dimarts, 15 de febrer del 2011

15/02/11. Esquerra. Balances fiscals

Benvolguts,

Del butlletí d’ERC (o Esquerra tal com en diuen ara) en traiem aquesta notícia. La pregunta és si Esquerra que ha estat 7 anys al poder, en cohabitació amb el PSC, el PSOE i Zapatero havia fet mai aquesta pregunta als governs català i espanyol. Si ho havia fet, felicitats, encara que no en vagi treure res. Si no ho havia fet, felicitats per adonar-se’n amb 7 anys de retard que calia fer-ho. Benvinguts al club dels independentistes!

Ridao anuncia una ofensiva d'Esquerra pel finançament

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha anunciat aquest matí que Esquerra engegarà una ofensiva pel finançament amb l'objectiu de concretar una proposta per plantejar el pròxim dia 14 de març en la cimera per debatre sobre mesures anticrisi, convocada pel president de la Generalitat. Segons ha apuntat Ridao, Esquerra buscarà la complicitat d'agents socials i econòmics i d'altres partits polítics per consensuar una proposta per tal d'establir un mecanisme periòdic per 'fer públiques les balances fiscals' i 'preparar el futur model de finançament que introdueixi límits a la solidaritat interterritorial'.
Aquesta ofensiva, tal com ha explicat el dirigent independentista, passa per una pregunta que Esquerra formularà a Zapatero, una proposició de llei que es presentarà dijous vinent i que es vehicularà al Congrés, al Senat i també al Parlament, perquè s'estableixi un mecanisme regular i periòdic per a la publicació de les balances fiscals i una interpel·lació al Parlament per plantejar ja la demanda del concert econòmic. També s'entrarà al registre una proposta de resolució per plantejar la creació d'una comissió d'estudi al voltant del concert econòmic al Parlament i Esquerra es reunirà amb agents socials i econòmics i també amb altres partits polítics. Aquestes reunions començaran el proper dijous amb la Fundació Catalunya Estat.
L'ofensiva acabarà amb una jornada sobre federalisme fiscal ara que, com ha recordat Ridao, 'alguns estats alemanys acaben de donar una volta més al cargol de plantejar davant del tribunal federal d'Alemanya la necessitat de limitar encara més l'actual contribució a la solidaritat interterritorial'.
http://www.esquerra.cat/actualitat/ridao-anuncia-una-ofensiva-desquerra-pel-financament

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada