dimecres, 19 d’abril del 2017

17/04/2017. Referèndum. Òmnium creu que "l'Estat no atacarà els seus súbdits". Malgrat tot, Jordi Cuixart ha admès que creu que l'Estat recorrerà a moltes vies per intentar que els catalans no puguin votar, i que ja no el sorprèn "gens" perquè mai hagués dit que inhabilitarien l'expresident de la Generalitat Artur Mas pel 9-N, i que el Tribunal Constitucional tombés lleis catalanes de caràcter social, entre d'altres qüestions.

Benvolguts,

Nosaltres diríem que les respostes de Jordi Cuixart són un xic naives”. Cuixart diu que “té el  convenciment que l'Estat no atacarà els seus súbdits" a Catalunya per impedir la celebració del referèndum”, però a continuació admet que creu que “l'Estat recorrerà a moltes vies per intentar que els catalans no puguin votar, i que ja no el sorprèn "gens" perquè mai hagués dit que inhabilitarien l'expresident de la Generalitat Artur Mas pel 9-N, i que el Tribunal Constitucional tombés lleis catalanes de caràcter social, entre d'altres qüestions” .

Respecte al verb atacar i l’esment explícit de l’Ejército Español a la Consti, és interessant el següent posicionament: A l’any 1974 quan va desaparèixer la Dictadura del Salazar i Portugal va entrar a l’OTAN li varen preguntar a Mario Soares, cap del govern portuguès, per què havien demanat d’entrar a l’OTAN i la resposta és aplicable ara al tauler d’escacs espanyol. Soares va respondre:

Si som a l’OTAN, podem tenir per segur que l’OTAN no ens envairà!

D’acord amb els articles de la Consti referents a l’exèrcit (recordeu que es va fer amb soroll de sabres) la pregunta és:

¿Podem assegurar que a semblança de Mario Soares i l’OTAN, l’exèrcit espanyol no ens envairà?

Després de l’anècdota Soares, però, cal tenir present que els atacs que l’Estat ens està fent des de fa més de 500 anys, o des de més de 300 anys o des de més de 80 anys, o des de més de 50 anys, o des de més de 7 anys, són atacs que en cada ocasió s’han adaptat a les possibilitats tècniques que hi havia en aquell moment. Per la guerra contra Catalunya del 1936-1939 van usar els tancs. Pel 9-N varen usar la premsa i televisions franquistes, les mentides, les clavegueres de l’Estat i les amenaces, i varen usar, infructuosament, un ciberatac brutal. Pel genocidi de l’ocupació de Catalunya començada el 1938 (on són encara els papers de Salamanca?) i mig acabada el 1965 havien usat, a part dels  camps de concentració, els judicis sumaríssims i els assassinats, la repressió més brutal de la llengua i la cultura catalanes   després de les de Felip V i la Nova Planta.

El mal que s’ha fet a la cultura catalana des de la guerra, no té parió amb altres genocidis. Qui ens rescabalarà del mal que ens han fet? I com ha callat un 99% dels espanyols!

Vegem ara l’apunt sobre Òmnium i Jordi Cuixart:


Òmnium creu que "l'Estat no atacarà els seus súbdits"
Sobre la pregunta del referèndum, veu sinònim que es pregunti per república o per estat independent

per EP 17/04/2017

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, entrevistat per El Món al seu despatx | JORDI BORRÀS 


El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha manifestat el seu convenciment que l'Estat "no atacarà els seus súbdits" a Catalunya per impedir la celebració del referèndum, i en conseqüència no posarà en risc la cohesió social. En una entrevista a Europa Press, ha remarcat que si no se celebrés el referèndum seria només perquè la situació a Catalunya és dramàtica, cosa que no creu que vulguin des de l'Estat"Fins que no es demostri el contrari, som ciutadans del Regne de Espanya i súbdits del cap de l'Estat. I a l'Europa del segle XXI, dels valors democràtics, estem convençuts que l'Estat no atacarà als seus súbdits ". 

Malgrat tot, ha admès que creu que l'Estat recorrerà a moltes vies per intentar que els catalans no puguin votar, i que ja no el sorprèn "gens" perquè mai hagués dit que inhabilitarien l'expresident de la Generalitat Artur Mas pel 9-N, i que el Tribunal Constitucional tombés lleis catalanes de caràcter social, entre d'altres qüestions. En preguntar-li si creu que estan disposats a clausurar les escoles on es posin les urnes, ha insistit que confia que el Gobierno garanteixi la celebració d'un referèndum amb normalitat, "i si no és així serà perquè l'Estat haurà perdut els papers".

 "Es necessiten molta policia i molts agents i cossos de seguretat de l'Estat per poder impedir una celebració del referèndum a Catalunya"ha recalcat Cuixart, després de destacar la importància que els catalans es mobilitzin al carrer quan sigui necessari, mai de forma violenta , per fer possible que es voti i en defensa de les institucions catalanes. A més, donat el pes econòmic de Catalunya, ha considerat que els creditors de l'Estat seran "els primers interessats en què a Espanya i la futura República catalana no hi hagi cap situació d'inestabilitat".

Tampoc no ha dubtat que la comunitat internacional reaccionarà i voldrà garantir que, en cas que hi hagi alguna inestabilitat, s'acabi ràpidament.
"No entenem d'impossibles", ha subratllat Cuixart, després de recordar que també es deia que no seria possible recuperar la Generalitattenir mitjans de comunicació públics en català i el model actual d'escola catalana.

Sobre si el Pacte Nacional pel Referèndum pot ser la plataforma de la qual surti la pregunta del referèndum, ha apuntat que qualsevol proposta que duguin a terme serà "escoltada", precisament per la diversitat que representen els seus integrants. El president d'Òmnium ha apel·lat als partits independentistes a actuar amb responsabilitat després de les discrepàncies que mantenen sobre si la pregunta del referèndum ha de ser per una República catalana o un Estat independent: "Si Catalunya és una República catalana serà un estat independent, i un estat independent a Catalunya avui només pot ser sota l'empara d'una República, perquè no tenim una monarquia ". "Són sinònims", ha destacat Cuixart, que creu que és moment de fer política en majúscules i d'actuar amb sentit d'Estat en favor del procés sobiranista.
Europa Press

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada