dijous, 8 de febrer del 2018

14/12/2017. Resum de l’entrevista de Guillem Martínez de Público a Alfons López Tena. "l'Estat ha guanyat per 100 a 0". "El procés ha liquidat l'independentisme". El que va ser diputat de Solidaritat (2010-2012) considera que ha estat "per una banda, un joc entre ERC i PDeCAT a veure qui és més valent i qui és l'últim a saltar del cotxe, i d'altra banda, un farol davant l'Estat". "Pensi que estem parlant de persones que porten dècades en cotxe oficial, vivint del pressupost públic. És més fàcil anar del carrer a la presó que d'un despatx oficial a la presó ", continua. "No s'arriba a la indepe sobre la base de la mentida. És impossible. Des del primer moment has de dir la veritat", insisteix.

Benvolguts,
La semana abans del 21-D, el senyor López Tena fou entrevistat pel diari Público. I les explicacions que va fer sobre l’independentisme català em van deixar molt afectat. Hi ha amics, coneguts i saludats amb qui tinc una relació del tipus Guadiana
  • Ara hi estic d’acord (per exemple el 2007 quan va publicar el llibre Catalunya sota Espanya, o quan va pronunciar al Parlament la frase Espanya ens roba), 
  • o ara no hi estic d’acord (per exemple per la sovint cruesa de les seves opinions).

En López Tena ha estat entrevistat pel diari Público. He vist actuar López Tena en moltes ocasions i en situacions molt diverses. L’any 2009 o 2010 jo estaba integrat a la secció local d’ERC del Poblenou on una bona part de l’executiva tenia problemes prou forts amb la direcció de Barcelona com per anar-se’n. I quan hi va haver una oportunitat que fou una escisió a ERC amb una part dels militants que haviem creat una tendencia que es va dir Esquerra Independentista (EI) i que ERC no va voler acceptar ni discutir-ne els postulats. Hi havia hagut una tendencia prèvia de militants d’ERC que varen abandonar el partit i varen crear Reagrupament. Els darrers separats vàrem crear un nou partit de nom Solidaritat, al qual encara pertanyo. Els responsables de Solidaritat eren l’Alfons López Tena, l’Uriel Bertran, l’Hèctor López Bofill i d’altres.

Vegem ara l’entrevista a López Tena:



"El procés ha liquidat l'independentisme"

López Tena: "l'Estat ha guanyat per 100 a 0"

Alfons López Tena

El notari Alfons López Tena, en una entrevista a CTXT a càrrec de Guillem Martínez, afirma que el procés "ha liquidat l'independentisme". "Quina credibilitat tindrà, a partir d'ara, algú que plantegi un referèndum d'autodeterminació ?, afegeix.

Pel que fa al catalanisme opina que "és el seu canto del cisne. Va tenir una última proposta: l'Estatut de 2006. Ha fracassat estrepitosament. Va apostar pel Procés, de manera que s'ha quedat sense programa".

En la seva opinió, "l'Estat ha guanyat per 100 a 0. Madrid, com a centre de poder financer, cultural i polític ha guanyat també per 100 a 0" i "Catalunya ha deixat de ser un poder de decisió". Al seu judici, l'Estat té una "mala salut de ferro" i "aquesta crisi està superada ja".

El que va ser diputat de Solidaritat (2010-2012) considera que ha estat "per una banda, un joc entre ERC i PDeCAT a veure qui és més valent i qui és l'últim a saltar del cotxe, i d'altra banda, un farol davant l'Estat".

López Tena també acusa d'ingenus als dirigents del procés perquè "quan un jutge decreta el secret de sumari, això va unit a la intervenció de comunicacions. I no sabien ni això. La prova és que quan entra la Guàrdia Civil, Salvador truca a la secretària perquè tiri els papers per la finestra."

"Pensi que estem parlant de persones que porten dècades en cotxe oficial, vivint del pressupost públic. És més fàcil anar del carrer a la presó que d'un despatx oficial a la presó ", continua.

"No s'arriba a la indepe sobre la base de la mentida. És impossible. Des del primer moment has de dir la veritat", insisteix.

Guillem Martínez

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada