financial Times (FT) Victor Malletque havia fet una crònica explicant que si Espanya va malament és per culpa de Catalunya.

En la tertúlia s’expliquen les tribulacions d’en Mas-Colell, que ha sigut tele-transportat del seu plàcid paradís universitari a la selva de la política. Es parla de balances Fiscals, de Deute de la Generalitat, de solidaritat, del fons de competitivitat, de la manera de treballar del Victor Mallet que pinta el que veu però no explica els antecedents, ja que segons ell diu els lectors del FT volen saber on invertir, sense preocupar-se de res més (En apunt del 4 de gener comentant un article de l’Espinàs aquest deia "Fins ara havíem cregut que el que calia fer era evitar les causes que provoquen les males conseqüències i no al revés."). D’aquí els contertulians li han fet dir que ell guia a consciència (qui li mana el que ha de dir?) el seu públic cap allà on considera més oportú...

En Milian ha fet dues intervencions molt positives:
·         una quan ha clamat que si la política econòmica és tal com es demostra amb la inversió causa-efecte i el mal que s’està fent a Catalunya expressament, ell es fa independentista
·         una altra quan ha explicat que el Fraga un dia li va confessar que en un estudi que havia demanat a doctes polítics i universitaris sobre les possibles independències dins de la “Una, grande y libre” quedava palès que l’estadi anterior a la independència és quan els països independitzants demanen i obtenen les Balances Fiscals...

Davant de tot aquest devessall d’informació he preparat aquest dossier en el que hi ha:
·         L’audio clip de Cat Radio (1 hora)
·         ARA. Article Manuel Milian Mestre, independentista?
·         La nació Digital. Article i comentaris sobre l’article del Finantial Times

Audio clip

ARA. Manuel Milián Mestre, independentista?

El periodista i polític Manuel Milián Mestre ha reconegut avui que "la solució és l'independentisme". Ho ha dit després de sentir una entrevista al corresponsal a Madrid del Financial Times
Manuel Milián Mestre, membre de l'executiva del PP entre el 1989 i el 2000, ha declarat avui que “la solució és l'independentisme”. Ho ha dit durant la tertúlia d'El matí de Catalunya Ràdio, després d'escoltar l'entrevista que Manel Fuentes ha fet a Victor Malet, autor de la peça del Financial Times que la setmana passada assenyalava Catalunya com a causant dels problemes financers espanyols. “No he estat mai independentista, però seguint la lògica d'aquesta conversa, la solució és l'independentisme”.
Milián Mestre ha lamentat que el periodista elaborés el diagnòstic a partir dels efectes, en comptes de fer-ho a partir de les causes. Ha explicat que va estudiar tres anys filosofia, un dels quals dedicat en exclusiva a Aristòtil, i que l'argumentació li semblava inacceptable. El tertulià estava visiblement sulfurat, fins al punt que Fuentes li ha hagut de cridar l'atenció fins a tres cops per utilitzar llenguatge gruixut. Milián Mestre va ser un dels membres fundadors d'El País i ha col·laborat també a El Noticiero Universal, Tele/eXprés, Las Provincias o La Vanguardia. Com a polític, va ser diputat del Congrés durant tres legislatures, a banda de col·laborador de Fraga quan era ministre.

Nació Digital. Financial Times: «Catalunya amenaça els esforços econòmics d'Espanya»
Les comunitats autònomes de l'Estat compten amb un deute total de 107.000 milions d'euros
Una fotografia de l'article del Financial Times sobre el deute de Catalunya. Foto: ACN
El deute de Catalunya és una amenaça perquè l'estat espanyol pugui superar la crisi de l'eurozona segons l'edició d'aquest dimarts del Financial Times.
Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia, en una entrevista concedida al rotatiu londinenc, admet que els més de 10.000 milions d'euros del deute de Catalunya "no són una quantitat insignificant", però afegeix que aquesta situació no és responsabilitat total de l'actual govern, i destaca que es tracta d'un deute "heretat" del govern anterior.
El diari destaca que Zapatero "s'ha compromès a reduir el dèficit públic", però que ha rebut l'advertència d'economistes sobre el "creixement del deute regional i municipal que podria afeblir la credibilitat del pla d'austeritat als mercats internacionals". Les comunitats autònomes de l'Estat compten amb un deute total de 107.000 milions d'euros, un terç del qual correspon a Catalunya, segons el rotatiu.
Fa dues setmanes, també en una entrevista amb el Financial Times, Zapatero va advertir que el govern espanyol "intervindria" si les comunitats autònomes no "controlaven la seva despesa pública" i que marcaria de prop les comunitats que s'excedissin amb el dèficit, ja que, segons va dir, qui carrega amb la responsabilitat final de la situació econòmica és el govern espanyol.

Comentaris
No ho entenc
Josep-Maria, 01/02/2011 a les 21:39
De fet, el lector del Financial Times d'avui no es troba amb el que un lector d'aquí diria que és una entrevista amb Mas-Colell. El que es troba és un article de Victor Mallet ("Catalonia's credit crunch undermines Spain") que conté cites d'una entrevista amb el nostre Conseller. S'hi diu que "Mas-Colell [...]va admetre en una entrevista amb el Finacial Times que..." Però no es diu si és una entrevista publicada en algun altre número del F.T. o es refereix a una xerrada que el mateix Mallet ha tingut amb el Conseller o...
Malgrat que Mallet recull que el Conseller li ha exposat el punt del dèficit fiscal ("... a causa de les excessives transferències a regions més pobres, d'acord amb la constitució espanyola"), malgrat que el mateix Mallet assenyala que dels 560.000 milions d'euros del dèficit total de l'estat només 107.000 corresponen a les comunitats autònomes, malgrat que l'autor de l'article recull que a Madrid es parla molt de les duplicitats; malgrat tot això, el senyor Mallet ha posat al seu article un titol que cupabilitza Catalunya. Ni que l'hi haguessin suggerit els de la FAES.

ARA ES EL MOMENT.
Judas Priest, 01/02/2011 a les 22:31
Ara és el moment perquè Espanya ens doni la independència. Si representa que som una càrrega econòmica, doncs suposo que no tindran cap problema. Potser fins i tot la Comunitat Europea li pot dir a Espanya que ens doni la independència, ja que Espanya és massa "gran" per caure. I tot representa que potser és per culpa nostre. Doncs vinga, que els catalans no volem ser cap càrrega pels espanyols. Amb la independència, els 20000 milions de dèficit seran per nosaltres i en un parell d´anys, Catalunya serà de les poques economies mundials que creixi.

Indecència
Zukhov, 01/02/2011 a les 20:13
El corresponsal a Madrid, Victor Mallet, és ben conegut per les seves idees "calcades" d´Aznar i companyia. Es indecent, i no és la primera vegada que ho fa- que sempre que parla de Catalunya només sigui per denostar-la. Que sàpiguen d´una vegada els seus caps, que Catalunya és la que més paga d´Espanya, que ens roba cada any -atenciò a la xifra- 20.000 milions d´euros. ¿ No creuen que si no ens robessin tant, podríem pagar sense haver-nos d´endeutar més.
El tipus aquest hauria d´anar-se´n a pastar fang, per inútil i falsari.

Victor Mallet, Spanish 'caverna's' official spokesman
Robert C., 01/02/2011 a les 17:15
Home, ja el coneixem a aquest tal Victor Mallet, corresponsal a Madrid amic de tota la caverna nacionalista espanyola, FAES, Cope, Intereconomía, etc etc. Sempre amb el mateix discurs contra Catalunya. Aquest article sembla literalment redactat per José María Aznar. Que digui que Catalunya, la comunitat que més treballa des de sempre, la que suposa el 20% del PIB i el 30% de les exportacions d'Espanya, la que paga les "peonadadas" d'Andalusia, els funcionaris de Madrid i els AVE ruïnosos a Toledo i Palència, la que pateix 20.000 milions d'espoli anual, sigui la que "amenaça els esforços econòmics d'Espanya" només pot ser interpretada com a gag còmic d'El Club de la Comedia o com a simple intoxicació de l'ultradreta cavernícola espanyola. Segurament és això últim. La conclusió de sempre: Catalunya té un problema de comunicació seriós amb la premsa estrangera instal·lada a Madrid, què hi farem.

Joan A. Forès
Reflexions

1 comentari:

  1. Ei, estava buscant aquesta notícia, per saber quin dia i quan s'havia produït aquest debat i poder-lo escoltar. I quan la he trobat, he pensat coi jo aquest home el conec!! De les reunions de Sant Martí!!!

    A partir del teu bloc, he vist el bloc del Xavi Soler. Així que us afegeixo a la llista de blocs que segueixo i us deixo l'adreça del meu:

    http://www.a2b.cat/

    Per cer, a la propera reunió ja et diré qui sóc, perquè suposo que amb la foto del Floquet no et donarà cap pista ;)

    ResponElimina