diumenge, 3 de juny del 2018

03/06/2018. Imma Merino. Fins on arriba la corrupció? “Una cosa són els corromputs (caça menor) i una altra, encara pitjor, són els corruptors (caça major). És cert que la sentència sobre el cas Gürtel ha sigut determinant per a la caiguda de Rajoy, però, havent-hi tants indicis de la corrupció del PP, no se li podia haver donat abans el foglio de via? Quins interessos o especulacions polítiques han retardat aquest acomiadament? Tardà va denunciar novament l’oligarquia dels corruptes i dels corruptors. El PP ha estat condemnat com una organització corrupta amb l’objectiu de mantenir-se en el poder, però restaran impunes les empreses i corporacions corruptores pel seu benefici? Fins a quin punt la corrupció s’ha estès en la societat espanyola en la mesura que se l’ha consentit com una cosa normal i que molts ciutadans han votat els corruptes potser fins creient que rebrien les engrunes de la corrupció?

Benvolguts,

L’Imma Merino ens explica la corrupció i posa Itàlia com a exemple. Corrumputs i corruptors. Hem explicat en diverses ocasions que la corrupció venia del caciquisme, que necessita precisament allò que els castellans, en broma, en diuen “el dante i el tomante”. Necessita un caldo de cultiu, la societat corrompuda, i necessita els corruptors. En biologia pot ser que en diguin una simbiosi. No poden viure els uns sense els altres. Quan parles de l’estructura criminal del PP els més pietosos expliquen que en el caldo de cultiu hi ha els que roben i els que callen, que segons l’Imma Merino i referint-se a l’oligarquia de la corrupció: fins a quin punt la corrupció s’ha estès en la societat espanyola en la mesura que se l’ha consentit com una cosa normal i que molts ciutadans han votat els corruptes (més aviat els corruptors) potser fins creient que rebrien les engrunes de la corrupció (els corromputs)?

Vegem l’article:

3 juny 2018 2.00 h

OMBRES DE PRIMAVERA



Imma Merino





El cas és que aquests últims dies, passejant pels carrers caòtics d’una ciutat fascinant que deu ser de les poques que resten a Europa on la vida urbana no està del tot homogeneïtzada o globalitzada, pensava en allò que Roberto Saviano, fent-ho tan bé que ha de viure amagat per evitar que el matin, ha explicat a Gomorra sobre la Camorra: està estesa a tota la societat, de manera que ni s’hi veu perquè és a tot arreu. Durant temps hi havia la idea que la màfia (a Nàpols, la Camorra) era una organització amb una estructura paral·lela, o potser subterrània, a la de l’estat. Fins que la justícia italiana va ser capaç d’afrontar una evidència: la Democràcia Cristiana de Giulio Andreotti no només havia sobreviscut llargament implantant-se com un partit estat, sinó en complicitat amb la màfia (almenys la siciliana). L’evidència de tal corrupció va comportar la desaparició de la DC, però no pas la de la màfia.

Aclaparada per la bellesa de Nàpols i a la vegada esquivant la brutícia dels seus carrers, pensava en aquestes coses, entre d’altres. En tornar, he sentit el discurs al Congrés de Joan Tardà recordant-ne un altre de memorable al qual li poso el títol de Caza menor y caza mayor: s’hi refereix al fet que una cosa són els corromputs (caça menor) i una altra, encara pitjor, són els corruptors (caça major). Abans de fer memòria dels perquès de la confrontació de Catalunya amb el govern del PP i les estructures de l’Estat espanyol, Tardà va denunciar novament l’oligarquia dels corruptes i dels corruptors. El PP ha estat condemnat com una organització corrupta amb l’objectiu de mantenir-se en el poder, però restaran impunes les empreses i corporacions corruptores pel seu benefici?

Fins a quin punt la corrupció s’ha estès en la societat espanyola en la mesura que se l’ha consentit com una cosa normal i que molts ciutadans han votat els corruptes potser fins creient que rebrien les engrunes de la corrupció?


 Imma Merino

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada