diumenge, 10 de juny de 2018

07/06/2018. Iu Forn. Els jutges governen Espanya. Espanya té un greu problema que es diu Catalunya. I fins ara han intentat resoldre'l per la via judicial i repressiva. Amb el canvi de Gobierno han tret de l'habitació dels mals endreços la paraula “diàleg”. La nova ministra de Justícia és fiscal, progressista i molt crítica amb l'anterior ministre. La nova ministra de Defensa és també jutgessa i progressista, va ordenar buscar Luis Roldán i va retirar els fons destinats als GAL. El nou ministre de l'Interior és jutge de l'Audiència Nacional des de fa 12 anys, va arxivar el cas del Iak 42, va obrir judici oral contra dibuixants d'El Jueves i sobre ell hi pesen 5 condemnes del Tribunal Europeu de Drets Humans contra Espanya per no haver investigat suficientment les denúncies de tortures fetes per detinguts que ell custodiava, hi pesen crítiques del Comitè Europeu per a la Prevenció de la tortura pels seus mètodes i hi pesen les crítiques d'altres magistrats de l'Audiència Nacional sobre la falta de garanties patides per alguns detinguts que estaven sota la seva responsabilitat.

Benvolguts,

L’Iu Forn fa un article amb un títol suggerent: Els jutges governen Espanya. Ens mostra el panorama dels nous ministres que hauran d’interlocutar amb el govern de Catalunya pels centenars de greuges pendents. De moment una altra actriu del drama, la ministra per les administracions territorials Meritxell Batet ja ha explicat que els 46 punts a discutir proposats pel president Puigdemont són 45! El mateix que deia el Sánchez d’abans...

Ens sorprèn que en aquest cony de país que ens ha tocat viure, els polítics siguin intercanviables amb els jutges. És una altra manera d’interpretar les portes giratòries que en la política corrupta universal fa que els ministres passin a professors universitaris i experts en finances i aquests a jutges o fiscals i després altre cop a ministres. Portes giratòries molt ben explicades en pel·lícules com Inside Job! Sobretot no us perdeu aquest enllaç. Es pot cercar en la Viquipèdia les vides i miracles de gairebé tots els ministres espanyols que han utilitzat les portes giratòries, que de tant en tant porten a les garjoles. Un altre film complementari d’aquest és Margin Call, que explica com es fan els negocis financers a base d’engatussar els clients més fidels. No us el perdeu tampoc!

Vegem l’article:OPINIÓ

Els jutges governen Espanya

Iu Forn


Barcelona. Dijous, 7 de juny de 2018
2 minuts

Espanya té un greu problema que es diu Catalunya. I fins ara han intentat resoldre'l per la via judicial i repressiva. Amb el canvi de Gobierno han tret de l'habitació dels mals endreços la paraula “diàleg”. Ei, que és molt millor aquest plantejament que el d’abans, evidentment, però podem confiar-hi?

Catalunya ara mateix està amb allò del wait and see, que és la manera moderna de dir que està a l'expectativa. Fa 14 anys vam assistir a l'estrena del “Apoyaré”, pel·lícula protagonitzada per ZT (Zapatero Tarannà). I tothom sap com va acabar allò. Ara que anuncien l'estrena de la segona part, amb Pedro Sánchez d'actor principal, anirem al cinema “a veure de què va”, esclar que sí. I ho farem amb l'esperança que ens sorprenguin, i tant! Però convençuts de reviure l'efecte Titànic, consistent en pagar entrada per una cosa que ja saps que no s'acaba bé.
Per saber si ens sorprendran o no, el millor és mirar-nos qui ha triat Sánchez com a guionistes.

La nova ministra de Justícia és la fiscal Dolores Delgado. Progressista i molt crítica amb l'anterior ministre, el reprovat Catalá. Defensora de la justícia universal, va aconseguir la primera condemna a Espanya per crims de lesa humanitat, la de l’exmilitar argentí Adolfo Scilingo. Sí, sí, tot això és cert, però també ho és que s'ha passat 25 anys a l'Audiència Nacional.

El nou ministre de l'Interior és Fernando Grande-Marlaska, jutge de l'Audiència Nacional des de fa 12 anys. Ell va ser qui va arxivar el cas del Iak 42.  Ell va ser qui va obrir judici oral contra els llavors dibuixants d'El Jueves Manel Fontdevila i Guillermo per una portada sobre el llavors príncep Felip i Letizia Ortiz.

I sobre ell hi pesen 5 condemnes del Tribunal Europeu de Drets Humans contra Espanya per no haver investigat suficientment les denúncies de tortures fetes per detinguts que ell custodiava, hi pesen crítiques del Comitè Europeu per a la Prevenció de la tortura pels seus mètodes i hi pesen les crítiques d'altres magistrats de l'Audiència Nacional sobre la falta de garanties patides per alguns detinguts que estaven sota la seva responsabilitat.

La nova ministra de Defensa és Margarita Robles, també jutgessa. També progressista com Delgado i amb un currículum on hi destaca que va impulsar la investigació del cas Lasa-Zabala, que va ordenar buscar Luis Roldán i que va retirar els fons destinats als GAL.
Els fets els jutjaran, però que el nucli del Gobierno amb control sobre policia, Guàrdia Civil, CNI, exèrcit i sobre la justícia recaigui en dos jutges i una fiscal ens fa sospitar que la pel·lícula no s'acaba amb el noi pujant finalment a la fusta i salvant-se.

Vaja, que els primers fotogrames ens fan sospitar que de moment això no fa cara de final feliç.

Iu Forn  

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada