dissabte, 10 de febrer del 2018

30/01/2018. Lawfare. Gemma Liñán. El jutge del 13 manté els interrogatoris de la Guàrdia Civil i es mofa dels Mossos. Les defenses del cas van demanar al jutge, segons ha pogut saber ElNacional, que aturés aquestes declaracions perquè considera que estan fora de la tutela judicial i es fan fora del procés, sense que les parts puguin assistir als interrogatoris. Però el jutge ha desestimat la petició. Al·lega, en l'escrit al qual ha tingut accés aquest diari, que els drets de la defensa "es limiten a les actuacions judicials realitzades pel jutjat que porta la causa, i no per les actuacions d'investigació practicades per la policia judicial", que en aquest cas estan en mans de la Guàrdia Civil.

Benvolguts,

Si heu llegit l’apunt 06/02/2018. Josep Casulleras Nualart. Així desplega Espanya una estratègia clara de ‘lawfare’ contra Catalunya. veureu com Espanya i el seu 155 continua rifant-se o pixant-se a la boca als catalans i a tota Catalunya.

CAS 1-O
El jutge del 13 manté els interrogatoris de la Guàrdia Civil i es mofa dels Mossos
Gemma Liñán
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dimarts, 30 de gener de 2018

La Guàrdia Civil interrogarà avui i demà cinc funcionaris del Departament d'Exteriors de la Generalitat de Catalunya pel cas del referèndum.

Els ha citat directament la policia, com ja va fer amb altres càrrecs i funcionaris el juliol passat, tal com va avançar El Nacional.
Les defenses del cas van demanar al jutge, segons ha pogut saber ElNacional, que aturés aquestes declaracions perquè considera que estan fora de la tutela judicial i es fan fora del procés, sense que les parts puguin assistir als interrogatoris.
Però el jutge ha desestimat la petició. Al·lega, en l'escrit al qual ha tingut accés aquest diari, que els drets de la defensa "es limiten a les actuacions judicials realitzades pel jutjat que porta la causa, i no per les actuacions d'investigació practicades per la policia judicial", que en aquest cas estan en mans de la Guàrdia Civil.


Juan Antonio Ramírez Sunyer, a més, aprofita la resposta per recordar que els jutges tampoc no interfereixen en les investigacions que fan els Mossos d'Esquadra. El to del jutge, però, sobre aquestes investigacions, sorprèn per com les defineix: "Innombrables i magnífiques investigacions de causes realment complexes i voluminoses elaborades pels Mossos d'Esquadra".
Gemma Liñán 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada