dilluns, 5 de febrer del 2018

02/02/2018. El cas Forn-Llarena. Jofre Llombart. Joaquim Forn i Pedro Chaparro. El Tribunal Suprem acaba d’ordenar mantenir Joaquim Forn a la presó. Pedro Chaparro, un dels condemnats per l’assalt a Blanquerna, encara no hi ha entrat. L’exconseller d’Interior està en presó preventiva mentre que el vicepresident de Democracia Nacional (DN) ha estat condemnat en dues sentències: l’audiència de Madrid en primera instància i el Suprem en la segona. Pedro Chaparro va cometre el delicte pel qual ha estat condemnat (i no empresonat) l’11 de setembre del 2013. Els fets que se li imputen a Forn són de fa quatre mesos. A Pedro Chaparro el van jutjar tres anys després del delicte que va cometre. Mai va ingressar en presó provisional. Joaquim Forn porta 92 dies en aquest règim. Pedro Chaparro va presentar un recurs al Tribunal Constitucional per evitar l’ingrés.Va argumentar que tenia un fill de dos anys i mig. El Tribunal va admetre aquest recurs i va decidir que no entrés a la presó.

Benvolguts,

En Jofre Llombart ha publicat un article perfecte. Amb tota mena de detalls ens explica com l'Estat espanyol, els seu President, els seus ministres, el seu poder judicial, se’ns pixen a la boca! 

De fet en Llombart usa el mètode de Plutarc de les Vides Paral·leles per comparar els "nostres presos" amb els "seus presos". Només cal llegir l'article per veure les analogies...

Un aclariment previ:

Al novembre del 2017 (fa tres mesos) la Sala Segona del Tribunal Constitucional, com explica l'article va acordar suspendre l'entrada a presó imposada pel Tribunal Suprem contra aquests ultres que van assaltar violentament la llibreria Blanquerna, durant la celebració de l'acte institucional de la Diada de 2013 a la seu de la Generalitat a Madrid. Un dels ultres, de nom Iñigo Pérez de Herrasti, és cunyat (germà de la seva dona), del ministre Iñigo Méndez de Vigo i cosí de l’exministre de Defensa Pedro Morenés. Per cert, abans el ministre de l’exèrcit era ministre de l’exèrcit, ara, ajudant a la cerimònia de la confusió, el ministre de l’Exèrcit s’anomena Ministre de Defensa. Que vol dir que només es defensen, no ataquen, tal com la Guàrdia Civil i la Policia Armada varen fer l’1-O).

L’article diu: Per no fer distincions, la situació de Chaparro va fer de palanca i cap dels altres condemnats tampoc va haver d’entrar en presó (Tinguessin o no tinguessin fills menors).

I afegim alguna dada significativa:

·         Els consellers i els Jordis tenen fills de pocs mesos i també més grans, com el criminal Pérez de Herrasti. I continúen a la presó.

·         Aquest criminal té antecedents penals ja que va ser condemnat l'any 2000 a catorze anys de presó per tinença d'armes i material inflamable i va adduir que no en tenia per demanar de no entrar a la presó. I el Tribunal s'ho devia creure...

Vegem l'article:


Joaquim Forn i Pedro Chaparro

"He escrit tot aquest article sense fer servir la paraula justícia perquè francament, no he trobat on posar-la"
 

02/02/2018

El Tribunal Suprem acaba d’ordenar mantenir Joaquim Forn a la presó. Pedro Chaparro, un dels condemnats per l’assalt a Blanquerna, encara no hi ha entrat. L’exconseller d’Interior està en presó preventiva mentre que el vicepresident de Democracia Nacional (DN) ha estat condemnat en dues sentències: l’audiència de Madrid en primera instància i el Suprem en la segona.

Pedro Chaparro va cometre el delicte pel qual ha estat condemnat (i no empresonat) l’11 de setembre del 2013. Els fets que se li imputen a Forn són de fa quatre mesos. A Pedro Chaparro el van jutjar tres anys després del delicte que va cometre. Mai va ingressar en presó provisional. Joaquim Forn porta 92 dies en aquest règim. La sentència de Pedro Chaparro va ser inicialment de vuit mesos de presó (Audiència provincial de Madrid). El 2017 el Tribunal Suprem ho va elevar a quatre anys. A partir de dos anys, encara que no hi hagi antecedents penals, s’entra a la presó.

Poc després dels fets, el 12 d’octubre del 2013, Pedro Chaparro va assistir a la manifestació que cada dia de la Hispanitat convoca la ultradreta a Montjuïc. És més, va intervenir des de la tribuna d’oradors des d’on va llançar amenaces contra dirigents polítics independentistes. El mateix va fer (malgrat ja estar imputat) el 2014 i el 2015. El 2016 i el 2017 també hi va anar però en aquest cas ja amb sentència emesa. A les amenaces als dirigents polítics, al 2015 i 2016 n’hi va afegir a altres col·lectius, com per exemple el fotoperiodista Jordi Borràs. Va convidar els assistents a agredir-lo després d’haver-lo qualificat de “rata”.

Ni per aquests discursos ni en el cas Blanquerna, la fiscalia mai va contemplar la imputació de delicte d’odi.

Just abans d’entrar a la presó, Pedro Chaparro va presentar un recurs al Tribunal Constitucional per evitar l’ingrés.Va argumentar que des del 2015 tenia feina estable, que no tenia antecedents penals i que tenia un fill de dos anys i mig. El Tribunal va admetre aquest recurs i va decidir que no entrés a la presó per no provocar “perjudicis irreparables” en una persona de 30 anys. Per no fer distincions, la situació de Chaparro va fer de palanca i cap dels altres condemnats tampoc va haver d’entrar en presó. 

En canvi, Forn està en presó malgrat sí que es van deixar en llibertat altres consellers.

 Joaquim Forn no té antecedents penals, té dues filles i ja no té feina estable. Va deixar de ser conseller d’Interior el 27 d’octubre i la setmana passada va renunciar a l’acta de diputat. Ho va fer, precisament, per demostrar que no tenia cap mena de manera de reiterar els delictes que se li imputen. Fa mesos que ja no té cap responsabilitat sobre els Mossos d’Esquadra i a més tècnicament ja no podria votar cap DUI perquè no és diputat. Pedro Chaparro està en llibertat perquè té feina estable. Joaquim Forn segueix en presó malgrat que les ha deixat totes per demostrar que s’aparta de tot. La formació de Forn (Junts per Catalunya) va obtenir 948.233 vots el 21 de desembre. A les eleccions espanyoles del 2015, Democracia Nacional va obtenir 1.685 vots a tot l’Estat.

Pedro Chaparro continua sent vicepresident de Democracia Nacional. Joaquim Forn ha abandonat tota activitat política però el jutge Llarena el manté en presó, entre altres motius, perquè “comparteix l’aspiració d’assolir la independència”.

Ho he aconseguit: he escrit tot aquest article sense fer servir la paraula justícia perquè francament, no he trobat on posar-la.

Jofre Llombart

Joan A. Forès
Reflexions




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada