dimecres, 20 de juny del 2018

18/11/2016. Adolfo Suárez no va sotmetre a referèndum la monarquia per no perdre. L'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez va revelar l'any 1995 en una entrevista televisada, que durant la transició no es va fer un referèndum sobre si s'havia de reinstaurar la monarquia o establir una república, perquè les enquestes deien que els partidaris del rei perdrien. Por qué el Rey está en la Ley para la Reforma Política? En aquesta entrevista, Suárez va explicar, tapant el micròfon de solapa que portava a la camisa, que "simplement" no es va preguntar perquè "quan la major part dels caps de govern estrangers demanaven que es fes un referèndum sobre monarquia o república, feia enquestes i perdíem". Davant la possibilitat de perdre, doncs, l'expresident va assegurar-se la monarquia "posant el Rei i la paraula monarquia a la llei". Suárez també assegurava aleshores que havia estat el socialista Felipe González qui havia demanat "als altres (als governs estrangers) que demanessin" [el referèndum]. Adolfo Suárez, va assegurar a través de la Reforma Política del 1977 la permanència de la institució.

Benvolguts,

En aquest Bloc hem fet sovint referència a la Transició, que nosaltres i molts d'altres n’han dit sempre  Transacció. Hem parlat de soroll de sabres, hem parlat dels “pares de la pàtria” que tenien una relació contínua, obligada, amb la cúpula militar, amb militars sicaris que portaven cada paràgraf que els negociadors no veien clar a que la cúpula militar donés el seu vist-i-plau o modifiqués el paràgraf, l’article, la pàgina o el que fos.

Tot aquest tragí l’havíem intuït però mai no havíem tingut una veu de primera ma, la del president espanyol Suárez que ho expliqués amb la claredat que hi ha en aquest vídeo!
És increïble que aquesta confessió de primera ma, o de primera boca, de l’ex-Secretario General del Movimiento, no hagi revoltat cel i terra.

No ens adonem que la història de l’Espanya borbofranquista d’aquests darrers 40 anys hauria estat completament diferent i no hauria estat borbofranquista?

Com és que els polítics espanyols decents i no corruptes no han protestat per aquesta confessió? I com és que els polítics catalans decents i no corruptes tampoc?

Oi que les dretes i les l’esquerres espanyoles i catalanes no tenien dret a putejar-nos d’aquesta manera? Per què no ho hem portat a Europa? Al Tribunal dels Drets Humans? És que tot és corrupció? Per tot arreu?

Vegem l’article i sobretot el vídeo:


TRANSICIÓ (TRANSACCIÓ)

Adolfo Suárez no va sotmetre a referèndum la monarquia per no perdre

El Nacional


Foto: ACN


Barcelona. Divendres, 18 de novembre de 2016

L'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez va revelar l'any 1995 en una entrevista a Antena 3, inèdita fins a dia d'avui, que durant la transició no es va fer un referèndum sobre si s'havia de reinstaurar la monarquia o establir una república, perquè les enquestes deien que els partidaris del rei perdrien.

Por qué el Rey está en la Ley para la Reforma Política?

Suárez se lo confesó a Victoria Prego.

Es la primera vez que este vídeo se ve en TV.


En aquesta entrevista, que publica ara La Sexta, Suárez va explicar, tapant el micròfon de solapa que portava a la camisa, que:

"Simplement" no es va preguntar perquè "quan la major part dels caps de govern estrangers demanaven que es fes un referèndum sobre monarquia o república, feia enquestes i perdíem".

Es pot demostrar veient la portada de la revista LIFE, que evidentment anomena el Juan Carlos com "El candidato de Franco al trono de España"!

Davant la possibilitat de perdre, doncs, l'expresident va assegurar-se la monarquia "posant el Rei i la paraula monarquia a la llei". Suárez també assegurava aleshores que havia estat el socialista Felipe González qui havia demanat "als altres (als governs estrangers) que demanessin" [el referèndum]. Adolfo Suárez, que va morir l'any 2014, va assegurar a través de la Reforma Política del 1977 la permanència de la institució
[de la monarquia, i de la corrupció i de l’espoli continuat a Catalunya i en general a tots els Paisos catalans!].

El Nacional

Adreça de l’article:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada