diumenge, 4 de febrer del 2018

02/02/2018. José Antich. El foli 13. Avui és d'aquells dies que un no troba paraules suaus per denunciar el que significa la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que manté en presó provisional Joaquim Forn, conseller d'Interior cessat pel govern de Mariano Rajoy el passat 28 d'octubre i a la presó d'Estremera des del 2 de novembre. "L'investigat [Joaquim Forn] manté lògicament el seu ideari sobiranista. La seva ideologia coexisteix a més amb un context polític en el qual no hi ha certesa que hagi desaparegut la intenció d'assolir la independència de Catalunya,"Si contemplem la incertesa que existeix que la voluntat política majoritària sigui respectar l'ordre legal per aconseguir l'aspiració d'independència que encara avui comparteix l'investigat i si avaluem l'encara propera determinació amb què l'investigat va conduir la seva greu actuació delictiva, cal concloure que persisteix el risc de reiteració delictiva...".

Benvolguts,

Continuem analitzant la venjança que el jutge Llarena, com a adalil de les forces d’Ocupació de l’Estat, militars, judicials, executius i legislatius, està efectuant contra l’independentisme. Amb la inestimable col·laboració de les clavagueres de l’Estat, la Brunete mediática, els generadors d’odi contra Catalunya com el Carlos Cuesta i el diario OKdiario, i tots els altres diaris espanyols (incloent El Periódico i La Vanguardia). En l’Editorial del PuntAvui d’avui Un pas més en la revenja per l’1-O i en d’altres articles d’opinió, que anirem mostrant també, s’explica el cas Forn-Llarena.

Vegem l’Editorial d’El Nacional:



EDITORIAL

El foli 13

José Antich

Barcelona. Divendres, 2 de febrer de 2018

Avui és d'aquells dies que un no troba paraules suaus per denunciar el que significa la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que manté en presó provisional Joaquim Forn, conseller d'Interior cessat pel govern de Mariano Rajoy el passat 28 d'octubre i a la presó d'Estremera des del 2 de novembre.

Quan un pensa que ja ho ha llegit tot, que és una manera de dir que ja ho ha vist tot, resulta que no és així. I el foli número 13 de la interlocutòria del jutge Llarena datat a Madrid el 2 de febrer del 2018 cal llegir-ho diverses vegades encara que només sigui per saber si un pot arribar a alguna conclusió que deixi alguna escletxa lògica que el que es posa allà per escrit no és cap altra cosa que el que correspondria a un pres polític a la presó per la seva ideologia.

Diu així: "L'investigat [Joaquim Forn] manté lògicament el seu ideari sobiranista. La seva ideologia coexisteix a més amb un context polític en el qual no hi ha certesa que hagi desaparegut la intenció d'assolir la independència de Catalunya, existint encara sectors que defensen explícitament que s'ha d'aconseguir de manera immediata i perseverant en el mecanisme de secessió contrari a les normes penals que aquí s'enjudicia". El jutge del Suprem es pregunta com s'ha d'avaluar quin és la veritable voluntat de l'investigat, "per més que ara afirmi que rebutja qualsevol actuació il·legal, fins al punt d'assegurar que renuncia al seu escó per por que el seu grup parlamentari l'impulsi a fer el contrari". No té cap mena de dubte Pablo Llarena que "no pot defugir-se que les seves manifestacions poden respondre únicament a l'aspiració d'eludir la presó" I, en conseqüència, "l'avaluació de la seva intenció real exigeix uns marcadors més estables que el seu propi discurs".

I sobretot, el final: "Si contemplem la incertesa que existeix que la voluntat política majoritària sigui respectar l'ordre legal per aconseguir l'aspiració d'independència que encara avui comparteix l'investigat i si avaluem l'encara propera determinació amb què l'investigat va conduir la seva greu actuació delictiva, cal concloure que persisteix el risc de reiteració delictiva...".

Es manté així la presó provisional, comunicada i sense fiança a un home bo, honest i honorable. Tres adjectius que cap interlocutòria judicial no podrà prendre-li en aquesta caça de bruixes en què s'ha instal·lat la justícia espanyola en la ferma voluntat que l'escarment a l'independentisme sigui el més generalitzat possible.

A mesura que passen els dies, ningú no posa en dubte que no eren només paraules aquelles advertències de la Moncloa que una generació política al capdavant de les institucions seria escapçada i que sota cap concepte no hi hauria retorn possible.

Que la presó no era una cosa passatgera, fos quin fos el comportament d'aquells que avui són privats de llibertat de manera injusta.

O dels que ho seran al futur.

·         I ministres de Justícia avançant decisions de jutges,
·         polítics del PP comentant en off the record que el president del Parlament ha de pensar-s'hi bé les seves decisions polítiques perquè té dos fills
·         i presumptes diaris assenyalant periodistes en comptes de fer periodisme. Any? 2018. [no l’edat mitjana, ni la Inquisició, ni la dictadura franquista!]
José Antich 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada