dissabte, 30 de juny de 2018

30/06/2018. Editorial. L’intolerable discurs de Morenés. L’incident provocat per l’ambaixador de l’Estat espanyol als Estats Units, Pedro Morenés, durant la visita d’una delegació de Catalunya és simplement intolerable. La desqualificació que Morenés va fer del discurs pronunciat pel president Quim Torra no només va ser una greu falta de respecte a la primera autoritat de Catalunya, sinó també una ofensa a centenars de milers de catalans. Acusar de propagandístic i mentider Torra i negar l’existència dels presos polítics és una actuació indignant que justifica la reacció de la plantada amb què va respondre la delegació catalana. I mentir afirmant que els catalans unionistes són perseguits a Catalunya és a més un exercici de ‘fake news’ lamentable. Com a ambaixador, Morenés no és ningú per atacar políticament en públic un càrrec electe com és el president de la Generalitat.


Benvolguts,

Pel que sembla el PPSOE té dret de cuixa quan es refereix a saltar-se els protocols i fer trampa descaradament, a part d’actuar amb una gran falta d’educació. Així com la justícia a Espanya també es passa per l’engonal la separació de poders i el senyor Montesquieu, no és el primer cop que aquest fet succeeix. Cal recordar el cas Trillo. Recordem que fou instal·lat com ambaixador a Londres pel PP ja fa 8 o 10 anys, amb dues circumstàncies a tenir en compte:
  • No sabia ni un borrall d’angles 
  • No tenia la carrera diplomàtica com el Morenés

 Vegem ara l'Editorial:

30 juny 2018 2.00 h

L’intolerable discurs de Morenés

L’incident provocat per l’ambaixador de l’Estat espanyol als Estats Units, Pedro Morenés, durant la visita d’una delegació de Catalunya és simplement intolerable.

La desqualificació que Morenés va fer del discurs pronunciat pel president Quim Torra no només va ser una greu falta de respecte a la primera autoritat de Catalunya, sinó també una ofensa a centenars de milers de catalans. Acusar de propagandístic i mentider Torra i negar l’existència dels presos polítics és una actuació indignant que justifica la reacció de la plantada amb què va respondre la delegació catalana. I mentir afirmant que els catalans unionistes són perseguits a Catalunya és a més un exercici de ‘fake news’ lamentable. Com a ambaixador, Morenés no és ningú per atacar políticament en públic un càrrec electe com és el president de la Generalitat. S’equivoca el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, si té intenció d’apuntalar el despropòsit de Morenés. Perquè permetre que la cimera del 9-J arribi esquerdada per la desafortunada actuació d’un ambaixador sense aptitud que va ser endollat en el càrrec per Mariano Rajoy és un greu error polític.

El nomenament de Morenés per a una destinació estratègica com la dels EUA, després de ser destituït com a ministre de Defensa, ja va ser molt criticat pel fet de no tenir carrera diplomàtica ni experiència al respecte, ja que provenia de la indústria armamentística, la qual cosa també va generar controvèrsia amb la cartera ministerial.
Catalunya és la invitada oficial a l’Smithsonian Folklife Festival, juntament amb Armènia, i el fet de sabotejar la participació catalana a l’esdeveniment de la manera que Morenés ho ha fet mereix sense cap mena de dubte la seva destitució.

Editorial El PuntAvui 
   
Joan A. Forès
Reflexions

COMENTARIS  
+6#1 ENRIC VILAR MESTRE
I és una vergonya que en Sánchez faci pinya per defensar.lo i, es clar, se l'hi afegeixi el seu botifler "Bofi".
Dissabte, 30 juny 2018 6.39

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada